Connect with us

Administrație

Ședință extraordinară la Consiliul Local al municipiului Călăraşi

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

DISPOZIŢIE privind convocarea Consiliului Local în şedinţă extraordinară

Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţă extraordinară, joi, 08.02.2024, ora 16.30, care se va desfăşura în sala de şedinţe a Consiliului Local şi prin mijloace electronice, respectiv aplicaţia whatsapp/SMS, cu următoarea ordine de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind utilizarea sumei de 5.132.649,88 lei din excedentul anual al bugetului municipiului Călărași rezultat la încheierea exercițiului bugetar 2023, în exercițiul bugetar 2024, pentru finanțarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare.
  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024 şi estimările pentru anii 2025-2027.

Primar,

Marius Grigore DULCE

Advertisement

Administrație

Lucrările din parcurile Jirlău și Navrom, la un pas de finalizare! Primarul Marius Dulce se bucură că a adus un suflu nou orașului în cei patru ani de mandat

Published

on

By

În cadrul unei conferințe de presă a Primăriei Municipiului Călărași, desfășurată vineri, pe 10 mai, primarul Marius Dulce a vorbit, împreună cu Ionuț Savu și Artur Dinu, despre proiectele desfășurate la nivelul orașului. 

La eveniment, edilul municipiului Călărași a fost întrebat despre cum crede că va arăta orașul nostru după următorul mandat, în cazul în care va recâștiga alegerile, iar acesta are o atitudine optimistă, întrucât Călărașiul a intrat, încă de pe acum, pe o pantă ascendentă, fiind în plină dezvoltare.

„Eu zic că, împreună cu echipa mea, cu siguranță vom câștiga alegerile, pentru că suntem oameni ai faptelor. Noi nu am venit cu scuze, noi n-am venit cu a arăta cu degetul cu ce am mai găsit prin spate sau ce am mai făcut. Noi am preluat, am dezvoltat, am făcut și, astăzi, suntem acolo unde trebuie, chiar dacă mai trebuia, e loc și de mai bine”, a declarat Marius Dulce.

În acest sens, primarul a adus în prim-plan faptul că, în ultima perioadă, orașul a fost vizitat de un număr impresionant de persoane din zonele învecinate, ceea ce denotă că municipiul nostru începe să capete potențial turistic.

Advertisement

„Noi, cu siguranță, vedem un oraș dezvoltat, un oraș turistic, un oraș atrăgător pentru că avem cu ce, avem promenadă, terminăm și portul turistic. Deja, săptămâna trecută, când a fost acest festival de Paști, la Zoo, vreau să vă spun că au venit (n.r. turiști) de la Constanța, București, Slobozia, tot ce avem în zonă, pentru că au fost atrași de acest fenomen”, a povestit edilul.

Ulterior, Marius Dulce a adus în discuție două proiecte de care este foarte mândru, și anume parcurile Jirlău (n.r. Regenerare Zonă Vest) și Navrom, despre care administratorul public Ionuț Savu a declarat că sunt foarte aproape de finalizare.

„După aceea avem parcuri pe care le numim noi, acum, Regenerare Zonă Vest și Navrom, avem pietonalul, deci avem cu ce să ne mândrim, avem unde să atragem, pentru că sunt lucruri care se văd”, a spus primarul.

„Pe proiectul Regenerare Vest și Parc Navrom am intrat în ultima sută de metri privind recepția finală a lucrărilor. Parcurile deja sunt folosite, lumea se bucuredele, dar vom face și recepția lucrărilor”, a adăugat Ionuț Savu.

Advertisement
Continue Reading

Administrație

Municipiul Călărași investește în eficiență energetică și regenerare urbană. Ionuț Savu vorbește despre „proiecte de peste 30 de milioane de euro”

Published

on

By

În cadrul unei conferințe de presă organizate vineri, pe data de 10 mai, de Primăria Municipiului Călărași, administratorul public Ionuț Savu, a vorbit despre proiectele deja depuse, dar și despre cele aflate în curs de pregătire, care vizează eficiența energetică și regenerarea urbană în oraș.

Una dintre prioritățile evidente ale administrației locale este îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice, cu accent pe instituțiile de învățământ. Ionuț Savu a menționat că proiectele de eficiență energetică și reabilitare termică pentru Școala numărul 6 și cantina de la Liceul Ștefan Bănulescu sunt deja în proces de evaluare.

Aceste inițiative nu numai că vor reduce consumul de energie al clădirilor, ci vor și crea un mediu mai confortabil și sănătos pentru elevi și personalul didactic. Dar eforturile nu se opresc aici. Documentațiile pentru alte proiecte sunt deja pregătite, inclusiv pentru anveloparea și re-eficientizarea energetică a altor instituții importante din oraș.

„Ca proiecte depuse, ce avem la ora aceasta și se află în evaluare există (…) proiecte de eficiență energetică și reabilitare termică pentru Școala numărul 6 și cantina de la liceul Ștefan Bănulescu. Bineînțeles, acestea sunt deja depuse, iar în pregătire sunt multe altele, cum ar fi și anveloparea și re-eficientizarea energetică a Liceului Ștefan Bănulescu, Școala Generală numărul 8, Școala Generală numărul 7, Cantina de Ajutor Social și Adăpostul de noapte”, a explicat administratorul public.

Advertisement

Cu toate acestea, succesul acestor inițiative depinde și de disponibilitatea fondurilor necesare. Ionuț Savu a subliniat că se așteaptă deschiderea unei linii de finanțare pentru a putea depune proiectele deja pregătite. Este un pas crucial în drumul către implementarea acestor planuri ambițioase.

„Avem deja documentațiile pregătite, așteptăm doar să se deschidă, luna aceasta sau luna următoare, linia de finanțare, ca să putem depune proiectele. Bineînțeles, sunt în pregătire și pe Programul Operațional Regional 2021-2027 – Mobilitate Urbană și Regenerare Urbană, proiecte de peste 30 de milioane de euro”, a mai spus administratorul public.

În final, declarațiile lui Ionuț Savu reflectă angajamentul puternic al administrației publice locale față de sustenabilitate și dezvoltare urbană în Municipiul Călărași. Prin concentrarea pe eficiența energetică și regenerarea urbană, orașul își consolidează poziția ca un loc modern, responsabil din punct de vedere ecologic și prietenos cu locuitorii săi.

 

Advertisement
Continue Reading

Administrație

Municipiul Călărași va avea două noi blocuri cu locuințe ANL

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Municipiul Călărași va avea două noi ansambluri rezidențiale destinate tinerilor, construite prin Agenția Națională de Locuințe. Cu o capacitate totală de 36 de unități locative, acestea promit să ofere un nou spațiu de trai confortabil și modern pentru locuitorii orașului.

Fiecare dintre cele două blocuri, cu câte 18 unități pe scară, va fi dotat cu o centrală termică de scară, asigurând astfel un confort termic optim în fiecare locuință. În plus, panourile solare amplasate pe mansardă vor contribui la reducerea consumului de energie.

Localizate în Cartierul de Tineri, pe strada Sloboziei, aceste noi ansambluri vor completa peisajul urban în creștere al zonei, oferind un acces facil la infrastructura existentă, inclusiv la creșa aflată în construcție în apropiere.

Advertisement

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, este bucuros să prezinte această investiție semnificativă pentru comunitatea locală. “Sunt bucuros că în 4 ani de zile am reușit să aducem Călărașiului investiții așteptate de prea mult timp,” a declarat acesta.

Continue Reading

Cele mai vizualizate