Connect with us

Administrație

A început asfaltarea străzii Mihail Kogălniceanu din municipiul Călărași

Published

on

Primăria Municipiului Călărași marchează o nouă etapă pentru infrastructura rutieră, odată cu demararea lucrărilor de modernizare a străzii Mihail Kogălniceanu și Bulevardului 1 Mai.

Aceste proiecte, incluse într-un amplu plan de reabilitare a mai multor artere din zonă, duc la bun sfârșit promisiunile făcute de fosta administrație liberară care doar a promis.


Ordinului de începere a lucrărilor a fost semnat pe data de 19 martie. Proiectul este depus de Primăria Municipiului Călărași.  Banii vor fi asigurați prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.

Cu o valoare totală de 5.854.462,70 lei (TVA inclus), proiectul va acoperi modernizarea a 1.820 de metri de stradă, dintre care 340,04 metri pentru strada Mihail Kogălniceanu și 1.479,83 metri pentru Bulevardul 1 Mai. Lucrările vor fi realizate de către SC ZMC Trading, iar termenul de execuție este de 16 luni.

Acesta nu este singurul proiect derulat de Primăria Municipiului Călărași prin intermediul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”. În prezent, se desfășoară lucrări și la alte trei proiecte:

1. Modernizare străzi în Cartierul Mircea Vodă, Lot 2

Advertisement

   – Valoarea totală a obiectivului de investiții: 20.520.979,78 lei (TVA inclus)

2. Modernizare străzi în Cartierul Măgureni

   – Valoarea totală a obiectivului de investiții: 10.272.289,69 lei (TVA inclus)

3. Reabilitare și modernizare a străzii Independența, tronsonul străzii Dobrogei – strada Păcii

   – Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 29 martie 2024

   – Valoarea totală a obiectivului de investiții: 7.207.088,80 lei (TVA inclus)

Advertisement

Administrație

VIDEO. Primăria Municipiului Călărași a reabilitat zona Traian din spatele Cinema Călărași

Published

on

Primăria Municipiului Călărași a finalizat lucrările pentru reabilitarea zonei Traian, situată în spatele Cinema Călărași. Această inițiativă a fost supervizată personal de către Marius Dulce, edilul orașului, care a inspectat atent progresul lucrărilor atât înainte, cât și după finalizare.

Înainte de intervenția Primăriei, locuitorii din zonă se confruntau cu o situație precară. Locul, care ar fi trebuit să fie un punct de interes pentru pentru comunitate, a fost lăsat de izbeliște, neîngrijit și nesigur. O altă problemă a zonei este punctul de colectare a gunoiului.

Continue Reading

Administrație

Când vor avea loc tratamentele pentru combaterea bolilor și dăunătorilor vegetației din municipiul Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primăria Municipiului Călărași anunță că va efectua tratamente pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, a gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali din oraș. Tratamentele vor avea loc timp de două zile, între 15 și 17 aprilie, în intervalele orare 21:00 și 05:00, în funcție de condițiile meteorologice.

Substanțele active ale produselor utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt: Deltametrin şi Lambda – Cihalotrin, acestea fiind omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor, mai transmite primăria. 

Advertisement
Continue Reading

Administrație

Lucrările pe strada București progresează în ritm alert. Ce spune primarul Dulce

Published

on

Primarul Marius Dulce anunță progresul lucrărilor pentru proiectul de asfaltare a străzii București în zona Centrului Vechi din Călărași

Într-o postare pe rețelele de socializare, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a adus noi detalii privind progresului lucrărilor pentru proiectul de asfaltare a străzii București.

Edilul a subliniat finalizarea unui alt segment important de drum și a promis revenirea la normalitate în trafic și condiții moderne de circulație în doar două săptămâni.

Continue Reading

Cele mai vizualizate