Connect with us

Meteo și Mediu

Vremea, în Călărași: ce ne așteaptă în următoarele două săptămâni

Published

on

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), județul Călărași se va confrunta cu o vreme schimbătoare în următoarele două săptămâni, cu perioade de instabilitate atmosferică, dar și cu momente însorite.

Prima săptămână va începe cu temperaturi de toamnă blândă, cu maxime ce vor oscila între 18 și 22 de grade Celsius. Luni și marți sunt prognozate ploi răzlețe, însoțite de intensificări temporare ale vântului, mai ales în zona de sud a județului. Miercuri și joi, vremea se va stabiliza, cu cer parțial noros și șanse scăzute de precipitații, iar temperaturile vor crește ușor, ajungând până la 24 de grade în timpul zilei. Noaptea, minimele vor coborî până la 8-10 grade Celsius.

Advertisement

A doua săptămână aduce o răcire treptată a vremii, odată cu o masă de aer rece din nord-estul Europei. De luni, temperaturile vor scădea la valori de 16-18 grade pe timpul zilei și minime de 5-7 grade pe timpul nopții. Sunt așteptate ploi de scurtă durată la începutul săptămânii, iar vântul va sufla moderat spre tare în anumite intervale. Spre sfârșitul perioadei, precipitațiile se vor diminua, dar răcirea vremii va continua, iar maximele nu vor mai depăși 15 grade Celsius.

Advertisement
Advertisement

Meteo și Mediu

Cod portocaliu de furtună și ploi torențiale în județul Călărași

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași a transmis o avertizare de Cod Portocaliu pentru mai multe localități din județ, care se vor confrunta cu fenomene meteorologice extreme în seara zilei de 5 octombrie 2024, între orele 21:05 – 22:00.

Potrivit avertizării, vântul va sufla cu putere, atingând rafale de 70-80 km/h, însoțit de vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. De asemenea, există riscul apariției grindinei, care ar putea provoca pagube materiale în zonele afectate.

Advertisement

Localitățile vizate de această avertizare sunt: Borcea, Roseți, Jegălia, Unirea și Dichiseni. Cetățenii din aceste zone sunt sfătuiți să rămână în locuințe pe durata manifestării fenomenelor extreme și să evite deplasările inutile.

ISU Călărași monitorizează situația și este pregătit să intervină în caz de urgență.

Advertisement
Continue Reading

Meteo și Mediu

Cod galben de ploi și instabilitate atmosferică în județul Călărași

Published

on

Cod galben de ploi și instabilitate atmosferică în județul Călărași

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de cod galben pentru județul Călărași, valabilă începând de astăzi, 5 octombrie 2024, ora 15:00, până mâine, 6 octombrie, ora 12:00. În această perioadă, se vor înregistra averse semnificative, instabilitate atmosferică și fenomene meteo periculoase.

Potrivit ANM, cantitățile de apă vor atinge valori de 20-30 l/mp, iar pe alocuri acestea pot depăși 40-50 l/mp. Ploile torențiale vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, de grindină.

Advertisement

Cetățenii din județ sunt sfătuiți să fie precauți, să evite deplasările neesențiale și să ia măsuri de protecție împotriva posibilelor inundații locale. ANM recomandă monitorizarea evoluției condițiilor meteorologice și urmarea instrucțiunilor autorităților locale.

Revenim cu actualizări pe măsură ce situația meteorologică evoluează.

Advertisement
Continue Reading

Meteo și Mediu

Weekend cu ploi în județul Călărași

Published

on

Avertizare meteo: Cod Galben de ploi abundente și instabilitate atmosferică în județul Călărași

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași a transmis o avertizare de Cod Galben valabilă pentru județul Călărași, începând de sâmbătă, 5 octombrie 2024, ora 15:00, și până duminică, 6 octombrie 2024, ora 12:00. În acest interval, se așteaptă averse semnificative și instabilitate atmosferică accentuată.

Conform ISU Călărași, cantitățile de apă vor fi cuprinse între 20-30 l/mp, iar local se pot înregistra chiar și valori de 40-50 l/mp. De asemenea, există riscul producerii unor fenomene severe precum ploi torențiale cu intensificări ale vântului și descărcări electrice.

Advertisement

Autoritățile recomandă cetățenilor să ia măsuri de precauție, să evite deplasările inutile și să își asigure bunurile în cazul unor precipitații abundente.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate