Connect with us

Știri

Atenționare meteorologică: cod galben de vânt în Călărași

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Călărași și Administrația Națională de Meteorologie anunță intensificări ale vântului în jumătatea estică a județului Călărași. Vor fi viteze în general de 55-65 km/h. Codul a intrat în vigoare astăzi, 11 februarie, la ora 10:00, și a fost prelungit până pe 12 februarie, ora 18:00.

sursă foto: printscreen ANM 

 

Advertisement
Advertisement

Știri

Spitalul Județean Călărași, mesaj emoționant de Ziua Internațională a Asistenților Medicali! Cum a marcat conducerea spitalului ziua de 12 mai

Published

on

By

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian Călărași a postat pe Facebook un mesaj plin de recunoștință, adresat tuturor asistenților medicali și moașelor, cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali, pentru eforturile lor profesionale deosebite și pentru dedicarea lor neîntreruptă în problemele pacienților.

În fiecare an, pe 12 mai, comunitatea medicală celebrează Ziua Internațională a Asistenților Medicali, marcând astfel nașterea celei care a fost pionier în acest domeniu, Florence Nightingale. Este o ocazie de a reflecta asupra contribuției inestimabile a acestor profesioniști dedicați, care, alături de medici, stau mereu în prima linie a îngrijirii pacienților.

Asistenții medicali și moașele sunt inima sistemului medical, întrucât nu acordă doar îngrijiri clinice, ci și un sprijin emoțional esențial în momentele dificile. Cu o atenție deosebită față de nevoile pacienților și cu o curajosă dedicare, ei se confruntă cu fiecare provocare pentru a asigura binele și confortul celor aflați sub îngrijirea lor.

În cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași, asistenții medicali și moașele sunt prezenți non-stop, intervenind acolo unde suferința și nevoile sunt cele mai mari. Ei își dedică zilele și nopțile pentru a îngriji oameni de toate vârstele, fiind mereu vigilenți asupra stării de sănătate a fiecărui pacient.

Advertisement

Prin munca lor inestimabilă și devotamentul fără margini, asistenții medicali și moașele din cadrul SJU Călărași primesc nu doar respectul și recunoașterea conducerii, dar și aprecierea întregii comunități.

„Anual, la data de 12 mai, este sărbătorită Ziua Internațională a asistenților medicali, fiind și un omagiu adus celebrei Florence Nightingale (ziua de naștere), cea care a deschis prima școală pentru asistenți medicali, pe lângă Spitalul ,,Saint Thomas,, din Londra, în anul 1860.

Consiliul Internațional al Asistenților Medicali a celebrat pentru prima data aceasta zi în anul 1965.

Mereu la straja sănătății societății au stat, alături de medici, asistenții medicali și moașele, fiind o verigă de preț a sistemului medical. Ele nu acorda doar îngrijiri pacienților, se dedica pentru a le oferi tot sprijinul în depășirea momentelor grele. Atente la nevoile oamenilor, sincere și curajoase, asistentele medicale și moașele, fac față tuturor provocărilor, fapt pentru care merita respect și recunoaștere deplina.

Dragi asistenți medicali și moașe din cadrul SJU CĂLĂRAȘI, vă desfășurați munca zi și noapte peste tot unde este nevoie să alinați suferințele celor bolnavi, să îngrijiți copii, bătrâni și alte persoane aflate în situații dificile sau să vegheați  asupra stării de sănătate.

Advertisement

Pentru toate eforturile profesionale pe care le faceți zi de zi în beneficiul celor pe care îi îngrijiți, pentru răbdarea, grija, competentele dovedite, primiți tot respectul nostru și cele mai sincere gânduri de mulțumire.

LA MULȚI ANI!”, a transmis, printr-o postare pe Facebook, conducerea SJU Călărași.

Continue Reading

Știri

ANPC face controale de amploare după moartea fetiței din Călărași. 71 de tone de pește cu nereguli în magazine din toată țara

Published

on

sursă imagine: drobotdean/freepik

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat în perioada 22-26 aprilie 2024 controale de amploare pentru a verifica felul în care sunt respectate prevederile legale, conformitatea, modul de etichetare și comercializare a peștelui, preparatelor din pește preambalate și conservelor din pește, potrivit unui comunicat de presă. În total au fost controlați 332 de operatori economici, iar la peste 80% dintre aceștia au fost constatate abateri. Aceste verificări au avut loc în contextul morții fetiței de patru ani din județul Călărași, după ce a consumat pește de Florii. 

Comisarii au efectuat controale în întreaga țară și au verificat circa 300 de tone de pește, dintre care 71 de tone erau în neregulă. Astfel, ANPC a acordat 235 de amenzi în valoare de 1.1 milioane de lei, a emis 85 de avertismente și a retras de la comercializare 1,3 tone de pește, preparate și conserve din pește neconforme, în valoare de aproximativ 60.000 de lei. 

Printre neregulile constatate se numără comercializarea produselor congelate „preambalate cu arsuri de congelare și deshidratate sau cu aglomerări de gheață” sau produse din pește cu modificări ale aspectului: consistență moale, ochi retractați, miros specific de alterat. 

Mai mult, ANPC a găsit produse expirate, ambalaje deteriorate sau depozitate necorespunzător. Au fost constatate nereguli și la cantitatea netă declarată și cea reală a anumitor produse. 

Advertisement

Ce spune președintele ANPC

  • ”Rezultatele controalelor efectuate de ANPC confirmă faptul că avertismentele adresate consumatorilor au fost întemeiate. Tocmai de aceea este necesar ca, de fiecare dată, consumatorii să țină cont de recomandările pe care le transmitem privind achiziționarea produselor, indiferent de natura acestora și locul de comercializare.
  • Subliniez încă o dată, că este extrem de important să cumpărăm astfel de produse doar din locuri autorizate, în care sunt respectate condițiile de depozitare și de comercializare și este esențial să citim cu mare atenție eticheta produselor, pentru a evita situații neplăcute care să ne pună în pericol sănătatea sau chiar viața”, a declarat Sebastian Hotca, președintele ANPC.

În luna aprilie, o fetiță de patru ani din județul Călărași a murit după ce a mâncat macrou congelat în ziua de Florii. Inspectorii DSV au găsit klebsiella sau salmonella în probele de mici congelați și de macrou congelat analizate, iar valorile erau peste limita admisă.

Continue Reading

Știri

Marius Dulce: Sensul giratoriu de la Siderca va fi gata într-o săptămână și jumătate

Published

on

Primarul Marius Dulce anunță că sensul giratoriu de la intrarea din municipiul Călărași dinspre București va fi gata în cel mult o săptămână și jumătate, menționând că o să pună presiune pe muncitori să termine în acest timp lucrările, potrivit unei conferințe de presă organizată de Primăria Municipiului Călărași.

Dulce a mai menționat și de ce au întârziat aceste lucrări, spunând că a existat „o neclaritate între poliție și managementul de trafic”. 

„La giratoriul de la Siderca deja se lucrează. A fost o neclaritate între poliție pe managementul de trafic. Deja se lucrează acolo, se frezează, și eu cred că dacă au început să frezeze și să dea cotele, eu cred că într-o săptămână jumate, pentru că o să stăm pe ei acolo, o să ajungem la faza de a asfalta. O să dăm drumul ca să se intre frumos în oraș”, a declarat Marius Dulce. 

Drumul de la intrarea în municipiu a fost îmbunătățit la sfârșitul anului 2021, moment în care Marius Dulce spunea că „merită și Călărașiul o intrare demnă de un municipiu reședință de județ”, într-o postare pe Facebook. 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate