Connect with us

Breaking News

Pugilista călărășeancă Loredana Marin, în drum spre Jocurile Olimpice de la Paris! Aceasta a fost felicitată de o personalitate celebră

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Loredana Marin a luptat, alături de alți 8 reprezentanți ai României, la turneul preolimpic, organizat în Busto Arsizio, Italia. Aceasta este penultima competiție prin care sportivii își pot câștiga locul la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

În cadrul turneului participă un total de 633 de sportivi, iar țara noastră este reprezentată de 4 fete și 4 băieți. Meciurile sunt desfășurate de pe 3 până pe 11 martie, iar astăzi, călărășeanca Loredana Marin s-a a câștigat primul meci pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a învins-o în ring pe Anatu Mohammed, din Ghana.

Pugilista va lupta mâine în cadrul turneului mondial de calificare împotriva unei sportive din Japonia. Tânăra din Călărași are nevoie de patru victorii pentru a se califica la Jocurile Olimpice din iulie 2024.

Reușita tinerei este atât un motiv de bucurie personal, cât și un prilej de mândrie pentru comunitatea orașului nostru. Călărășeanca Romina Gingașu, soția renumitului afacerist Piero Ferrari, nu a întârziat să o felicite pe tânăra pugilistă pe care o susține.

“Marin Loredana a câștigat astăzi competiția de box feminin! Drumul spre Olimpiada de la Paris”, a fost mesajul transmis de Romina Gingașu, atașat unei fotografii în care sportiva a fost desemnată învingătoare. Văzând postarea acesteia, călărășenii nu au ezitat să o aclame, și ei, pe Loredana pentru rezultatul de-a dreptul impresionant pe care l-a obținut.

Acesta este programul primelor meciuri ale sportivilor români în cadrul competiției preolimpice de la Busto Arsizio, Italia:

  • 3 martie – Box masculin, categoria 51kg: Cosmin Gîrleanu vs. Sean Mari (Irlanda)
  • 4 martie – Box masculin, categoria 80kg: Andrei Arădoaie vs. Yusufu Nkobeza (Uganda) 5 martie – Box masculin, categoria 63.5kg: Robert Jitaru vs. Elifas Shailemo (Namibia)
  • 5 martie – Box masculin, categoria 71kg: Marcel Nistreanu vs. Eskerkhan Madiev (Georgia)
  • 5 martie – Box feminin, categoria 60kg: Loredana Marin vs. Anatu Mohammed (Ghana)
  • 7 martie – Box feminin, categoria 57kg: Claudia Nechita vs. învingătoarea dintre Nesthy Petecio (Filipine) și Andela Brankovic (Serbia)
  • 8 martie – Box feminin, categoria 50kg: Mihaela Bădescu vs. învingătoarea dintre Natalia Kuczewska (Polonia) și Petra Mezei (Ungaria)
  • 8 martie – Box feminin, categoria 66kg: Andra Sebe vs. Suzette Ramirez (Mexic).

Breaking News

Breaking news. Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs luni după-amiază

Published

on

Actualizare, 18:30: INFP a revizuit din nou magnitudinea. Cutremurul a avut 5,4 grade pe scara Richter. 

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs luni după-amiază în zona seismică Vrancea, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a fost resimțit și în București. 

„În ziua de 16.09.2024, 17:40:21 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 140 km.

Cutremurul s-a produs la 57km NV de Buzau, 58km SE de Sfantu-Gheorghe, 61km E de Brasov, 64km V de Focsani, 73km NE de Ploiesti”, a transmis INFP

INFP a transmis inițial că seismul a avut magnitudinea de 5,5. 

Cutremurul s-a mai resimțit în Bulgaria, Moldova și Ucraina. 

Un alt cutremur a avut loc în aceeași zonă din Vrancea zilele trecute, pe 14 septembrie, în jurul orei 18. Seismul a fost mai slab, cu o magnitudine de 3.3, la adâncimea de 114.3 km. 

 

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

Oficial: Laurențiu State, noul subprefect al județului Călărași

Published

on

Laurentiu State

Începând din această seară, județul Călărași are oficial un nou subprefect. Laurențiu State a fost numit în această funcție, confirmând informațiile apărute pe surse încă din 19 iulie, dezvăluite în premieră de jurnaliștii de la Călărași Press. Aceștia au relatat primii despre propunerea ca State să preia această poziție, propunere care s-a concretizat în această seară.

Laurențiu State, cunoscut pentru reputația sa impecabilă în administrația publică locală,  deține funcția de consilier județean și director al sucursalei Ecoaqua din municipiul Oltenița. Cu o vastă experiență în gestionarea problemelor administrative, acesta este văzut ca o figură de încredere și un lider capabil să gestioneze provocările actuale ale județului.

State îi succede lui Stan Ionuț, care și-a prezentat demisia în urma unui scandal public ce a făcut înconjurul presei naționale. Decizia de schimbare la conducerea instituției vine în contextul intensificării criticilor la adresa fostului subprefect, iar numirea lui Laurențiu State este văzută ca un pas către restabilirea echilibrului și eficienței administrative în județ.

Continue Reading

Breaking News

Tragedie de Sfânta Marie la Călărași: Un bărbat s-a înecat în apele brațului Borcea

Published

on

Joi, 15 august, în jurul orei 13:00, o zi de sărbătoare a Sf. Maria s-a transformat într-o tragedie pe plaja de la Pod 4, Călărași. Un bărbat a intrat în apele brațului Borcea pentru a se răcori, dar curenții puternici l-au surprins și l-au tras sub apă.

Martorii prezenți pe plajă au observat imediat incidentul și au acționat, reușind să scoată bărbatul la mal înainte de sosirea echipajelor de salvare. Printre cei care au intervenit s-a numărat și o tânără curajoasă, care a început manevrele de prim ajutor, încercând să-l resusciteze.

La scurt timp, echipajele medicale, inclusiv un medic și paramedicii, au ajuns la fața locului și au preluat manevrele de resuscitare.

În ciuda eforturilor depuse, starea bărbatului rămâne critică, iar medicii continuă să lupte pentru viața lui.

Continue Reading

Cele mai vizualizate