Connect with us

Știri

Zi de naștere de neuitat! Un băiat din municipiul Călărași a primit o vizită surpriză de la polițiști!

Published

on

Un băiat de 14 ani din municipiul Călărași și-a sărbătorit ziua de naștere printre polițiști! Aceștia povestesc că au fost invitați încă din aprilie pentru a fi prezenți la importanta zi de naștere a tânărului, pasionat de munca de poliție. Cea care a organizat surpriza a fost bunica lui Raul, iar polițiștii spun că nu aveau cum să refuze o astfel de ocazie. 

„Fără să stăm pe gânduri am acceptat invitația. Știam că își dorește să devină polițist și l-am vizitat împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Rutier, pentru a-l încuraja să-și urmeze visurile”, a transmis IPJ Călărași.

Surpriza lui Raul a fost realizată în parteneriat cu Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual – Biroul Teritorial Călărași. 

Vârsta de 14 ani este destul de importantă din punct de vedere legislativ, fiind vârsta la care poți avea dreptul la cartea de identitate, poți călători în străinătate în baza documentului de călătorie individual valabil, ai dreptul la un pașaport simplu, poți avea cont bancar pe numele propriu și poți participa la marile festivaluri (Electric Castle, Neversea) singur cu acordul unui părinte în scris. 

Advertisement

Pe lângă aceste drepturi, există și obligații, cum ar fi răspunderea penală. 

Advertisement

Știri

Accident grav pe strada Grivița, provocat de un șofer vitezoman și neatenția unui taximetrist

Published

on

Un accident grav de circulație a avut loc în dimineața de sâmbătă, pe strada Grivița din municipiul Călărași. Incidentul a implicat un automobil de lux, marca Porsche Cayenne, și un taxi, soldându-se cu rănirea gravă a taximetristului.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 04:40, când conducătorul Porsche-ului, în care se aflau alte două femei, circula cu viteză pe strada Grivița. În momentul în care un taxiul a pătruns de pe o stradă secundară fără să se asigure suficient, a avut loc impactul devastator.

Din primele informații, se pare că taximetristul nu a acordat prioritate, fapt ce a dus la coliziune.

În urma impactului, șoferul taxiului a suferit răni grave și a avut nevoie de intervenție medicală imediată. La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe autospeciale SMURD, o ambulanță, echipaje de poliție și pompieri. Acestea au intervenit pentru evaluarea și transportarea victimelor la spital, precum și pentru asigurarea perimetrului accidentului.

Advertisement

Se pare că șoferul Porsche-ului era urmărit de soția sa, venită din străinătate, care îl bănuia de infidelitate. După impact, cele două femei din autoturismul de lux au coborât, moment în care soția șoferului, aflată într-un alt autoturism, s-a năpustit asupra acestora și le-a snopit în bătaie.

Polițiștii prezenți la fața locului au efectuat primele măsurători și au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Martorii oculari au relatat că impactul a fost unul extrem de puternic, autoturismul Porsche Cayenne fiind avariat serios în partea din față și lateral, iar taxiul s-a ales cu daune considerabile.

Victima, șoferul din taxi, a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe cu o ambulanță.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Atacul cu acid din Călărași: Autorii identificați. Principalul făptaș a fost reținut

Published

on

În noaptea de 4 iunie, două tinere vieți au fost schimbate pentru totdeauna. Daniela Jora, în vârstă de 27 de ani, și Gabriel Mihai Gugoașă, de 24 de ani, au fost victimele unui atac cu acid de baterie, suferind arsuri grave la nivelul feței. În prezent, Gabriel Mihai Gugoașă se află în stare critică la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală.

Principalul făptaș, reținut după o lună de anchetă

La exact o lună de la incident, anchetatorii au reușit să identifice și să rețină principalul făptaș, Ștefan Lucian Macula, un tânăr de 30 de ani din județul Timișoara. Acesta a fost capturat noaptea trecută și prezentat joi, 4 iulie, magistraților din cadrul Tribunalului Călărași, care au decis reținerea sa pentru 30 de zile.

Macula nu a acționat singur. În momentul atacului, era însoțit de o tânără de 20 de ani și un bărbat de 40 de ani, ambii complici în acest act violent. Ștefan Lucian Macula era echipat cu mănuși de protecție și o cagulă, pregătindu-se minuțios pentru atacul care a lăsat urme adânci asupra victimelor. Victimele au fost filate ore în șir. Complicii, fata de 20 de ani și bărbatul care au închiriat un autoturism din Ilfov au verificat zona, iar la momentul potrivit, au acționat.

Advertisement

Anchetatorii au depus eforturi pentru a dezlega acest caz complex. Au vizionat sute de ore de filmări din zeci de locații din municipiul Călărași, descoperind că atacatorii au planificat cu atenție fiecare detaliu al faptei. În zilele premergătoare atacului, Macula a supravegheat zona, asigurându-se că totul este pregătit.

Potrivit unor surse judiciare, deși Macula și-a exprimat inițial dorința de a colabora cu anchetatorii, în cele din urmă nu a recunoscut nimic din cele imputate.

Celelalte două persoane implicate în atac au părăsit țara la mai puțin de 48 de ore de la comiterea faptei, traversând granița prin vama din Ungaria.

Motivul exact al atacului rămâne neclar. Totuși, surse din anchetă sugerează că ar putea fi vorba despre o reglare de conturi. Ancheta este în plină desfășurare, iar autoritățile speră să facă lumină asupra acestui caz șocant cât mai curând posibil.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Călărași: Atacatorii cu acid au fost identificați. Primul suspect a fost reținut, iar alți doi au fugit din țară

Published

on

În noaptea de luni, 4 iunie, un atac fără precedent a avut loc în Călărași, pe strada Independenței. Doi tineri, Daniela Jora și Gabriel Mihai Gugoașă, au fost victimele unui atac, fiind stropiți cu acid de baterie. La patru zile de la faptă, anchetatorii au format primul grup de suspecți.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași este audiat un tânăr de 30 de ani din Timișoara, considerat principalul suspect al atacului.

Vor fi emise mandate de arestare în lipsă pentru ceilalți doi atacatori, un alt tânăr și o tânără, ambii fiind în prezent fugari. Au părăsit țara în noaptea respectivă, reușind să ajungă în Italia.

Investigațiile preliminare nu au dezvăluit nicio legătură între victime și agresori, ceea ce a condus anchetatorii la ipoteza unui atac comandat. În acest moment, Gabriel Mihai Gugoașă se află în stare critică.

Advertisement

În ceea ce privește trecutul victimelor, se pare că atât Daniela Jora, cât și Gabriel Mihai Gugoașă au fost implicați într-o rețea de trafic de droguri. În 2021, ambii au fost condamnați cu suspendarea condiționată a executării pedepsei.

Continue Reading

Cele mai vizualizate