Connect with us

Meteo și Mediu

Județul Călărași a trecut de prima noapte de cod portocaliu, dar rămâne sub avertizare de cod galben de ploi însemnate cantitativ

Published

on

Județul Călărași a reușit să treacă cu bine de prima noapte sub cod portocaliu de furtună și ploi torențiale, care a fost mai mult o ploaie măruntă de toamnă, însă specialiștii spun să rămânem vigilenți asupra vremii nu s-au încheiat. Începând cu dimineața zilei de 30 septembrie 2024, județul se află sub o nouă avertizare de cod galben, care va rămâne în vigoare până pe 1 octombrie, ora 10:00.

Conform informărilor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași, în intervalul următor se așteaptă ploi însemnate cantitativ, cu valori cuprinse între 25 și 40 l/mp, iar pe alocuri precipitațiile pot depăși 50 l/mp. De asemenea, sunt prognozate intensificări ale vântului, cu rafale ce pot ajunge între 50 și 70 km/h.

Pompierii și autoritățile locale sunt în alertă, pregătindu-se să intervină în caz de inundații sau alte probleme cauzate de vremea severă. Cetățenii sunt sfătuiți să evite deplasările neesențiale și să respecte măsurile de siguranță recomandate în astfel de situații.

Cele mai vizualizate