Connect with us

Breaking News

Tâlharul de la Poșta 4, condamnat în trecut pentru omor și tentativă de viol. Și-a ucis o vecină cu o scândură

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

În noaptea de 1 februarie, o femeie în vârstă de aproximativ 60 de ani a fost victima unei tâlhării în zona “Poșta 4” din municipiul Călărași. Un tânăr a pândit-o și s-a năpustit asupra ei, reușind să o pună la pământ și să-i fure portofelul în care avea câteva sute de lei și acte.

Advertisement

În trecut, la vârsta de 15 ani, Tudorache Cristian și-a omorât o vecină după ce a încercat să o violeze. Pentru că nu a reușit, i-a strivit capul femeii de 83 de ani cu o scândură și a lăsat-o într-o baltă de sânge.

Tâlharul a fost identificat la câteva zile distanță. Pe 6 februarie a fost prins, reținut preventiv 24 de ore. Ulterior, pe 7 februarie, procurorii au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile.

TÂLHAR CU ANTECEDENTE PENALE GRAVE: OMOR ȘI TENTATIVĂ DE VIOL LA 15 ANI

Advertisement

Hoțul, Tudorache Cristian are 25 de ani și este din satul Mihai Viteazul, comuna Vlad Țepeș, jud. Călărași. În aprilie 2014, la doar 16 ani, individul a intrat în casa unei femei în vârstă de 83 de ani și, după ce a încercat să o violeze, a lovit-o în cap cu o scândură până a lăsat-o fără suflare.

Pentru că nu a reușit să o violeze, adolescentul a lovit-o în cap cu o scândură până lăsat-o fără suflare. Omorul a avut loc pe data de 4 aprilie și a fost descoperit pe data de 6 aprilie 2014. Femeia a fost descoperită în casă, într-o baltă de sânge, cu capul zdrobit. Tudorache Cristian la data comiterii faptelor avea 16 ani” – scria Adevărul.ro

Tudorache Cristian era elev la data comiterii omorului și locuia la o familie din Mihai Viteazu. Era instituționalizat în centrul de plasament din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi de la Perişoru. Anchetatorii spun că în timpul săptămânii, băiatul venea la şcoală la Călăraşi, locuia la internat, iar în weekend mergea la Mihai Viteazu la o familia la care se afla în plasament. În noaptea cu pricina el a fost la discoteca din localitate, a băut, iar apoi a decis să pătrundă într-o locuinţă pentru a viola o femeie. Planurile i-au fost date însă peste cap, deoarece a constatat că în casa bătrânei se afla şi fiica acesteia.

Advertisement

Apoi s-a dus la o altă locuință, unde a găsit-o pe bătrâna în vârstă de 83 de ani pe care a agresat-o până a ucis-o și a lăsat-o într-o baltă de sânge. Potrivit datelor, atacatorul s-a luptat cu victima, deoarece nu a reușit să o violeze. Se pare că bătrâna a fost găsită cu capul zdrobit și dezbrăcată de la brâu în jos. Judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, tentativă de viol şi violare de domiciliu, adolescentul a stat mai mulți ani într-un Centru de detenție pentru minori, apoi la închisoare. A fost eliberat condiționat din pușcărie.

Advertisement

Breaking News

Viiturile amenință județul Călărași – Localitățile Ciocănești și Borcea, în pericol de inundații!

Published

on

Sute de saci de nisip sunt montați în regim de urgență în localitățile Ciocănești și Baital, pe brațul Borcea, în județul Călărași, pentru a preveni dezastrul cauzat de creșterea alarmantă a debitului Dunării. Reprezentanții Apelor Române au demarat acțiuni de construire a unor diguri provizorii, paralele cu linia de apărare existentă, pentru a proteja comunitățile locale.

Echipele Apelor Române Buzău-Ialomița, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Călărași, acționează non-stop pentru a ridica aceste bariere temporare. Peste 400 de saci au fost deja plasați pe o lungime de 350 de metri în zona Baital, iar alți 180 de saci au fost montați pe 150 de metri în zona Ciocănești.

Advertisement

Debitul Dunării, aflat astăzi la 7300 mc/s, este în creștere rapidă și se preconizează că va atinge 8000 mc/s în următoarele zile. Echipele continuă să monitorizeze situația și sunt pregătite să ridice nivelul digurilor dacă debitul va crește din cauza precipitațiilor suplimentare. Prognozele indică valori de până la 9500 mc/s pe anumite secțiuni din aval de Turnu Măgurele.

Reprezentanții Apelor Române au avertizat că, în cazul apariției unor breșe, intervențiile vor fi extinse pentru a proteja cât mai multe zone.

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

Județul Călărași, sub cod portocaliu de ploi torențiale. Sunt așteptate precipitații de peste 100 l/mp

Published

on

Începând cu data de 29 septembrie 2024, ora 10:00, și până pe 30 septembrie, ora 12:00, jumătatea de vest a județului Călărași se află sub avertizare de Cod Portocaliu de vreme severă. Conform informărilor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași, în acest interval se așteaptă averse torențiale și furtuni puternice, cu cantități de apă cuprinse între 50 și 90 l/mp, iar în unele zone izolate cantitățile ar putea depăși 100 l/mp.

Fenomenele meteo prognozate includ nu doar precipitații abundente, ci și intensificări ale vântului, care pot amplifica riscul de inundații locale și alte pagube materiale. Locuitorii sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție și să evite deplasările inutile pe durata avertizării.

Advertisement

Cetățenii din zonele vizate sunt sfătuiți să-și protejeze bunurile și să fie atenți la actualizările meteorologice. Se recomandă verificarea scurgerilor de apă din gospodării și asigurarea că rigolele și canalele de scurgere nu sunt blocate pentru a preveni acumularea de apă.

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

Breaking news. Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs luni după-amiază

Published

on

Actualizare, 18:30: INFP a revizuit din nou magnitudinea. Cutremurul a avut 5,4 grade pe scara Richter. 

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs luni după-amiază în zona seismică Vrancea, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul a fost resimțit și în București. 

Advertisement

„În ziua de 16.09.2024, 17:40:21 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 140 km.

Cutremurul s-a produs la 57km NV de Buzau, 58km SE de Sfantu-Gheorghe, 61km E de Brasov, 64km V de Focsani, 73km NE de Ploiesti”, a transmis INFP

INFP a transmis inițial că seismul a avut magnitudinea de 5,5. 

Advertisement

Cutremurul s-a mai resimțit în Bulgaria, Moldova și Ucraina. 

Un alt cutremur a avut loc în aceeași zonă din Vrancea zilele trecute, pe 14 septembrie, în jurul orei 18. Seismul a fost mai slab, cu o magnitudine de 3.3, la adâncimea de 114.3 km. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate