Connect with us

Știri

Parcul din zona Jirlău, la un pas de finalizare! Primarul Marius Dulce a anunțat când va avea loc inaugurarea zonei de agrement

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul Marius Dulce le promite călărășenilor o nouă zonă de agrement, localizată în zona de vest a orașului. Este vorba despre un parc întins pe 8 hectare, la care se desfășoară lucrările de finalizare pentru a fi dat cât mai curând în folosință.

Prin proiectul intitulat „Regenerarea zonei de vest”, edilul și-a propus să readucă la viață una dintre zonele neexploatate din municipiul Călărași, luând, astfel, naștere o impresionantă faleză, care se întinde de-a lungul Jirlăului, de la zona ANL-urilor, de pe Strada Cornișei, până aproape de intrarea în cartierul Mircea Vodă.

„În această primăvară vom inaugura parcul din zona de vest a municipiului, O investiție care bucură călărășenii prezenți în număr foarte mare la plimbare în fiecare zi”, a transmis oficialul prin intermediul unui videoclip postat pe Facebook.

Advertisement

Primarul Marius Dulce a vrut, ca, prin acest parc, să îi aducă pe locuitorii Călărașiului cât mai aproape de natură, unde să poată evada, astfel, din zarva zilnică a orașului: Un proiect pe care ni l-am dorit pentru călărășeni, pentru a avea o oază de liniște, de a respira aer curat, pentru că și noi, la Călărași, merităm o zonă curată”.

Parcul din zona Jirlău pune la dispoziție un generos skatepark

De curând, zonei de promenadă de pe malul lacului i s-au alipit locuri de joacă și zone în care locuitorii pot desfășura diverse activități, precum skateboarding. Edilul s-a gândit la acest lucru întrucât încurajează mișcarea în aer liber, mai ales în rândul copiilor. Ba mai mult, acesta își dorește ca micuții să ajungă la adevărate performanțe.

„Am gândit un skate pentru că aveam foarte multe cereri de la copii, aveam ceva din metal, dar ne-am gândit să facem unul la nivel național. (…) E un skate pe care putem să-l folosim să organizăm competiții de nivel național pentru că aveam nevoie pentru copii să desfășoare activități fizice, pentru că nu trebuie să stea numai cu telefonul în brațe”, a mai spus primarul.

Deși edilul îi încurajează pe oameni să aleagă activitățile fizice, pentru a lua o pauză de la tehnologie, parcul va fi atractiv și pentru cei care preferă doar să ia o gură de aer în timp ce își folosesc device-urile. Astfel, odată cu inaugurarea zonei de agrement, cetățenilor li se vor pune la dispoziție și spații în care să aibă acces la internet și energie, pentru a-i desprinde, astfel, din confortul propriilor case, dar, în același timp, să poată fi conectați, în continuare, la sursele lor de divertisment.

Însă, în aceste momente, se desfășoară lucrările de finalizare ale parcului, acesta urmând să fie inaugurat în viitorul apropiat: „Vă reamintesc că aici este încă șantier și că lucrăm susținut la finalizarea suprafeței de 8 hectare de frumos”.

Advertisement

Știri

Reacția PSD Călărași după incidentul din Dichiseni. Ion Samoilă spune că „e o chestiune de cancan” și că primarul PNL „stă mai mult pe la cârciumi decât la primărie”

Published

on

PSD Călărași răspunde alegațiilor cum că actualul primar al comunei Dichiseni din partea PNL ar fi fost victima unui act de vandalism provocat de candidata din partea opoziției, Laura Petre (PSD). Peste 150 de cireși au fost tăiați din curtea primarului din Dichiseni. Ion Samoilă spune că „asta e o chestie tot de campanie, de cancan” și că „noi ne ocupăm cu lucruri serioase”. 

Primarul PNL al comunei Dichiseni, Radu Iulian, a fost victima unui act de vandalism, după ce 150 de cireși au fost tăiați din livada de 3500 de astfel de pomi pe care o are. Gestul a fost imediat asociat cu tensiunile politice existente între candidații locali înscriși în competiția pentru funcția de primar și consilieri local în acest an, însă polițiștii nu au găsit încă niciun potențial suspect. 

PNL Călărași a reacționat printr-un comunicat de presă transmis pe 8 mai 2024, în care spune că a luat act cu „foarte mare dezamăgire” de situația din Dichiseni și precizează că „primarul liberal Iulian Radu, candidat pentru un nou mandat în alegerile locale din data de 9 iunie, este ținta unor atacuri fără precedent din partea competitorilor politici”. 

Laura Petre, candidata din partea PSD la alegerile locale pentru administrația comunei Dichiseni, a răspuns că se demite total de acuzații și că „este regretabil ce i s-a întâmplat domnului Radu Iulian”. Aceasta a mai adăugat că nu vrea să intre „în astfel de polemici”. Mai multe informații despre subiect, pe Călărași Press

Advertisement

Într-o conferință de presă de ieri, PSD Călărași prin secretarul executiv Ion Samoilă a expus un punct de vedere legat de subiect, menționând că alegațiile nu sunt mai mult altceva decât cancan din perioada campaniei electorale. Cu toate astea, PSD-istul îl acuză pe primarul din Dichiseni că „stă mai mult pe la Călărași și pe cârciumi decât pe la primărie”. 

„Nu am informații despre acest subiect. Asta e o chestie tot de campanie, de cancan. Noi ne ocupăm cu lucruri serioase. Cred că la Dichiseni avem un candidat care, nu glumesc, se bate cu șanse reale la câștig. Este o femeie serioasă, știe administrație, n-aș vrea să intru într-o chestie de cancan, că actualul primar stă mai mult pe la Călărași și pe cârciumi decât pe la primărie, dar ăsta e un adevăr și cred că trebuie schimbată situația de la Dichiseni”, a declarat Ion Samoilă într-o conferință PSD de ieri, 9 mai 2024. 

 

Advertisement
Continue Reading

Știri

PSD Călărași își dorește 60% din voturile călărășenilor la alegerile din 9 iunie. Ion Samoilă, secretar executiv PSD: „Dacă în 2020 am fost pe locul 5, acum vrem să fim puțin mai sus”

Published

on

Partidul Social Democrat Călărași își propune să obțină un scor și mai bun la alegerile locale de anul acesta, având în vedere că în 2020 organizația județeană a câștigat 27 de primari și a luat majoritatea în Consiliul Județean. Ion Samoilă spune că feedback-ul din partea călărășenilor este bun și precizează că partidul din care face parte își propune să obțină un scor de 60% pe 9 iunie, potrivit unei conferințe de presă de ieri, în ultima zi de precampanie. Astăzi, 10 mai 2024, a început oficial campania electorală. 

Ion Samoilă, vicepreședinte al Consiliului Județean și secretar executiv al PSD, a vorbit despre perioada de precampanie și despre părerile oamenilor din județ despre activitatea partidului din ultimii patru ani. 

  • „Astăzi este ultima zi de precampanie. În toată această perioadă, Organizația Județeană a avut multe întâlniri în majoritatea localităților din județ. Am avut întâlniri zonale și am discutat cu cetățenii. Am prezentat realizările pe care noi le-am avut în acest mandat. Am ascultat propunerile privind viitorul, ce-și dorește fiecare, în fiecare localitate, în fiecare zonă, le-am notat”.
  • „Aprecierile vreau să vă spun că sunt bune. În majoritate oamenii ne-au creditat în continuare pentru încă un mandat. Inclusiv în municipiul Călărași, am făcut întâlniri zonale, plecând de la Mircea Vodă până în Măgureni, în toate cartierele. Am avut întâlniri cu foarte mulți cetățeni și feedback-ul este unul foarte, foarte bun. Intrăm încrezători în această campanie. Astăzi încheiem precampania. De mâine, oficial, se deschide campania electorală”.

Ion Samoilă a mai precizat și ținta pe care PSD Călărași își propune să o atingă la alegerile locale de pe 9 iunie: un target de 60% la vot direct. 

  • ”În 2020 am intrat în competiție electorală cu 17 primari în funcție și am ieșit cu 27. Am câștigat zece primari și majoritatea în Consiliul Județean. Acum intrăm în această competiție cu 33 de primari în funcție. Sunt convins că pe 9 iunie în urma calculelor făcute de noi ne-am propus ca target că obținem 60% la vot direct. Este un scor bun pe care ne gândim să îl atingem. Avem calcule realiste. Avem șanse reale ca în cel puțin șase localități să ne batem la câștigarea primăriei. Ne respectăm adversarii, dar suntem căliți în aceste bătălii electorale. Vrem să rămânem în vârful clasamentului”.

Secretarul executiv al PSD mai precizează că șanse reale pentru a câștiga noi primari sunt în Dichiseni, Nicolae Bălcescu, Jegălia sau Modelu: „Eu cred că lumea mai se și satură de figura unora și eu cred că și candidații care sunt la al șaselea, al șaptelea mandat încep să dea semne de  oboseală și cred că o rutină trebuie înlocuită”, a mai precizat acesta. 

Astăzi, 10 mai 2024, a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare ce vor avea loc în aproximativ o lună, pe 9 iunie. PSD Călărași transmite că are încheiate toate contractele privind desfășurarea campaniei. 

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Incendiu la o fermă de pui din comuna Dichiseni

Published

on

Vineri dimineață, o hală a unei ferme din comuna Dichiseni, jud. Călărași, a fost afectată de un incendiu provocat de arderea mai multor baloți de fân, conform relatărilor localnicilor. Hala, cu o suprafață de 250 de metri pătrați, s-a umplut imediat cu fumul gros generat de sursa de foc.

Echipajele de pompieri au intervenit rapid, sosind la fața locului cu mai multe autospeciale pentru a stinge incendiul. Sursa incendiului a fost localizată și stinsă înainte ca flăcările să se extindă și să provoace daune semnificative.

Autoritățile locale și echipajele de intervenție au reușit să gestioneze situația cu eficiență, iar nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui incident. Investigațiile cu privire la cauza incendiului sunt în curs pentru a stabili circumstanțele exacte ale evenimentului.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate