Connect with us

Breaking News

Gafă: A primit amendă de la Poliția Locală Călărași 1.500 lei, în data de 36 aprilie 2018 pentru un loc de parcare

Published

on

Un călărășean a fost sancționat de Poliția Locală Călărași, cu suma de 1.500 lei, în data de 36 aprilie 2018. Minunea s-a produs în ultima săptămână din luna aprilie a acestui an.  Un echipaj din cadrul Poliției Locale a municipiului Călărași a fost solicitat pentru a interveni la o scară de bloc unde s-ar fi comis anumite nereguli…

Echipajul a fost solicitat de către un călărășean ce se simțea deranjat de un vecin ce încerca să își amenajeze un loc de parcare pe o zonă verde. Prezența polițiștilor locali a băgat frica până și în șobolanii din scara vecină a blocului, ce să mai vorbim de pisicile sau câinii de pe străzi. Au fugit mâncând pământul.

Se pare că polițistul local nu a stat pe gânduri și a consultat repede câteva Hotărâri de Consiliu Local, încadrând fapta la H.C.L. 219/2008, din 25 septembrie 2008 sancționată prin art. 10 alin. 2 litera b. – din H.C.L. 219/2008, cu amendă de la 1000 până la 2500 lei.

Procesul verbal cu seria PLC, având Nr. 010972 * este întocmit de Polițistul Local S. M., la data de 26 aprilie 2018, orele 16.00 dar pe procesul verbal s-a constat o mică greșeală de scriere prin care se înțelege că ar fi data de  36.04.2018, fapta fiind constatată în mun. Călărași, constatând săvârșirea următoarelor fapte:

Advertisement

A schimbat destinația spațiului verde fără acordul Primăriei Municipiului Călărași cu dale ( plăci de beton) având ca scop realizarea unui loc de parcare a autoturismului în fața blocului  L**


Art.10 Contravenţii privind nerespectarea de către cetăţeni, asociaţii de locatari – proprietari, societăţi comerciale, organizaţii şi instituţii, a normelor cu privire la întreţinerea şi păstrarea curăţeniei parcurilor, scuarurilor, zonelor verzi, clădirilor, locuinţelor, anexelor gospodăreşti, arterelor de circulaţie, cimitirelor şi locurilor publice, precum şi a împrejmuirilor acestora.

alin. 2) – Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1000 la 3000 RON,  următoarele fapte:

a) degradarea, murdărirea statuilor sau a grupurilor statuare, monumentelor din cimitire şi alte locuri publice precum şi a mobilierului urban, a jocurilor din parcuri, scuarurile, zonele verzi amplasate pe raza municipiului;
b) schimbarea destinaţiei zonelor verzi aparţinând domeniului public, fără avizul primăriei;

S-a stabilit o amendă de 1500 lei + aducerea terenului la starea inițială ca măsură complementară.

Ceea ce a stârnit zâmbete pe fețele celor ce au citit procesul verbar a fost faptul că cel ce a întocmit sancțiunea  a greșit, mai mult sau mai puțin data,  încurcând 26 aprilie, cu 36 aprilie, dată care nu exisită. Acesta ar putea fi și un motiv de contestare a sancțiunii primite.

Advertisement

Lăsând deoparte gluma pe seama celor întâmplate, menționăm faptul că activitatea Direcției Poliției Locale din Călărași este una ce lasă de cele mai multe ori de dorit. Oamenii se plâng că vin greu la solicitări, alții sun că sunt recalcitranți. Iar dacă văd un câine mai mare intră în mașina de serviciu.

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

De ce au survolat avioanele militare astăzi pe cerul municipiului Călărași? Forțele Aeriene Române vin cu primele precizări

Published

on

Avioanele militare au survolat astăzi deasupra Călărașiului datorită unei campanii de promovare a carierei militare, organizate de Forțele Aeriene Române. Sala Barbu Știrbei a fost plină de liceeni, fiind prezenți peste 200 de elevi ai claselor a XI-a și a XII-a din mai multe instituții de învățământ călărășene. 

Reprezentanții Centrului Militar Județean Călărași, Mr. Petriman Cornel și Plt. maj. Bratu Laurențiu au participat astăzi la campania de promovare a carierei militare, organizată de Forțele Aeriene Române la sala de spectacole Barbu Știrbei Călărași. La eveniment au fost prezenți 200 de elevi plăcut impresionați de prezentare.

„Elevii au fost plăcut impresionați de prezentare, de uniforma militarilor, de povestirile lor și de survolul avioanelor F-16”, transmite Centrul Militar Județean Călărași pe o rețea de socializare despre impresiile potențialilor viitori militari. 

În perioada 13-17 mai 2024, Forțele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare în orașele Slobozia, Călărași, Giurgiu, Alexandria și Buftea. 

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

Accident de circulație pe strada Independenței. O tânără s-a răsturnat cu mașina și a avariat alte două

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Un nou accident rutier a avut loc astăzi, ora 21:00, pe strada Independenței din municipiul Călărași. Traficul este complet blocat. Se pare ca la volan se afla o tânără care se îndrepta către zona Piața Mare. A pierdut controlul volanului, iar autoturismul s-a răsturnat.

Polițiștii rutieri au venit la fața locului pentru a efectua primele verificări, iar pompierii militari din cadrul ISU Călărași au intervenit de urgență cu mai multe autospeciale. Din fericire, nimeni nu a suferit răni grave în urma impactului.

Alte două autoturisme staționate în apropiere au fost avariate în urma coliziunii.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

Alertă Meteo: Cod galben pentru județul Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Este cod galben de vreme rea în județul Călărași, transmite ISU Călărași. Sunt menționate intensificări ale vântului cu viteze ce pot ajunge în general între 45 și 50 km/h.

Acest avertisment este valabil în intervalul de timp cuprins între orele 10:00 și 19:00, în data de 4 mai 2024.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate