Connect with us

Știri

Lege adoptată de Parlament: PFA-urile vor putea fi transformate în societăţi cu personalitate juridică

Published

on

Partidul Național Liberal, Organizația Județeană Călărași, anunță că o inițiativă legislativă importantă, semnată de senatorul Ciprian Pandea și deputatul Emil-Florian Dumitru, a devenit lege. Această lege permite transformarea entităților de tip PFA (Persoană Fizică Autorizată), II (Întreprindere Individuală) și IF (Întreprindere Familială) în societăți cu răspundere limitată (SRL), fără pierderea istoricului fiscal și bancar.

Legea, votată recent de Camera Deputaților, vine în sprijinul întreprinzătorilor locali care au ajuns la un nivel de dezvoltare ce impune trecerea la contabilitate în partidă dublă și diversificarea activităților prin noi coduri CAEN. În plus, persoanele care au accesat fonduri europene nerambursabile nu vor fi obligate să returneze aceste sume pe perioada de monitorizare a proiectelor, odată ce trec la statutul de persoană juridică.

„Acest pas este esențial pentru a susține dezvoltarea continuă a antreprenorilor călărășeni și pentru a asigura un cadru stabil pentru afacerile lor,” a declarat senatorul Ciprian Pandea.

Noua lege vine în contextul în care multe entități PFA, II și IF și-au extins afacerile până la un punct în care transformarea în SRL devine necesară pentru creștere și pentru o mai bună adaptare la cerințele pieței și ale finanțatorilor.

Advertisement

Știri

Alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024, sub lupa Prefecturii Călărași: instruirea autorităților locale, alături de AEP și MAI

Published

on

Instituția Prefectului Călărași a organizat miercuri, 2 octombrie 2024, o sesiune de instruire dedicată primarilor și secretarilor generali ai Unităților Administrativ-Teritoriale (UAT) din județ, în vederea pregătirii alegerilor pentru Președintele României și a celor parlamentare. Întâlnirea, care a avut loc în sala “Barbu Știrbei”, a fost coordonată de prefectul Valentin Deculescu, alături de funcționarii Autorității Electorale Permanente – Direcția Județeană Călărași și reprezentanți ai structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

În cadrul instruirii, au fost discutate măsurile tehnice necesare pentru buna desfășurare a procesului electoral, printre care întocmirea listelor electorale, delimitarea și numerotarea secțiilor de votare, amenajarea acestora, dar și stabilirea locurilor speciale pentru afișaj electoral. De asemenea, au fost clarificate responsabilitățile legate de cheltuielile suportate din bugetele proprii ale UAT-urilor, distribuirea materialelor necesare votării și organizarea transportului acestora.

„Au fost discutate subiecte precum: măsurile tehnice ce vor fi îndeplinite de primari, cheltuielile suportate din bugetul propriu al UAT-urilor, întocmirea listelor electorale permanente, efectuarea radierilor în registrul electoral (acolo unde este cazul), informații cu privire la eliberarea extrasului din registrul electoral, delimitarea și numerotarea secțiilor de votare, informații despre obligativitatea montării de indicatoare, panouri și alte mijloace de orientare către sediile secțiilor de votare, amenajarea secțiilor de votare, stabilirea locurilor speciale de afișaj electoral, regulile desfășurării campaniei electorale, distribuirea materialelor necesare votării și organizarea transportului acestora, predarea materialelor către biroul electoral ierarhic superior”, precizează Instituția Prefectului pe o rețea de socializare.

Prefectul Valentin Deculescu a subliniat importanța respectării legislației și a unei bune comunicări între autoritățile implicate: „Respectarea legislației și comunicarea sunt lucruri esențiale pentru buna desfășurare a alegerilor prezidențiale și parlamentare. Sunt sigur că Instituția Prefectului județul Călărași va trata procesul electoral cu maximă seriozitate pentru ca totul să se desfășoare fără probleme, legal și conform calendarului stabilit. Implicare, seriozitate, respectarea cu strictețe a legii, asta vreau de la toți cei implicați în buna organizare și desfășurare a procesului electoral”, a transmis acesta.

Continue Reading

Știri

Zoo Călărași organizează activități educative în școli pentru Ziua Mondială a Animalelor

Published

on

În perioada premergătoare Zilei Mondiale a Animalelor, celebrată anual pe 4 octombrie, Zoo Călărași a desfășurat o serie de activități educative dedicate elevilor din județ. Echipa Zoo, alături de reprezentanții Biroului pentru Protecția Animalelor Călărași, au vizitat clasele I, a III-a și a VI-a de la Școala Gimnazială „Carol I”, unde au organizat ateliere interactive despre importanța respectării drepturilor animalelor și îngrijirea acestora.

Copiii au avut ocazia să învețe despre alimentația și îngrijirea animalelor și au fost surprinși cu diverse activități practice. Proiectul are ca scop sensibilizarea celor mici asupra rolului pe care fiecare persoană îl poate juca în protejarea și bunăstarea animalelor.

„Scopul proiectului este de a-i încuraja pe copii să învețe despre cât este de important ca fiecare dintre noi să contribuie la crearea unei lumi mai bune pentru toate animalele.
Astăzi, echipa Zoo împreună cu echipa Biroului pentru Protecția animalelor Călărași, au fost la clasa I, clasa a -III-a și clasa a VI-a să susțină proiectul propus pentru Ziua Mondială a Animalelor. Le-am pregătit numeroase surprize, am realizat activități educative, au învățat despre alimentația și îngrijirea animalelor și am aflat cu bucurie ca toți copiii vin cu bucurie la Complex Agrement Zoo Călărași. Școala Gimnaziala Carol I ne bucurăm că ați fost parte din inițiativa noastră! Ce copii faini am descoperit astăzi”, au transmis cei de la Zoo Călărași.

Ziua Mondială a Animalelor a fost sărbătorită pentru prima dată în Berlin, în anul 1925, la inițiativa lui Heinrich Zimmermann, un scriitor german și puternic activist al drepturilor animalelor. În anul 1931, după o muncă de convingere asiduă, Heinrich a reușit să obțină votul unanim pentru declararea datei de 4 octombrie ca Zi Mondială a Animalelor, în cadrul Congresului Internațional de Protecție a Animalelor, din Florența.

Aceasta este ziua în care sunt sărbătorite toate animalele de pe planetă, fie ele sălbatice sau domestice. Misiunea cea mai importantă a acestei sărbători este ca, prin educație și conștientizare, lumea în care trăim să devină un loc mai prietenos și mai corect pentru animale, relatează România Sălbatică.

Continue Reading

Știri

Atenționare ANM: Cod Galben de vânt puternic în județul Călărași, valabilă începând cu 1 octombrie

Published

on

Screenshot ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare de Cod Galben pentru jumătatea estică a județului Călărași, valabilă în intervalul 1 octombrie, ora 10:00 – 2 octombrie, ora 10:00. În această perioadă, vântul va avea intensificări semnificative, cu rafale care vor atinge viteze de 50-70 km/h. Atenționarea vizează și alte regiuni din estul Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei. Prognoza pentru primele două săptămâni din luna octombrie arată că temperaturile vor urca gradual, de la 15-16 grade la începutul perioadei, spre medii de 24 de grade.

Vremea astăzi, 30 septembrie, în județul Călărași

Astăzi, județul Călărași se află sub o atenționare de Cod Galben de ploi însemnate cantitativ și vânt puternic, în vigoare până mâine, 1 octombrie, ora 10:00. În acest interval, se așteaptă acumulări de precipitații de 25-40 l/mp, iar izolat acestea pot depăși 50 l/mp. Vântul va sufla în rafale de 50-70 km/h, ceea ce va afecta semnificativ regiunile din estul județului.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (30 septembrie – 14 octombrie)

În Muntenia, până la mijlocul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere de la medii de 15…16 grade, spre medii de 24 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, vor fi variații termice, iar mediile valorilor diurne vor oscila între 21 și 24 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 octombrie. Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 7 și 9 grade. Până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, alternanțele nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 10…13 grade, cu valorile mai mari în jurul datei de 5 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni și în intervalul 5-7 octombrie.

Continue Reading

Cele mai vizualizate