Connect with us

Administrație Locală

Blocurile A15, A17 și N43 din municipiul Călărași vor fi renovate. Valoarea investiției se ridică la cinci milioane de lei!

Published

on

Trei blocuri din municipiul Călărași vor fi renovate. Primăria anunță că în data de 5 iulie 2024 a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul “Renovare energetică moderată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale – Blocurile: A15 (scara 1), A17 (scara 1, scara 2, scara 3), N43 (scara 1)”, finanțat prin PNRR. Lucrările de reabilitare sunt ample, dat fiind faptul că valoarea obiectivului de investiții depășește cinci milioane de lei. Zilele trecute, primăria a mai anunțat renovarea blocului A13, în valoare de peste două milioane de lei. 

Printre lucrările care vizează Blocul A15 (scara 1), situat în str.1 Decembrie 1918, nr. 8, Blocul A17 (scara 1, scara 2, scara 3), situat în str. 1 Decembrie 1918, nr. 12 și Blocul N 43 (scara1), situat în str. Speranței, nr. 4. se numără instalarea unour panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică pentru iluminat, renovare termică, înlocuirea tâmplăriei, instalarea unei noi tencuieli și renovarea instalației electrice.

Lucrările de reabilitare

  • Renovarea termică a anvelopei cu vată minerală bazaltică;
  • Aplicarea soluției de termoizolaţie vată minerală bazaltică peste planşeu terasă;
  • Aplicarea soluției de termoizolaţie spumă poliuretanică cu pori închiși, la nivelul plăcii peste subsol;
  • Fundaţia (soclul) până la cota 0,00 se va izola cu polistiren extrudat;
  • Spaleţii ferestrelor se vor izola cu polistiren expandat;
  • Înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie pvc tripan cu geam termopan clar low-e (culoare – alb);
  • Schimbarea burlanelor pentru colectare ape pluviale și conducerea apei meteorice la minim 1,5 m distanță de clădire;
  • Tencuială decorativă de  exterior aplicată pe termosistem;
  • Tencuială decorativă de  exterior, hidrofugă cu granulaţie mare (soclu);
  • Reparaţii în zonele deteriorate la trotuare unde a acţionat apă pluvială și refacerea integrității trotuarelor;
  • Se va asigura funcționalitatea canalelor de ventilaţie naturală;
  • Montarea ventilatoarelor cu recuperare de caldură în încăperi;
  • Schimbarea corpurilor de iluminat cu sisteme tip led;
  • Montarea panourilor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică pentru iluminat;
  • Renovarea moderată la nivelul instalației electrice;
  • Demontare – montare conductă gaze naturale existente pe faţada blocului în zonele afectate de anveloparea blocului;
  • Instalaţia de gaze afectată de lucrările de izolare termică a pereţilor exteriori, se va demonta şi monta pe acelaşi traseu de lucrări;
  • Instalaţia de gaze trebuie să fie aparentă;
  • După lucrările de demontare – montare instalaţie de gaze naturale se va proceda la probarea acesteia, conform normelor specifice şi se va face recepţia lucrărilor cu furnizorul de utilităţi.

Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 5.406.711,68 lei (TVA inclus). Contractul de finanțare a fost semnat în data de 7 decembrie 2022. Perioada de implementare este de trei ani.

Advertisement

Administrație Locală

Laurențiu State a depus jurământul pentru funcția de subprefect al județului Călărași

Published

on

Vineri, 13 septembrie, la sediul Instituției Prefectului Județul Călărași a avut loc un eveniment administrativ de mare însemnătate pentru județ. Laurențiu State și-a depus oficial jurământul și a preluat funcția de subprefect al județului Călărași, într-o ceremonie solemnă.

La acest eveniment important au participat membri de seamă ai Organizației Județene a Partidului Social Democrat Călărași. Printre aceștia s-au numărat Vasile Iliuta, președintele PSD Călărași, Mihăiță Bestea, primarul ales al municipiului Oltenița, senatorul Nicușor Cionoiu, precum și fostul deputat Sorin Vrajitoru, actualmente secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. De asemenea, au fost prezenți și vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă, alături de mai mulți directori ai instituțiilor deconcentrate.

Depunerea jurământului de către Laurențiu State marchează un nou pas în consolidarea echipei de conducere a județului. Cu o experiență semnificativă în administrația publică, State este așteptat să contribuie la coordonarea și implementarea proiectelor de dezvoltare regională și la buna funcționare a instituțiilor publice din județ.

Continue Reading

Administrație Locală

Colaborare între Județul Călărași și Italia: Vizita primarului comunei Grassano deschide noi perspective de investiții

Published

on

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a anunțat astăzi concluzia unei vizite deosebit de importante, desfășurată pe parcursul a două zile, având drept scop consolidarea relațiilor bilaterale între județul Călărași și comuna Grassano din provincia Matera, regiunea Basilicata, Italia. Vizita a fost prilejuită de prezența primarului Filippo Luberto, alături de delegata pe relații externe, Laura Bucătariu, originară din comuna Dor Mărunt și stabilită în Grassano de 21 de ani.

Această întâlnire a avut ca principal obiectiv stabilirea unei colaborări pe mai multe planuri: economic, social și cultural. Delegația italiană a fost ghidată prin județ pentru a vedea investițiile majore ale Consiliului Județean, dar și frumusețile și potențialul turistic al regiunii. Acest demers marchează un prim pas important către un parteneriat comun, menit să genereze oportunități bilaterale de investiții și dezvoltare.

Președintele Vasile Iliuță a subliniat importanța acestei vizite, mulțumindu-le primarilor Marius Dulce și Ion Iacomi pentru deschiderea și viziunea de care au dat dovadă în sprijinirea inițiativelor de colaborare internațională. „Le mulțumesc primarilor Marius Dulce și Ion Iacomi pentru faptul că au viziune și au răspuns afirmativ apelului meu pe partea de relații externe, care să atragă potențiali investitori în județul Călărași!”, a declarat Iliuță în postarea sa.

 

Continue Reading

Administrație Locală

Primarul Dan Velicu din Ciocănești: „Promisiunile mele încep să devină realitate”

Published

on

Primarul Dan Velicu din Ciocănești: „Promisiunile mele încep să devină realitate”

Într-o postare recentă pe o rețea de socializare, primarul comunei Ciocănești, Dan Velicu, a transmis un mesaj optimist către cetățeni, anunțând că promisiunile sale din campania electorală încep să prindă contur. Cu un angajament clar față de comunitatea sa, edilul subliniază faptul că primele măsuri concrete au fost deja puse în aplicare, odată cu debutul lucrărilor de reabilitare energetică la Școala Gimnazială nr. 1.

Așa cum cei mai mulți dintre voi știu deja, am încercat întotdeauna să îmi respect angajamentele luate față de oamenii din Ciocănești. Acum țin să vă anunț că promisiunile din campania electorală încep să devină realitate”, a declarat primarul Velicu.

Proiectul de reabilitare energetică a școlii reprezintă doar primul pas dintr-un plan amplu de dezvoltare locală. Acest demers nu este singurul pe lista priorităților primarului, care a promis să ofere cetățenilor o actualizare constantă a evoluției proiectelor aflate în derulare.

Este doar începutul! Voi posta pe pagina mea de Facebook toate promisiunile care, vă asigur, devin fapte mai devreme sau mai târziu”, a adăugat primarul în aceeași postare.

Comunitatea din Ciocănești așteaptă cu interes să vadă cum aceste inițiative vor contribui la îmbunătățirea infrastructurii locale și la creșterea calității vieții. Reabilitarea energetică a școlii nu doar că va aduce economii la bugetul local, ci va îmbunătăți și condițiile de învățare pentru elevii din comună.

Primarul Velicu rămâne fidel promisiunilor sale, iar cetățenii sunt nerăbdători să urmărească evoluția proiectelor sale, având încredere că dezvoltarea comunei este pe drumul cel bun.

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate