Connect with us

Știri

A murit pe loc după ce a sărit în fața unui motociclist

Published

on

Un teribil accident de circulație a avut loc în după-amiaza zilei de duminică, în jurul orelor 15:00, în localitatea Gâldău din comuna Jegălia, județul Călărași. Potrivit autorităților, un bărbat și-a pierdut viața după ce a sărit în fața unui motociclist care circula pe DN3B, în direcția către Fetești.

La fața locului au intervenit de urgență mai multe autospeciale de intervenție din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Călărași și echipaje de poliție.

Conform primelor informații, evenimentul tragic s-a produs la jumătatea drumului dintre Călărași și Fetești, în localitatea Gâldău. Bărbatul, care părea să fie neatent, a sărit în fața motociclistului, fără să observe că acesta se apropia cu viteză mare.

Din păcate, bărbatul și-a pierdut viața pe loc. Motociclistul a suferit o fractură de piramidă nazală, iar a doua persoana care se afla pe motor a suferit o fractură la unul din membrele superioare și vor fi transportate de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

Advertisement

Autoritățile încă investighează circumstanțele exacte ale accidentului și îndeamnă pe toți participanții la trafic să fie atenți și să respecte regulile de circulație, pentru a evita astfel de tragedii în viitor.

ISU CĂLĂRAȘI

Astăzi, în jurul orei 15.05, un echipaj SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie Borcea a fost solicitat să intervină în localitatea Gâldău, unde a avut loc un accident rutier grav soldat cu decesul unui pieton în vârstă de aproximativ 60 de ani. Potrivit sursei, bărbatul a fost lovit de o motocicletă pe care se aflau două persoane.

La sosirea echipajului de prim-ajutor SMURD, bărbatul accidentat prezenta mai multe leziuni severe. Din nefericire, pentru bărbatul acroșat de motociclist, medicii nu au putut face nimic pentru a-l salva.

La fața locului s-a deplasat și o autospecială a Serviciului Județean de Ambulanță, care a preluat o femeie de 25 de ani cu suspiciune de fractură la membrul superior stâng și escoriații, transportând-o la UPU Călărași. Un alt bărbat în vârstă de 26 de ani prezenta escoriații la piramida nazală și a fost preluat de SAJ și transportat la UPU Călărași.

Advertisement

Autoritățile urmează să stabilească cu exactitate circumstanțele care au dus la producerea acestui accident tragic, care a șocat comunitatea din Gâldău

Știri

Ecoaqua SA: Avarie la rețeaua de apă potabilă pe strada Aleea Dumbrava Minunată din Călărași

Published

on

Operatorul Ecoaqua SA a anunțat astăzi o nouă avarie care a afectat rețeaua de apă potabilă din municipiul Călărași, pe strada Aleea Dumbrava Minunată. Incidentul a provocat întreruperi semnificative în furnizarea apei pentru locuitorii din zonă.

Echipele de intervenție ale Ecoaqua SA sunt deja prezente la fața locului și lucrează intens pentru remedierea situației. Reprezentanții companiei au declarat că fac tot posibilul pentru a restabili furnizarea apei potabile cât mai curând posibil și pentru a minimiza disconfortul cauzat locuitorilor.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientele create și asigurăm cetățenii că lucrăm la capacitate maximă pentru a soluționa avaria. Estimăm că intervenția va dura două ore, timp în care apa potabilă va fi indisponibilă pe această stradă,” spun reprezentanții Ecoaqua SA.

 

Advertisement

 

Vom reveni cu detalii pe măsură ce situația evoluează.

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași face noi precizări în legătură cu anveloparea blocurilor. Alte patru blocuri vor fi renovate

Published

on

sursă imagine: Primăria Municipiului Călărași

Primăria Municipiului Călărași face noi precizări în legătură cu anveloparea blocurilor. Vineri, 24 mai 2024, primarul Marius Dulce și reprezentantul constructorului Decora Rezident au semnat contractul de execuție lucrări pentru obiectivul de investiții “Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile: A1 (scara1), A2 (scara1), A3 (scara1), A4 (scara1), A5 (scara1)”, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

Lucrările vizează termoizolarea planșeului de peste ultimul nivel, termoizolarea exterioară a pereților exteriori ai clădirii, reabilitarea instalațiilor de iluminat, refacerea trotuarului din garda din jurul clădirii, refacerea fațadelor, înlocuirea tâmplăriilor exterioare cu variante performante energetice, montarea de panouri fotovoltaice.

Valoarea contractului de finanțare este de 7.820.447,36 lei, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. 

Alte două proiecte au fost semnate în aprilie 

În cursul lunii aprilie au mai fost semnate contracte de execuție a lucrărilor pentru alte două proiecte, finanțate tot prin PNRR. E vorba despre renovarea blocurilor A13, A15, A17 și N43. 

Advertisement
  • “Renovare integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale – Blocul A13 Călăraşi”. Valoarea contractului de finanțare: 2.158.970,70 lei (TVA inclus).
  • „Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile A15 (scara1), A17 (scara1, scara2, scara3), N43 (scara1)”. Valoare contractului de finanțare este de 5.406.711,68 lei (TVA inclus).

Continue Reading

Știri

Rulota cu mii de cărți a editurii Humanitas ajunge la Călărași pe 1 iunie datorită Festivalului Copilăriei, organizat de Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu”

Published

on

sursă imagini: Biblioteca Județeană Călărași

Librăria Humanitas „Cartea pe roți” va ajunge pe 1 iunie în Călărași, în fața Bibliotecii Județene Alexandru Odobescu, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Rulota cu cărți va face parte din Festivalul Copilăriei, un eveniment organizat de bibliotecari „dedicat copiilor, adolescenților, familiilor, unde ne dorim să oferim participanților o varietate de ateliere”. De la mic la mare, călărășenii se pot bucura de mii de titluri carte. 

Librăria Humantias „Cartea pe roți” va ajunge sâmbăta aceasta în Călărași, iar cei interesați sunt așteptați de la ora 11:00 cu o ofertă extinsă de carte pentru toate vârstele. „Cartea pe roți“ este o autorulotă încăpătoare, care are pe rafturi o selecție de câteva mii de titluri de la cele mai importante edituri. 

 

„Poate fi regăsită aici experiența care devine reflex și răsfăț într-o librărie cu care ne-am obișnuit. O așezare logică a cărților, care ne ajută să ne orientăm imediat spre zona de noutăți, spre romanele premiate recent, cărțile pentru copii și cele de science fiction, istorie, filozofie, spiritualitate sau știință”, transmit organizatorii Festivalului Copilăriei. 

Advertisement

Programul întregului eveniment, pe Călărași Press

Proiectul lansat de editura Humanitas, printre cele mai mari din România, și-a început drumul la debutul pandemiei de COVID-19, când „editurile și librăriile caută soluții pentru a salva piața de carte”, scria ProTV la acea vreme. Astfel, inițiativa „Cartea pe roți” a fost concepută pentru a-i aduce pe români mai aproape de cărți, mai ales că există cazuri în care mai multe localități din mediul rural, de exemplu, nu au biblioteci sau librării. 

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” Călărași este instituție subordonată Consiliului Județean Călărași și toate activitățile sunt posibile cu sprijinul financiar al acestuia. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate