Connect with us

Evenimente

Accident spectaculos în comuna Roseți| S-a răsturnat cu mașina din neatenție

Published

on

Astăzi, în jurul orelor 15:40, la intrarea în com. Roseți s-a petrecut un eveniment rutier. O mașină cu numerele CL 90 RIL s-a răsturnat din cauza neatenției șoferului. Se pare că mașina aparținea soţiei administratorului de la  PRIMANOVA SRL, Ilisei Rodica Georgiană. Aceasta a pierdut controlul  autoturismului cu care se deplasa pe drumul  DN3B şi a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se cu vehiculul. La fața locului a ajuns o ambulanță de tip B2 – SMURD și un echipaj de  la ISU Călărași. Conducătorul vehiculului a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi pentru îngrijiri medicale.

Știre în curs de actualizare…

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Primăria Municipiului Călărași ne invită, de 1 iunie, la Complexul Zoo Călărași și în Parcul din zona Jirlău! Cum vor fi sărbătoriți copiii de ziua lor

Published

on

By

Primăria Municipiului Călărași îi invită pe călărășeni să petreacă Ziua Copilului într-un mod cu totul special sâmbătă, pe 1 iunie, printr-un eveniment deosebit organizat în două locații diferite: Grădina Zoologică și Parcul din zona Jirlău.

Dimineața, între orele 10:00 și 12:00, la Complexul de Agrement Zoo Călărași, pe lângă faptul că vor putea intra gratuit, copiii vor avea parte de o serie de activități captivante și surprize, inclusiv sărbătorirea hipopotamului Cooper la ora 11:00, cu un tort impresionant din salată. Cu această ocazie, micuții vor fi răsfățați cu acadele și înghețată gratuite.

Cei mici vor putea imortaliza aceste momente la Oglinda Foto, se vor bucura de prezența mascotelor din Paw Patrol și vor participa la ateliere de face painting, toate oferite gratuit.

Seara, între orele 18:00 și 21:00, evenimentul continuă în Parcul de Vest (zona Jirlău). Copiii sunt încurajați să vină costumați în personajele lor preferate pentru a se bucura de o atmosferă de basm, cu decoruri inspirate din „Alice în Țara Minunilor” și o casă cu baloane gratuite. În plus, aceștia vor avea ocazia să se distreze într-un castel gonflabil și să participe la o tombolă cu premii speciale.

Advertisement

Un spectacol de magie va începe la ora 18:30, iar seara se va încheia într-un mod spectaculos, cu lansarea de lampioane și o discotecă în aer liber dedicată celor mici. Primăria Municipiului Călărași vă așteaptă cu drag să participați la aceste activități interactive pentru a transforma ziua de 1 iunie într-o sărbătoare de neuitat, care va aduce multă bucurie în inimile tuturor copiilor.

Continue Reading

Cultură

Cartea Luminiței Velciu, „Song, un cântec amuțit – Trei decenii fără Oanță”, va fi lansată vineri, la Călărași! Opera îi este dedicată regretatului dirijor Ioan Luchian Mihalea și Grupului Coral Song

Published

on

By

Vineri, pe 24 mai, începând cu ora 17:00, călărășeanca Luminița Velciu va lansa, la Muzeul Municipal Călărași, cartea intitulată „Song, un cântec amuțit – Trei decenii fără Oanță”. Opera a fost scrisă în colaborare cu membri din Grupul Coral Song, în memoria fondatorului Ioan Luchian Mihalea, un celebru compozitor și dirijor român. 

În urmă cu aproximativ 50 de ani, Ioan Luchian Mihalea a pus bazele unui grup vibrant, care a reușit să se diferențieze prin stilul său unic, față de celelalte coruri de la acea vreme, întrucât nu recita cântece patriotice, iar membrii lui aveau un talent remarcabil și un stil vestimentar inedit pentru acea perioadă.

„A fost o istorie, o poveste întreagă. Lumea are nevoie de această carte să descopere, cei care au uitat să-și aducă aminte și, cei care nu știu, să învețe ce a însemnat proiectul Song, proiectul Minisong, viața lui Ioan Luchian Mihalea, cel care a format o grămadă de oameni pe care îi vedem acum în industria muzicală și nu numai”, a povestit Luminița Velciu, într-o emisiune recentă a Radio România București FM.

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru Călărași PRESS, autoarea cărții „Song, un cântec amuțit – Trei decenii fără Oanță”, a vorbit, cu mari emoții, despre lansarea acestei opere, eveniment la care visa de zeci de ani: Eu simt, acum, că-mi împlinesc foarte târziu un vis pe care îl nutresc de aproape 50 de ani, pentru că mi-am dorit foarte mult ca, într-o bună zi, să pot să aduc Grupul Coral Song și pe Ioan Luchian Mihalea la Călărași”.

