Connect with us

Fotbal

Dunărea Călărași a jucat primul meci de verificare din pre-sezon! Echipa își dorește să promoveze în Liga a 2-a

Published

on

AFC Dunărea Călărași a jucat sâmbătă (13 iulie 2024) prima dintre cele cinci partide de verificare, în vederea sezonului de Liga a 3-a. Meciul a avut loc la baza Prefab Modelu împotriva echipei Dunărea U19. La acest joc au participat peste 25 de tineri jucători călărășeni, dintre care clubul îi va selecta pe cei mai promițători pentru viitor. Selecțiile vor avea loc la șase luni, astfel încât toți tinerii județului să beneficieze de o selecție corectă și transparentă, mai precizează clubul. 

Dunărea Călărași a jucat sâmbătă primul meci de verificare din pre-sezon. Pregătirile pentru meciul de sâmbătă au început pe 10 iulie, sub conducerea noului antrenor – Mircea Ștefan. Pentru jucători, perioada aceasta este reprezentată de antrenamente intense. 

Pe lângă meciul jucat împotriva echipei Dunărea U19, fotbaliștii călărășeni vor mai juca încă patru amicale în perioada 20 iulie – 24 august. Iată programul: 

  • Sâmbătă, 20 Iulie, 10:00, Cuza Vodă 

AFC Dunărea Călărași (Liga 3) vs. ACS Zarea Cuza Vodă (Liga 4, seria A, loc 7) 

  • Sâmbătă, 27 Iulie, 10.30, Baza Prefab Modelu

AFC Dunărea Călărași (Liga 3) vs. CS Gloria Băneasa (Liga 3, seria 3, loc 6) 

  • Sâmbătă, 17 August, 10.30, Baza Prefab Modelu

AFC Dunărea Călărași (Liga 3) vs. Sporting Liești (Liga 3, seria 2, loc 4) 

  • Sâmbătă, 24 August, 10:30, Baza Prefab Modelu 

AFC Dunărea Călărași (Liga 3) vs. SCM Dunărea Giurgiu (Liga 3, seria 4, loc 4)

La începutul lunii iulie a fost prezentat noul staff tehnic al clublui. Ștefan Mircea este antrenorul princilap, Marius Milea, preparator fizic, Victor Petre, antrenor secund, Gabriel Popa, antrenor cu portarii, iar Farin Cătălin este team manager. 

Dunărea Călărași își propune să promoveze tinere talente și are obiectivul de a reveni în Liga a 2-a. 

Advertisement

Fotbal

Derby călărășean între Înainte Modelu și AFC Dunărea Călărași, astăzi pe stadionul „Vasile Enache”

Published

on

Astăzi, 13 septembrie 2024, de la ora 17:00, pe stadionul „Vasile Enache” din comuna Modelu se va disputa partida dintre echipele călărășene Înainte Modelu și AFC Dunărea Călărași din Liga 3. Meciul promite o luptă grea pentru cele trei puncte puse în joc, având în vedere pozițiile echipelor în clasament. Înainte Modelu ocupă locul secund în grupa C, în timp ce AFC Dunărea Călărași se află pe locul 6, cu o singură victorie până acum.

Directorul sportiv al AFC Dunărea Călărași, Alex Dincă, a subliniat importanța acestei confruntări: „Ne gândim la acest meci. Ne așteaptă un meci foarte greu. […] Îl pregătim cu aceeași seriozitate și, indiferent de adversar, ne gândim la cele trei puncte. În primul rând, vrem să prestăm un joc plăcut ochiului și, la final, să ne bucurăm de cele trei puncte”, a declarat acesta pentru Canal Sud.

Antrenorul principal al AFC Dunărea Călărași, Ștefan Mircea, a vorbit despre dificultatea meciului, subliniind progresul adversarului: „Întâlnim o echipă mult schimbată în bine față de anul trecut. […] Sunt convins că nu vom avea un meci ușor, totuși noi cunoaștem adversarul și suntem convinși că la final vom lua cele trei puncte dacă vom avea o atitudine foarte bună și un stil de joc combativ.”

Jucătorii de la AFC Dunărea Călărași se arată încrezători în șansele lor. Vlad Antonio, fundaș central, a declarat: „Ne pregătim toată săptămâna, știm ce antrenăm și mergem, în primul rând, să controlăm jocul și să luăm cele trei puncte. Nu cred că are vreo relevanță echipa cu care jucăm.”

Portarul Alexandru Costache a adăugat: „Am mare încredere în grupul pe care l-am format aici și în staff-ul tehnic […] 1-0 este de ajuns. Important este să câștigăm, scorul nu contează.”

Meciul va fi un test de forță între cele două echipe călărășene, ambele dorind să își consolideze poziția în clasament și să își demonstreze valoarea în fața suporterilor.

Continue Reading

Fotbal

LIGA 3: Agricola Borcea pierde pe teren propriu! Echipele Modelu, Dunărea și Fundulea domină etapa a II-a din Liga a III-a

Published

on

Cea de-a doua etapă a Seriei 3 din Liga a III-a de fotbal, desfășurată vineri și sâmbătă, a adus rezultate diferite pentru echipele din județul Călărași. Dacă trei dintre acestea au reușit să obțină victorii importante, Agricola Borcea a înregistrat o înfrângere dureroasă pe teren propriu.

Agricola Borcea, înfrângere categorică pe teren propriu

Deși debutase promițător în competiție, nou-promovata Agricola Borcea a avut parte de un meci dificil în fața celor de la Recolta Gheorghe Doja. Pe teren propriu, echipa din Borcea a cedat cu scorul de 0-4, lăsând impresia că mai are de muncit pentru a se adapta la cerințele Ligii a III-a. După două etape, Agricola Borcea rămâne cu doar trei puncte în clasament.

Victorii categorice pentru Progresul Fundulea și Dunărea Călărași

Pe de altă parte, Progresul Fundulea a avut o evoluție convingătoare în fața celor de la Medgidia, câștigând meciul de pe teren propriu cu un impresionant 5-0. Aceasta a fost una dintre cele mai clare victorii ale etapei, consolidând poziția echipei în clasament.

Dunărea Călărași a înregistrat și ea o victorie importantă, deși scorul final de 2-0 împotriva lui Axiopolis Cernavodă reflectă un meci mai echilibrat. Chiar și așa, echipa călărășeană a reușit să își asigure toate cele trei puncte și să își îmbunătățească situația în clasament.

Înainte Modelu câștigă în deplasare

În deplasare, Înainte Modelu a obținut o victorie strânsă, dar prețioasă, în fața celor de la CSM Fetești. Cu scorul final de 2-1, echipa din Modelu își continuă parcursul bun din acest sezon, ajungând pe locul 2 în clasamentul Seriei 3.

Situația echipelor din Călărași în clasament

Advertisement

După disputarea celor două etape, clasamentul echipelor din județul Călărași se prezintă astfel:

  • Înainte Modelu – locul 2,
  • Progresul Fundulea – locul 4,
  • Dunărea Călărași – locul 6,
  • Agricola Borcea – locul 7.

În total, Seria 3 din Liga a III-a cuprinde 10 echipe, iar fiecare punct câștigat poate fi decisiv în cursa pentru promovare.

Programul etapei a III-a

Etapa următoare se va desfășura în perioada 13-14 septembrie și va aduce câteva dueluri interesante pentru echipele călărășene:

  • 13 septembrie: Înainte Modelu – Dunărea Călărași, un derby județean așteptat cu nerăbdare de fani,
  • 14 septembrie: Recolta Gh. Doja – Progresul Fundulea,
  • 14 septembrie: Axiopolis Cernavodă – Agricola Borcea.

Continue Reading

Fotbal

Zi de meci pentru Dunărea Călărași în debutul Ligii 3, sezonul 2024-2025. Echipa joacă în deplasare

Published

on

Astăzi, 31 august 2024, echipa Dunărea Călărași își începe parcursul în noul sezon al Ligii 3, ediția 2024-2025. În primul meci al sezonului, Dunărea Călărași va juca în deplasare împotriva echipei Recolta Gheorghe Doja, partida fiind programată să înceapă la ora 18:00, pe Stadionul Gheorghe Doja.

Acest sezon marchează a cincea ediție a Ligii 3 în noul format, cu 100 de echipe împărțite în zece serii, fiecare serie având 10 echipe. Pentru Dunărea Călărași, meciul de astăzi reprezintă un test important, având în vedere ambițiile echipei de a promova într-un eșalon superior.

Campionatul Liga 3, ediția 2024-2025, a debutat oficial vineri, 30 august, cu 21 de jocuri care au început de la ora 18:00, ora oficială de start pentru luna august. Alte 28 de partide au loc astăzi, tot de la aceeași oră, printre care și partida pe care echipa călărășeană o va avea astăzi împotriva celor de la Recolta Gheorghe Dej.

Programul Dunării Călărași pentru turul sezonului include meciuri importante, printre care confruntările cu Axiopolis Cernavodă și SC Popești-Leordeni. Echipa speră să înceapă sezonul cu dreptul, obținând astăzi o victorie care să le dea încredere pentru meciurile următoare.

Meciurile programate ale FC Dunărea Călărași în Liga 3 

Etapa 1: ACS RECOLTA GHEORGHE DOJA

Etapa 2: CS AXIOPOLIS CERNAVODĂ

Etapa 3: ACS ÎNAINTE MODELU

Etapa 4: SC POPEȘTI-LEORDENI

Etapa 5: CS MEDGIDIA

Advertisement

Etapa 6: CS GLORIA BĂNEASA

Etapa 7: CSM FETEȘTI

Etapa 8: ACS PROGRESUL FUNDULEA

Etapa 9: AS FC AGRICOLA BORCEA

Suporterii sunt așteptați să fie alături de echipă și să urmărească evoluția acesteia pe parcursul sezonului, în speranța că Dunărea Călărași va avea un parcurs de succes în Liga 3.

Continue Reading

Cele mai vizualizate