Connect with us

Actualitate

Ionuț Păun, tânărul de 25 de ani care a murit în accidentul din Mânăstirea, va fi condus pe ultimul drum

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Tânărul de 25 de ani care s-a stins din viață în urma accidentului rutier teribil de luni, 18 martie, de la intrarea în comuna Mânăstirea, va fi condus joi pe ultimul drum.

Prieteni, foști colegi de școală și familia îi vor fi alături a-i oferi lui Ionuț un ultim omagiu, pentru a-l însoți în ultimul său drum.

Vestea ca Ionuț nu mai este a fost ca un fulger. O pierdere despre care nu ar fi vrut vreodată să vorbească.

Advertisement

“Ca și coleg de clasă, prieten și coechipier pe teren, cuvintele îmi sunt insuficiente pentru a exprima profunzimea tristeții mele și a golului imens pe care plecarea lui Ionuț l-a lăsat în sufletele noastre. Îmi amintesc cu drag momentele petrecute împreună, zâmbetele, glumele, și povestirile noastre, iar acum, fiecare amintire devine o perlă prețioasă, o mărturie a vieții lui Ionuț și a impactului său asupra noastră” a fost mesajul scris de un tânăr, apropiat de-ai lui Ionuț.

Î𝐧𝐦𝐨𝐫𝐦â𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐥𝐮𝐢 𝐈𝐨𝐧𝐮ț 𝐯𝐚 𝐚𝐯𝐞𝐚 𝐥𝐨𝐜 𝐣𝐨𝐢, 𝐥𝐚 𝐂𝐢𝐦𝐢𝐭𝐢𝐫𝐮𝐥 𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞 𝐋𝐚𝐳𝐚𝐫. 𝐓𝐫𝐮𝐩𝐮𝐥 𝐬ă𝐮 𝐧𝐞î𝐧𝐬𝐮𝐟𝐥𝐞ț𝐢𝐭 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐝𝐞𝐩𝐮𝐬 𝐥𝐚 𝐏𝐚𝐫𝐨𝐡𝐢𝐚 𝐒𝐟â𝐧𝐭𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞 𝐌𝐮𝐜𝐞𝐧𝐢ță 𝐀𝐧𝐚𝐬𝐭𝐚𝐬𝐢𝐚.

“Păun Ionuț a fost mai mult decât un simplu coleg sau prieten. A fost o lumină în viețile noastre, un om plin de viață și bunătate, iar amintirea lui va rămâne mereu vie în inimile noastre. Odihnește-te în pace, dragul nostru prieten. Vei rămâne mereu în inimile noastre”

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Mega Image retrage de la vânzare un produs frecvent cumpărat de români. „S-a detectat prezența pesticidului”

Published

on

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis o alertă alimentară referitoare la un produs vândut în rețeaua de magazine Mega Image.

Produsul vizat este “Gaea, Ulei de măsline extravirgin pentru salată 500ml”, identificat cu numărul de lot L4009 și data de expirare în iulie 2025.

Conform comunicatului emis de ANSVSA, produsul a fost retras deja din magazine. ”Retragerea produsului de pe piață și rechemarea
acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, urmând principiul precauției de contaminare încrucișată cu un alt lot la care s-a detectat prezența pesticidului „clorpirifos”. Menționăm că lotul L4009 cu temenul de valabilitate: Iulie 2025, nu s-a detectat pesticidul „clorpirifos” au declarat autoritățile.

Cei care au achiziționat acest produs sunt sfătuiți să nu-l consume și să-l distrugă sau să-l returneze la magazinele de unde l-au cumpărat. Pentru a primi restituirea banilor, este necesar să se prezinte bonul fiscal. „Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziționat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal” transmit reprezentanții Mega Image.

Advertisement

Consumatorii sunt încurajați să returneze produsul până la data de 24.05.2024, conform informațiilor furnizate.

„Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre” au mai adăugat reprezentații rețelei de magazine Mega Image.

Pesticidul „clorpirifos”, interzis în Uniunea Europeană din ianuarie 2020

Din ianuarie 2020, insecticidul clorpirifos a fost interzis în Uniunea Europeană. Această interdicție a fost instituită în urma evaluării realizate de către Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară, care a analizat mii de studii.

Un studiu de imagistică cerebrală efectuat de cercetătorii de la Columbia Center for Children’s Environmental Health de la Mailman School of Public Health, Duke University Medical Center, Emory University și New York State Psychiatric Institute a jucat un rol esențial în decizia de interzicere a acestui insecticid. Studiul a fost finalizat înainte de impunerea interdicției și a implicat o cohortă de 40 de copii cu vârste între 5 și 11 ani.

Advertisement

Expunerea la acest insecticid a fost asociată cu creșterea riscului de apariție a unor afecțiuni respiratorii cronice, cum ar fi astmul, dificultăți de concentrare la școală pentru copii și leziuni cerebrale permanente la cei care au consumat legume și fructe tratate după recoltare cu acest produs.

Continue Reading

Actualitate

Fetița de 9 ani din Ciocănești, grav rănită după un accident cu bicicleta. A fost solicitat elicopterul SMURD

Published

on

O zi de joacă pe bicicletă s-a transformat într-un coșmar pentru o fetiță de 9 ani, care a fost grav rănită după ce a căzut, iar cleștele de la frână s-a înfipt în pulpa piciorului. Incidentul s-a petrecut în timp ce fetița se plimba pe bicicletă.

Părinții, alertați de gravitatea situației, au sunat imediat la numărul de urgență 112, iar echipajul SMURD de descarcerare a intervenit rapid la fața locului, însoțit de un medic. Date fiind rănile grave ale micuței, a fost necesară intervenția unui elicopter SMURD pentru a o transporta de urgență la Spitalul Floreasca din Capitală.

Continue Reading

Actualitate

Românii inventivi primesc vouchere și pentru sticlele care nu fac parte din sistemul de reciclare. Prin ce metodă au reușit să păcălească automatele

Published

on

Românii au găsit modalități ingenioase de a obține venituri din reciclarea ambalajelor, chiar și atunci când acestea nu fac parte din Sistemul de Garanție-Returnare (SGR).

Este cunoscut faptul că la achiziționarea sticlelor de plastic, dozelor de aluminiu sau sticlelor de sticlă din orice magazin, se percepe o taxă de garanție de 50 de bani, în cazul în care produsele sunt marcate cu logo-ul SGR. Cu toate acestea, comercianții continuă să vândă produse ale căror ambalaje nu au acest logo, iar pentru acestea cumpărătorii nu plătesc taxa de garanție de 50 de bani și, teoretic, nu le pot returna la automatele din magazine.

Pe platformele de socializare a fost distribuit un clip care arată cum PET-urile care nu sunt reciclabile pot fi transformate în reciclabile folosind doar un copiator obișnuit. Pe TikTok a fost împărtășit un videoclip care demonstrează că sistemul poate fi înșelat cu un simplu truc. Utilizatorul a arătat că poate obține un voucher de 50 de bani cu o sticlă de plastic care nu are logo-ul SGR, prin imprimarea unui alt cod de bare și lipirea acestuia peste cel existent.

Jurnaliștii libertatea.ro au verificat eficacitatea acestei metode printr-un experiment meticulos. Utilizând o sticlă de plastic fără logo-ul SGR, au aplicat un alt cod de bare peste cel original. După ce au introdus sticla într-un automat al Sistemului de Garanție-Returnare, acesta a acceptat-o fără nicio ezitare, confirmând astfel că trucul funcționează.

Advertisement

Până la 30 iunie, pe piață vor fi disponibile ambele tipuri de ambalaje: cele cu sigla SGR, care arată că sunt eligibile pentru garanție, și cele fără siglă SGR, pentru care nu se aplică taxa de garanție. Din 1 iulie, nu se vor mai putea comercializa produse care sunt incluse în Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) fără să fie marcate corespunzător cu logo-ul și codul de bare specific al sistemului.

Cât câștigă zilnic un român care reciclează sticlele găsite la gunoi

Un locuitor din Iași a dezvăluit că practică reciclarea în fiecare zi. Acesta respectă un program bine stabilit și pare să înceapă fiecare dimineață căutând sticle reciclabile în oraș. A recunoscut că merge în locuri strategice, unde oamenii consumă diverse lichide, pentru a colecta sticlele reciclabile mai ușor.

Zilnic, ieșeanul câștigă aproximativ 100 de lei din această activitate, bani pe care îi folosește apoi pentru a-și cumpăra alimente.

“Nu e mult, dar nu e nici puțin”, a declarat bărbatul despre banii obținuți în urma reciclării, pentru adevarul.ro.

Advertisement

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate