Connect with us

Știri

Directoarea D.G.A.S.P.C., Doiniţa Nicolae, mutată pe postul de director tehnic în Direcția Tehnică a Consiliului Judeţean Călărași

Published

on

Doiniţa Nicolae, director în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, a fost mutată din funcția de conducere în cursul zilei de marți, 23 octombrie. Acum se află pe postul de director tehnic al Direcției Tehnice din Consiliul Județean Călărași.  Mandatul este valabil până la data de 31.12.2018.

O anchetă internă a D.G.A.S.P.C. este în curs de desfășurare, iar decizia de mutarea directoarei a fost luată pentru a evita posibilele influențe în derularea anchetei.

Lavinia Grosu, director adjunct în cadrul D.G.A.S.P.C. Călărași a preluat funcția, pentru moment de director al Direcției Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași din subordinea Consiliului Județean Călărași.

 

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

AJOFM Călărași publică lista cu locurile de muncă vacante de săptămâna aceasta. Instituția cu salarii ce pornesc de la 9.000 de lei angajează în continuare

Published

on

sursă foto: jcomp/freepik

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Călărași publică lista cu locuri de muncă vacante în perioada 06.05.2024 – 12.05.2024. În total, 73 de locuri de muncă sunt disponibile în această săptămână, iar cea mai bună ofertă de muncă vine din partea Organismului Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman (OIR PECU) – Regiunea Sud-Muntenia, cu salarii care încep de la 9.000 de lei și ajung până la 13.000 de lei. 

OIR PECU – Regiunea Sud-Muntenia scoate la bătaie 8 posturi libere pentru funcția de „expert administrație publică”. Organismul funcționează în subordinea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, deci este o instituție publică, finanțată de la bugetul de stat. 

Locurile de muncă se alocă prin concurs, iar limita de depunere a dosarelor este 17.05.2024, ora 14:00. 

Alte locuri de muncă disponibile sunt operator confecționer la CATEX, agent asigurare, consultant asigurare sau inspector daune la GENERALI, tractorist, vânzător, electrician, muncitor necalificat, șofer etc. 

Advertisement

Lista completă poate fi accesată aici

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), centralizate de Ziarul Financiar, în Călărași salariul mediu net este de 3815 lei. În septembrie 2023, datele publicate de INS arătau că salariul mediu net era de aproximativ 3613 lei.

Continue Reading

Știri

O adolescentă din Călărași a luat premiul II la Concursul Național de Scriere Creativă „Fantezii literare”. Textul va fi inclus într-o antologie de proză scurtă

Published

on

Eleva Andreea Carmen Ulmeanu a câștigat premiul al doilea la Concursul Național de Scriere Creativă „Fantezii literare”, organizat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. În proiect au fost înscrise 11 biblioteci publice din țară, printre care și Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” Călărași, reprezentată în concurs de cinci elevi coordonați de profesoara Anca Mustățea de la Colegiul Național „Barbu Știrbei”. 

Concursul se află la a patra ediție, iar anul acesta au fost trimise pentru jurizare un total de 39 de texte în proză, scrise de adolescenți cu vârsta cuprinsă între 13 și 19 ani. 

Premiul al doilea a fost câștigat de Andreea Carmen Ulmeanu pentru creația „Floarea de Cuarț”. Adolescenta s-a aflat la o diferență de un punct de câștigătoarea premiului întâi. 

Juriul a fost format din Raluca Iorga – scriitoare, Roșu Oana – scriitoare, Daniel Kițu – profesor de Limba și literatura română și scriitor, și Liviu Chifane –  scriitor. 

Advertisement

În urma clasamentului, creațiile participanților vor fi incluse într-o antologie de proză scurtă, realizată la editura „Proilavia” a bibliotecii, care va fi distribuită participanților până la finalul lunii iulie 2024.

Atelierele de creație s-au desfășurat în perioada octombrie 2023 – februarie 2024, unde tinerii au exersat diferite tehnici de redactare și și-au îmbunătățit propriul stil narativ cu scopul realizării unui text literar în proză scurtă, fără tematică impusă, pentru a participa la concurs. 

Și la Biblioteca Județeană Călărași, tinerii s-au întâlnit în ianuarie pentru a pune la punct planurile narative ale povestirilor pe care urmau să le trimită în concurs. 

În urma acestui clasament, creațiile participanților vor fi incluse într-o antologie de proză scurtă, realizată la editura „Proilavia” a bibliotecii, care va fi distribuită participanților până la finalul lunii iulie 2024. Antologia va fi realizată în perioada 2 mai – 30 iunie 2024, iar tot în luna iunie concurenții vor primii premiile câștigate la sediul bibliotecilor. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Spitalul de Psihiatrie Săpunari din Călărași are un nou medic epidemiolog

Published

on

sursă: Cristian Marin/Facebook

Spitalul de Psihiatrie Săpunari din Călărași are un nou medic epidemiolog cu o „vastă experiență în domeniul medical”, așa cum o prezintă Cristian Marin, managerul spitalului, pe nou venita doamna doctor Stănciulescu Elena Corina.

„Suntem încântați să vă prezentăm noul nostru medic la Spitalul de Psihiatrie Sapunari! Cu o vastă experiență în domeniul medical, doamna doctor Stănciulescu Elena Corina se alătură echipei noastre în calitate de medic epidemiolog.

Vă invităm să îi transmiteți un călduros bun venit doamnei doctor Stănciulescu în echipa noastră și să vă alăturați nouă în a-i ura mult succes în noua sa funcție!”, a scris Cristian Marin pe o rețea de socializare.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate