Connect with us

Știri

Consiliul local a fost convocat în ședință ordinară. Care sunt subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați într-o ședință ordinară ce va avea loc joi, 28 martie 2024, de la ora 16:30. Ședința se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, precum WhatsApp sau SMS. 

Ordinea de zi este următoarea: 

Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 27/27.01.2022 privind aprobarea componenţei Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Călăraşi.

Advertisement

Proiect de hotărâre privind aprobarea dezlipirii în două loturi a imobilului teren având numărul cadastral 34560, în suprafaţă de 1246 mp, situat în strada I.L. Caragiale, nr. 2B, municipiul Călăraşi, lotul 1 cu suprafaţa de 250 mp şi lotul 2 cu suprafaţa de 996 mp.

Proiect de hotărâre privind aprobarea dezlipirii în trei loturi a imobilului teren având numărul cadastral 35369, în suprafaţă de 752 mp, situat în cvartalul 65, parcela 18/2, Şoseaua Sloboziei, municipiul Călăraşi.

Proiect de hotărâre privind iniţierea procedurilor pentru vânzarea unui imobil teren, proprietatea privată a municipiului Călăraşi, situat în strada Violonist Ion Voicu, nr. 1, în suprafaţă de 211 mp, carte funciară nr. 24273, în favoarea doamnei Căruţă Monica.

Proiect de hotărâre privind acordarea avizului pentru efectuarea activităţilor specifice pentru prestatorul de servicii funerare – transport funerar DAJARA SOLUTION S.R.L.

Proiect de hotărâre privind modificarea tarifelor aferente serviciului de salubrizare prestat în baza Contractului de delegare a gestiunii unei părţi a serviciului public de salubrizare a municipiului Călăraşi nr. 50742/23.12.2020, respectiv pentru activităţile Curăţenie căi publice – măturatul, spălatul, stropirea şi întreţinerea căilor publice şi Deszăpezire – curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei şi îngheţ.

Advertisement

Proiect de hotărâre privind aprobarea exercitării dreptului de uz și servitute de către Rețele Electrice Dobrogea S.A. (fostă E-Distributie Dobrogea S.A.), prin DOMAREX 94 SRL asupra terenului în suprafață de 2,5 mp,  aflat în domeniul privat al U.A.T. Municipiul Călărași, identificat cu nr. cadastral 29953, înscris în cartea funciară 29953 și asupra terenului în suprafață de 125 mp, aflat în domeniul public al U.A.T. Municipiul Călărași, identificat cu nr. cadastral 28934, înscris în cartea funciară 28934,  necesar pentru amplasare linie electrică subterană, linie electrică aeriană și post de transformare aerian (PTA) în vederea alimentării cu energie electrică a obiectivului GARA FLUVIALĂ situată în municipiul Călărași, strada Eroilor Revoluției 22 decembrie 1989, tronson 1, județul Călărași.

Proiect de hotărâre privind aprobarea exercitării dreptului de uz și servitute de către Rețele Electrice Dobrogea S.A. (fostă E-Distributie Dobrogea S.A.), prin DOMAREX 94 SRL asupra terenului în suprafață de 6,9 mp,  aflat în domeniul privat al U.A.T. Municipiul Călărași, identificat cu nr. cadastral 30862, înscris în cartea funciară 30862 și asupra terenului în suprafață de 250 mp, aflat în domeniul public al U.A.T. Municipiul Călărași, identificat cu nr. cadastral 28934, înscris în cartea funciară 28934,  necesar pentru amplasare linie electrică subterană și punct de conexiune rețele electrice în vederea alimentării cu energie electrică a obiectivului PORT TURISTIC DE AGREMENT situat în municipiul Călărași, Șoseaua Chiciului, nr.1, județul Călărași.

Diverse.

 

Advertisement
Advertisement

Știri

Deputatul călărășean Constatin Bîrcă marchează Ziua Europei: „Este o ocazie pentru noi să celebrăm unitatea, diversitatea și pacea”

Published

on

Ziua de 9 mai este recunoscută anual drept Ziua Europei, când este sărbătorit momentul istoric al „Declarației Schuman”, un moment de răscruce care a constituit începutul integrării și cooperării europene pentru pace și unitate, potrivit Agerpres. În Călărași, ziua este  marcată prin mai multe activități ale elevilor și liceenilor, dar și de persoanele din spațiul politic. 

Constantin Bîrcă, deputatul călărășean din partea Partidului Social Democrat, marchează ziua într-o postare pe Facebook unde scrie că „este o ocazie pentru noi să celebrăm unitatea, diversitatea și pacea pe care le-am construit împreună de-a lungul anilor”. 

„Pe 9 mai sărbătorim Ziua Europei – o dată deosebită în care ne reamintim valorile fundamentale care definesc marea comunitate de state din care facem parte și angajamentul nostru față de ele. Este o ocazie pentru noi să celebrăm unitatea, diversitatea și pacea pe care le-am construit împreună de-a lungul anilor. Să sărbătorim cu mândrie această zi a unității europene!”, a scris Constatin Bîrcă în mesaj. 

Din punct de vedere istoric, această zi este celebrată datorită ministrului francez al Afacerilor Externe, Robert Schuman (1948 – 1952) care prin propunerea de a plasa producția de cărbune și oțel sub controlul unei autorități comune, a reușit evitarea izbucnirii unui nou conflict militar între națiunile Europei, potrivit site-ului https://european-union.europa.eu/, citat de Agerpres. Această propunere de la 9 mai 1950, cunoscută sub numele de „Declarația Schuman”, este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene. 

Advertisement

Ideea privind marcarea unei Zile a Europei a fost introdusă de Consiliul Europei în 1964. Comunităţile Europene au luat decizia, în 1985, de a institui această zi la data de 9 mai, conform site-ului https://luxembourg.public.lu/, citat de Agerpres. 

Continue Reading

Anunțuri - Călărași

Ministerul Afacerilor Interne scoate la concurs șase posturi în județul Călărași. Ce trebuie să faci ca să te angajezi

Published

on

Vrei să devii pompier? Ministerul Afacerilor Interne scoate la concurs prin încadrare directă șase posturi de execuție, printre care două posturi de Ofițer Specialist II și Ofițer I la Inspecția de Prevenire – Compartimentul Control și Activități Preventive și altele. Anunțurile de concurs au fost postate la avizierul ISU Călărași și pe site-ul M.A.I.

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Ştirbei” al județului Călăraşi s-a demarat procedura de ocupare prin încadrare directă pentru 6 posturi de execuție, astfel:

Anunțurile de concurs au fost postate la avizierul unității și pe portalul de servicii publice al Ministerului Afacerilor Interne: https://hub.mai.gov.ro – la secțiunea „CARIERĂ M.A.I.”. Aici (sau în link-urile de mai sus) veți putea afla toate detaliile privind condițiile pe care trebuie să le îndepliniți și pașii pe care trebuie să îi urmați, precum și datele limită de înscriere și de depunere a dosarelor.

ISU Călărași precizează că pentru detalii suplimentare, puteți să apelați numărul de telefon 0242.311.818 (în dispecerat, cu solicitare de legătură pentru Biroul Resurse Umane) sau 0242.314.079, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-16:00.

Advertisement
Continue Reading

Știri

VIDEO. Primarului din Dichiseni (PNL), victima unui act de vandalism cu miză electorală? Prima reacție a Laurei Petre (PSD). Sătenii au altă explicație

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Cu doar câteva zile rămase până la startul campaniei electorale pentru alegerile locale din 9 iunie, comunitatea din comuna Dichiseni se confruntă cu un incident tulburător. Primarul Radu Iulian pare să fie victima unui act de vandalism care a șocat întreaga localitate. Livada de cireși a fost ținta unor indivizi fără scrupule, așa cum susțin apropiații edilului.

Peste 150 de cireși au fost tăiați din livada care, de-a lungul celor trei ani, a adăpostit peste 3500 de astfel de pomi. Această acțiune nu a făcut doar rău material. Gestul criminal a stârnit discuții în comunitate.

Gestul de vandalism a fost imediat asociat cu tensiunile politice existente între candidații locali înscriși în competiția pentru funcția de primar și consilieri locali în acest an. Polițiștii au demarat o anchetă pentru a clarifica circumstanțele acestui act de vandalizare și pentru a identifica potențialii suspecți. Deși niciun suspect principal nu a fost încă identificat, tensiunile politice sunt vizibile în acest moment. Surse apropiate primarului susțin că acesta nu a mai avut contracandidați care să-i stârneacă temeri, însă situația din prezent este diferită.

Advertisement

Primarul Radu Iulian pare să fie șocat de gestul criminal și nu își poate explica cine ar fi putut face o astfel de faptă. Poliția a demarat o anchetă pentru a clarifica circumstanțele și pentru a identifica eventualii suspecți, însă până în prezent nu s-a ajuns la un suspect principal.În timp ce investigațiile sunt în desfășurare, scena politică locală a fost implicată într-un schimb de acuzații. Organizația județeană a Partidului Național Liberal Călărași a emis un comunicat de presă condamnând acțiunile și lăsând de înțeles că susținătorii candidatei Laura Petre ar fi implicați în acest act de vandalism.

Comunicat de presă PNL Călărași – 08 mai 2024
Echipa PNL Călărași a luat act, cu foarte mare dezamăgire, de situația creată în comuna Dichiseni, acolo unde primarul liberal Iulian Radu, candidat pentru un nou mandat în alegerile locale din data de 9 iunie, este ținta unor atacuri fără precedent din partea competitorilor politici.
Dacă flyerele ”otrăvite” folosite în unele localități, printre care și Dichiseni, încă reprezintă o strategie de campanie pentru unii adversari politici, deși ne aflăm în anul 2024, este total de neacceptat atacul de tip mafiot (distrugerea unei livezi tinere de cireși pe rod) întreprins asupra primarului Iulian Radu. Din primele informații, acest atac ar fi fost executat de susținătorii candidatei PSD la Primăria Dichiseni. Cerem organelor responsabile cu aplicarea legii să caute soluții în așa fel încât astfel de comportamente să nu se mai repete, iar vinovații sa fie deferiți, cât mai rapid, justiției, cu luarea măsurilor care se impun. Organizația Județeană Călărași a PNL dezavuează total astfel de comportamente, ca cel din comuna Dichiseni, și face un apel la rațiune și responsabilitate. Campania electorală a anului 2024 trebuie să se bazeze pe proiecte și pe bună-credință.

Într-un răspuns, Laura Petre, candidata PSD la alegerile locale, a respins ferm orice implicare în acest incident și a subliniat că asocierile făcute au fost menite să aducă o lumină negativă asupra persoanei sale în contextul alegerilor locale.

Am văzut și eu ce s-a publicat pe rețelele de socializare, în spațiul public. Mă delimitez total, este regretabil ce i s-a întâmplat domnului Radu Iulian. Nu am nicio legătură cu acest eveniment neplăcut pentru oricine, nu numai pentru dumnealui. Mai mult decât atât, nu am de zis, pentru că nu vreau să intru în astfel de polemici. Mi s-a asociat numele în maniera în care ați văzut-o cu toții. Nu știu ce s-a întâmplat acolo!

Pe de o parte, mai mulți săteni susțin că tot ce s-a întâmplat este o cacealma, iar situația este creată artificial chiar de primarul Radu Iulian pentru a-și recupera banii printr-o asigurare deținută asupra livezii.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate