Connect with us

Știri

ISU Călărași continuă exercițiile de evacuare și informare în caz de cutremur la patru licee și școli gimnaziale din județ

Published

on

Astăzi, 11 octombrie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “Barbu Știrbei” Călărași au desfășurat exerciții de evacuare în cazul producerii unui seism la două licee și două școli gimnaziale din municipiile Călărași și Oltenița. La activitățile desfășurate au participat aproximativ 813 elevi și 21 de cadre didactice și personal auxiliar. Ieri, 10 octombrie, pompierii au fost prezenți la Școala „Nicolae Titulescu” din municipiul Călărași, unde alți 700 de elevi au fost implicați. 

Exercițiile au inclus demonstrații de acordare a primului ajutor și activități de informare preventivă, menite să învețe elevii și personalul școlar cum să reacționeze corect în situații de urgență. Participanților le-au fost prezentate autospecialele pompierilor, în special cele destinate stingerii incendiilor și intervențiilor medicale de urgență.

Advertisement

Acțiunile se desfășoară în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscurilor la Dezastre. În această săptămână, pompierii vor continua activitățile de informare în mai multe localități din județ, cu un accent special pe campaniile naționale „Nu tremur la cutremur”, „RISC” și „FOC”.

Elevii și cadrele didactice au fost informați despre măsurile corecte de siguranță în cazul unui cutremur, exercițiul de evacuare decurgând fără probleme, elevii reușind să ajungă în siguranță la locurile prestabilite.

Ziua Internațională de Reducere a Riscurilor la Dezastre , ce va fi celebrată pe 13 octombrie, subliniază eforturile globale de reducere a expunerii la dezastre și de conștientizare a gestionării riscurilor. Scopul acestei zile este de a promova acțiuni și politici care protejează oamenii și bunurile lor de calamități naturale, tot mai frecvente și intense. Primul pas crucial este conștientizarea, educând comunitățile despre comportamentele corecte în astfel de situații pentru a reduce impactul dezastrelor.

Advertisement

Știri

Boo at the Zoo revine la Grădina Zoologică din Călărași pe 31 octombrie cu activități speciale pentru Halloween

Published

on

Grădina Zoologică din Călărași va găzdui, pe 31 octombrie 2024, a doua ediție a evenimentului Boo at the Zoo, o sărbătoare de Halloween dedicată întregii familii. Organizatorii au pregătit un program special cu activități tematice și distracție pentru toate vârstele.

Intrarea la eveniment este gratuită, însă participanții trebuie să respecte câteva condiții: „Toți participanții să fie costumați în tematică de Halloween, copiii să vină însoțiți de părinți și toată lumea să aducă lanterne necesare traseului de Treasure Hunt,” au anunțat organizatorii. De asemenea, cei prezenți sunt invitați să aducă donații de fructe, legume sau pâine pentru animale, donațiile fiind colectate la un stand special amenajat la intrare.

Advertisement

Programul va începe la ora 17:00 și se va încheia la 21:00. Printre activitățile principale se numără Treasure Hunt-ul pe aleile grădinii zoologice, unde participanții vor trebui să „Găsească Fantomița Dulce și să meargă pe traseul ei misterios”. De asemenea, vor fi organizate ateliere tematice, iar de la ora 19:00, cei prezenți vor putea urmări o proiecție de film în aer liber, animația „Regele Leu”, perfectă pentru întreaga familie.

„Dragi prieteni ai grădinii Zoo,

Venim să vă spunem că cel mai așteptat eveniment al sezonului va avea loc pentru voi! Boo at the Zoo, ediția a 2-a ne așteaptă, pe 31 octombrie, la Zoo Călărași! N-ai uitat experiența unică de anul trecut și abia aștepți distracția de anul acesta? Programul pregătit pentru voi este unul INEDIT! Hai și tu la cel așteptat eveniment al toamnei!

Advertisement

Ora 17:00-21:00. Unde? Chiar la Zoo!”, transmit organizatorii în anunțul evenimentului.

Grădina Zoologică îi așteaptă pe toți călărășenii să se bucure de acest eveniment inedit al toamnei, care promite o seară plină de aventură și distracție în spiritul Halloween-ului.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Primăria Călărași demarează lucrările de anvelopare termică a blocurilor din zona Navrom

Published

on

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat că au început lucrările de anvelopare termică a blocurilor din zona Navrom, în cadrul unui proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Blocurile A2 și A3 sunt primele vizate de aceste lucrări, care includ demontarea termosistemului vechi, a aparatelor de aer condiționat de pe fațadă, precum și înlăturarea burlanelor și a glafurilor.

„De mâine se montează termosistemul la blocul A2, lucrările avansând rapid ca până la debutul sezonului rece să fie finalizate,” a transmis Marius Dulce. În plus, în proiectul de renovare energetică sunt incluse toate clădirile rezidențiale multifamiliale din zona Navrom, de la A1 până la A5.

Advertisement

Pe lângă anveloparea termică, cetățenii vor beneficia de lucrări suplimentare, precum reparații la acoperișuri și modernizarea instalațiilor de iluminat, sporind astfel confortul și eficiența energetică a apartamentelor. Condiția esențială pentru aplicarea acestui proiect este ca apartamentele să fie organizate în asociații de proprietari.

Proiectul urmărește îmbunătățirea performanței energetice a clădirilor, reducerea consumului de energie și a facturilor locatarilor, un obiectiv important pentru administrația locală în contextul actual al crizei energetice.

„Am început anveloparea blocurilor din zona Navrom. Vorbim de acele apartamente care sunt constituite în asociații de proprietari, condiție esențială pentru aplicarea proiectului. La blocurile A2 şi A3 s-a desfăcut termosistemul existent, s-au demontat aparatele de aer condiţionat de pe faţadă și s-au desfăcut burlanele, glafurile. În proiectul cu finanțare prin PNRR, se vor renova energetic toate clădirile rezidențiale multifamiliale de la A1 până la A5. Cetățenii care locuiesc în aceste blocuri beneficiază, pe lângă anvelopare termică, și de lucrări la acoperișuri și la instalația de iluminat”, a scris primarul pe o rețea de socializare.

Advertisement

Continue Reading

Știri

CSM Călărași obține rezultate remarcabile la Finala Campionatului Național Individual U20 la lupte libere

Published

on

În perioada 11-13 octombrie 2024, Sala Polivalentă „Ion C. Neagu” din Călărași a fost gazda Finalei Campionatului Național Individual U20 la lupte libere, eveniment ce a reunit peste 300 de sportivi din întreaga țară. Clubul Sportiv Municipal Călărași s-a remarcat prin rezultate deosebite, reușind să obțină mai multe medalii la diferite categorii de greutate.

Performanțe notabile pentru sportivii CSM Călărași:

Advertisement

Gabriela Cuc a reușit să câștige locul 1 la categoria 57 kg, aducând aurul acasă pentru echipa călărășeană.

Gabriela Cuc – locul 1

Șerban Bianca Florentina s-a clasat pe locul 2 la categoria 76 kg, obținând o meritorie medalie de argint.

Șerban Bianca Florentina – locul 2

Antonino Gyulai a urcat pe podium, câștigând locul 3 la categoria 65 kg.

Antonino Gyulai – locul 3

Stanciu Iulian a obținut o medalie de bronz, clasându-se pe locul 3 la categoria 61 kg.

Stanciu Iulian – locul 3

Țuțuianu Cristian Florentin a câștigat, de asemenea, locul 3 la categoria 86 kg, completând seria de medalii pentru CSM Călărași.

Țuțuianu Cristian Florentin – locul 3

Din păcate, Biru Florentina nu a putut continua competiția din cauza unei accidentări.

Sportivii CSM Călărași au fost coordonați de antrenorii Hogea Dragoș și Chirilă Mihai, care au contribuit la succesul echipei.

Evenimentul s-a încheiat cu o ceremonie de premiere, unde sportivii au fost felicitați pentru eforturile și determinarea lor. Rezultatele obținute confirmă nivelul înalt al sportivilor călărășeni și continuă tradiția de performanță în luptele libere.

Advertisement

 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate