Connect with us

La zi

Berea de urzici – Află cum se prepară și la ce te ajută

Published

on

BEREA DE URZICI – REMEDIU NATURIST – AFLĂ ŞI TU CUM SE PREPARĂ ŞI LA CE TE AJUTĂ.

Un remediu de primăvară puțin mai neobișnuit, dar foarte eficient, este berea din urzici. Este un leac vechi, însă foarte eficient când vine vorba de reumatism și nu numai.

Berea de urzici este recomandată și persoanelor care suferă de dureri de cap, grețuri, dureri de stomac, dar și celor care suferă de pietre la rinichi, berea de urzici ajută la măcinarea acestora.

IATĂ DE CE AVEM NEVOIE PENTRU PREPARAREA BERII DE URZICI:

– 4 kg. de urzici proaspete

– 50 g. de frunze de păpădie

– 50 de g. de cornăţel

– 2 cești cu zahăr

– 40 g. drojdie de bere fărmată

– 70 g. ghimbir pisat

– o lingură cremă de tartru

– 7 litri apă

CUM PREPARĂM BEREA DE URZICI:

Vom pune urzicile în apă rece, iar după ce le-am spălat bine și curățat vom adăuga și păpădia, cornăţelul și ghimbirul și punem totul la foc.

Lăsăm să fiarbă cca. 40 de minute la foc domol, apoi  punem deasupra o felie de pâine prăjită și drojdia după care amestecăm.

Vom păstra lichidul la rece preț de 8 ore , apoi colectăm spuma care se formează deasupra lichidului după care adăugăm o lingură de cremă de tartru și vom depozita în sticle care se închid ermetic și se depozitează la rece.

 Pentru a îndepărta durerile reumatice vom aplica zonal compresă cu bere de urzici.

Advertisement
Advertisement