Advertisement

Luminița Velciu și-ar fi dorit să înfăptuiască acest vis alături de mentorul ei și al Grupului Coral Song, care, din păcate, nu va putea fi martor la această realizare: „Din păcate, soarta nu a făcut ca eu să pot să aduc Songul la Călărași, împreună cu Ioan Luchian Mihalea, dar, în acest an și cu ocazia acestui eveniment, am să-mi închipui tot timpul că undeva acolo lângă mine va fi el”.

Evenimentul în care Luminița Velciu își va lansa cartea va fi unul inedit

Deși Ioan Luchian Mihalea a trecut în neființă în urmă cu trei decenii, destinele celor din Grupul Song au fost ghidate, în continuare, de bagheta lui, întrucât, prin prezența sa carismatică, dar și prin devotamentul și profesionalismul de care a dat dovadă în timpul vieții, a reușit să-și pună amprenta asupra a peste 120 de persoane de pe întreaga Planetă, care, astăzi, îi duc numele și istoria mai departe, printr-o carte de 340 de pagini.

„De fapt, Ioan Luchian Mihalea mă aduce pe mine la Călărași acum, pentru că această carte, care este închinată lui, o carte scrisă de noi toți, cu gândul la el, este prima carte scrisă de Song despre el însuși, după 50 de ani de când Songul a fost constituit. Este prima biografie reală a lui Ioan Luchian Mihalea, la 30 de ani după ce a fost omorât. (…)

Cuprinde 20 de ani de activitate artistică a unui fenomen care s-a putut întâmpla în mod absolut miraculos într-o Românie cu lumina stinsă, într-o Românie în alb și negru, în care Songul, prin muzicalitate, prin dăruire, prin foarte mult talent și foarte multă libertate interioară, a aprins lumina”, ne-a explicat Luminița Velciu.

Evenimentul desfășurat la Muzeul Municipal Călărași nu va fi o lansare de carte obișnuită, ci în cadrul său se vor desfășura proiecții ale vorbitorilor din carte: „Ei vor fi prezenți prin proiecții ale celor mai spumoase și nepieritoare momente pe care Songul le datorează Televiziunii Române, în egală măsură cum și Televiziunea Română îi datorează Songului niște premii internaționale”.

Advertisement

Continue Reading

Evenimente

Astăzi se dă startul Festivalului Flori de Mai! După ce program se va desfășura evenimentul mult așteptat de călărășeni

Published

on

By

Începând de astăzi, 23 mai, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași deschide porțile celui mai așteptat eveniment muzical – Festivalul Flori de Mai. Aflat la cea de-a XXXIV-a ediție, acest festival-concurs de interpretare a muzicii ușoare românești aduce pe scenă talente noi și artiști consacrați, promițând patru zile pline de emoție și voie bună.

Evenimentul va reuni tinere talente și artiști consacrați din România într-un spectacol de neuitat. Organizatorii au pregătit un program divers și captivant, menit să încânte publicul cu interpretări de excepție și momente artistice de neuitat.

Festivalul Flori de Mai se va desfășura pe durata a patru zile, după cum urmează:

 • 23 mai:
  – ora 15:00 – Concurs Floricele de Mai: Sala Barbu Știrbei găzduiește competiția dedicată tinerelor talente, unde cei mai promițători tineri interpreți vor concura pentru a impresiona juriul și publicul.
  – ora 20:00 – Concerte: pe platoul Consiliului Județean, spectatorii vor avea ocazia să se bucure de prestațiile artistice ale lui AZA, Florian Rus și Mira, într-un concert care va deschide oficial festivalul.

 • 24 mai:
  – ora 20:00 – Gala Laureaților Floricele de Mai, în cadrul căreia cei mai buni dintre tinerii participanți vor fi premiați. Evenimentul va fi urmat de concertele susținute de Eric Crăcană, Catinca Leu și trupa VAMA, care vor aduce energie și entuziasm pe scena festivalului.

 • 25 mai:
  – ora 17:00 – Concurs Flori de Mai: Sala Barbu Știrbei va fi din nou centrul atenției, unde interpreți din întreaga țară vor concura pentru a câștiga trofeul Flori de Mai.
  – ora 20:00 – Concerte: seara va continua pe platoul Consiliului Județean cu spectacole susținute de Andia, Mario Fresh și legendara trupă 3 Sud Est (3SE).

 • 26 mai:
  – ora 20:00 – Gala Laureaților Flori de Mai, care va fi cea mai importantă seară a festivalului. În cadrul ei vor fi premiați câștigătorii competiției principale. Gala va fi urmată de concertele lui Dominique Simionescu și Puya, care vor încheia evenimentul într-o notă de sărbătoare și bucurie.

Festivalul Flori de Mai va fi prezentat de carismaticele Lavinia Vasile și Sonia Jecu, care vor ghida publicul prin momentele speciale ale evenimentului. În perioada 23-27 mai, cinematograful va fi închis pentru a permite desfășurarea acestui festival grandios.

Advertisement

Intrarea la toate evenimentele desfășurate în cadrul festivalului este liberă, oferind astfel oportunitatea tuturor iubitorilor de muzică să participe și să-și susțină artiștii preferați.

Continue Reading

Cele mai vizualizate