in

A fost turnat primul strat de asfalt pe DN3D, tronsonul cuprins între DJ 306A – DN3

Marți, 28 septembrie a început turnarea  primului strat de asfalt pentru prima casetă, realizată pentru lărgirea carosabilului pe DN3D, tronsonul cuprins între DJ 306A – DN3, drum de intrare în municipiul Călăraşi pe la Siderca, prin turnarea stratului de legătură (binder). După ce se va termina acest tronson, lucrătorii se vor muta cu lucrările aferente pe cealaltă bandă adiacentă sistemului rutier existent.

Primarul Municipiului Călărași, Marius Dulce: Cât priveşte construirea sensului giratoriu suntem în discuţii cu cei de la Drumuri Naţionale pentru a obţine avizele necesare. Am ales să demarăm lucrările de modernizare a drumului cu speranţa că vom obţine în timp util şi aceste documente. În plus va trebui să iniţiem discuţii şi cu proprietarii de terenuri din zonă, situaţi atât pe stânga cât şi pe dreapta drumului pentru a putea lărgi carosabilul astfel încât să asigurăm suprafaţa necesară intrării în sensul giratoriu.

Lucrările privind îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a DN3D, tronson cuprins între DJ306A-DN3 au demarat la începutul acestei luni, după ce contractul de execuţie a fost semnat la finalul lui august.

Sistemul rutier existent împreună cu cele două casete adiacente, formează două benzi de circulaţie de lăţime 7 m fiecare. Carosabilul nou este încadrat lateral de borduri din beton de ciment şi de piste de biciclişti laterale stânga-dreapta de lăţime 1,50 m fiecare. Între carosabil şi pistele de biciclişti se vor monta dispozitive de scurgere a apelor.

Lungimea drumului este de 780 m iar zona intersecţiei cu DN3 este de 63 m, zonă care de asemenea se va amenaja.
Termenul de execuţie a lucrărilor este 01.03.2022.

 

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PNL | Ciprian Pandea: Peste 11,3 milioane de lei au fost decontați în județul Călărași

Consilierii județeni sunt convocați în ședința ordinară. Vezi lista proiectelor de Hotărâre