Connect with us

Actualitate

Societatea Drumuri și Poduri Călărași are peste 60 de utilaje în parcul auto. Situația drumurilor județene din Călărași

Published

on

S.C. Drumuri și Poduri S.A. Călărași, companie cu activitate principală în construcția, întreținerea, repararea și modernizarea drumurilor, anunță progrese semnificative în dezvoltarea infrastructurii rutiere a județului, odată cu preluarea conducerii Consiliului Județean (CJ) de către Vasile Iliuţă.

Într-un comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a companiei, S.C. Drumuri și Poduri S.A. Călărași evidențiază că, începând cu anul 2016, a avut o creștere considerabilă, consolidată prin achiziționarea a 63 de utilaje moderne. Dacă în anul 2016, Drumuri și Poduri deținea un număr de 19 utilaje, în anul 2023, parcul autp a ajuns la peste 60 de astfel de utilaje. Aceste investiții au avut un impact pozitiv asupra infrastructurii rutiere din județ, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de transport și accesibilitate.

Printre utilajele achiziționate se numără patru autobasculante cu plug de zăpadă și măturătoare, două autogredere, o autospecială basculantă, trei autoutilitare, 21 de autovehicule de deszăpezit, două autovehicule măturătoare-aspiratoare, două buldoexcavatoare, patru camioane, trei camionete, un buldozer, trei cilindri compactori, două excavatoare hidraulice, un finisor asfalt, un încărcător frontal, un autocamion, un măturător de drumuri, un distribuitor de emulsie, o semiremorcă și șapte tractoare.

Peste 80% din rețeaua de drumuri județene a fost asfaltată de către S.C. Drumuri și Poduri S.A. Călărași. Din totalul de 550 km drumuri județene, compania a asfaltat până în prezent o lungime de  aproximativ 250 km, lund în calcul existența altor drumuri deja asfaltate. În fiecare an, compania a reușit să realizeze o medie de 30 km de drumuri.

Advertisement

Cu privire la investițiile Consiliului Județean Călărași în reabilitarea și modernizarea drumurilor județene amintim aici:

  • Reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 402: Curcani – Luica – Nana – Solacu – Fundulea – (DN3) – Tămădău – Dărvari – Gostilele – Măriuța – limită jud. Ialomița în lungime de 50 km;
  • Reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 302: Belciugatele – (DN 3) – Măriuța – limită jud. Ialomița în lungime de 13 km;
  • Reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 411: Chirnogi – (DN 41) – Valea Popii – Radovanu – Crivăț – limită jud. Giurgiu în lungime de 18 km;
  • Reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 211D: Dichiseni – DN 21 în lungime de 25 km.

În anul 2023 lucrările de reparare, de către Societatea Drumuri și Poduri, a drumurilor județene de pământ și transformarea acestora în drumuri cu îmbrăcăminte bituminoasă a continuat, în trimestrul I realizându-se Drumul Județean 100 pe tronsonul Fundeni  – Frumușani cu o lungime de 1,3 km. De asemenea a fost efectuate lucrări de reparații a drumurilor cu îmbrăcăminte bituminoasă degradată prin așternere de covor asfaltic nou pe o suprafață totală de 4,4 km (DJ 307A V. Țepeș 1,4km; DJ 304 Făurei – Zimbru 2 km; DJ 306 Cuza Vodă – Floroaica 1 km).

DCIM100MEDIADJI_0052.JPG

În cursul anului 2023 (trimestrul II – IV) au fost efectuate, prin intermediul Societății de Drumuri și Poduri, în principal lucrări de așternere covor asfaltic și lucrării de reparație și întreținere curentă.

Programul de investiții ce va fi efectuat de către Consiliul Județean Călărași, în privința drumurilor județene  ce vor intra în reabilitare și  modernizarea sunt următoarele:

  • DJ 311 Arțari – N. Bălcescu
  • DJ 211 D Cuza – Vodă – Ștefan – Vodă – DN21

Pentru acestea există finanțare aprobată prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny

  • DJ201 B Ulmeni – Valea Argovei – Lehliu Gară- limita județului Ialomița
  • DJ 309 Dănești – Făurei
  • DJ 307 A Independența – Vlad Țepeș – Vâlcelele
  • DJ 306 Cuza Vodă – Dragoș Vodă – limita județ Ialomița
  • DJ 303 Mănăstirea – Valea Argovei – Sărulești – Tămădău

 

 

Advertisement

Actualitate

VIDEO. Noaptea Muzeelor 2024, la Muzeul Municipal Călărași

Published

on

Continue Reading

Actualitate

O navă s-a scufundat în Marea Neagră. Trei persoane sunt date dispărute

Published

on

Nava de marfă Mohammed Z, înregistrată sub pavilionul Tanzaniei, s-a scufundat sâmbătă dimineața în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe, în timp ce naviga dinspre Turcia spre portul Sulina. Opt membri ai echipajului au fost salvați, dar trei sunt dați dispăruți. Operațiunile de căutare sunt în curs de desfășurare în zonă.

Potrivit Antena3CNN, tragedia a avut loc în această dimineață, în jurul orei 5:00, când nava sub pavilionul Tanzaniei a emis mai multe apeluri de SOS. Aflată la câteva mile marine de țărmul Sfântul Gheorghe, echipajul a sunat alarma, semnalând un pericol iminent de scufundare. Cu toate eforturile de intervenție, nava s-a pierdut sub valurile învolburate, la scurt timp după ultimul apel de ajutor.

Mai multe nave au fost mobilizate rapid de către autorități, iar două nave comerciale din zonă au fost imediat alertate și au intervenit în operațiunea de căutare și salvare.

Conform unui comunicat emis de Conducerea Autorității Navale Române (ANR), nava Mohammed Z, care naviga sub pavilionul Tanzania, avea la bord un echipaj de 11 membri, compus din 9 cetățeni sirieni și 2 cetățeni egipteni.

Advertisement

În urma intervenției rapide a navei comerciale Michel, aflată în apropierea incidentului și coordonată de ofițerii MRCC, 8 membri ai echipajului au fost salvați. Cu toate acestea, căutările pentru ceilalți 3 membri ai echipajului, toți cetățeni sirieni, sunt în plină desfășurare.

„Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment şi se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabilii cauzele şi împrejurarile în care s-a produs accidentul” a mai transmis Conducerea Autorității Navale Române (ANR), pentru Antena3CNN.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), la solicitarea Autorităţii Navale Române, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat urgent trimiterea unui elicopter pentru a sprijini eforturile de căutare și salvare a celor trei marinari dispăruți. Elicopterul a decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în jurul orei 15:40, având la bord personal specializat pentru misiuni de căutare-salvare pe mare, se arată în comunicatul MApN.

 

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Societatea Drumuri și Poduri Călărași, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă din Călărași

Published

on

Pe data de 17 mai 2024, Societatea Drumuri și Poduri Călărași a participat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, un eveniment organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași. În cadrul acestui târg, au fost disponibile peste 303 locuri de muncă din diverse domenii, oferind numeroase oportunități pentru cei în căutarea unui loc de muncă.

‘Societatea Drumuri și Poduri Călărași a fost prezentă cu numeroase oferte de muncă, venind în sprijinul călărășenilor care au diverse calificări. A fost o plăcere să vedem interesul celor prezenți și suntem mândri că am putut contribui la acest eveniment. Mulțumim tuturor celor care au venit la standul nostru și AJOFM Călărași pentru organizare!” transmit reprezentanții DPC Călărași pe o rețea de socializare.

Societatea Drumuri și Poduri Călărași a venit cu o ofertă diversificată, punând la dispoziție mai multe posturi vacante. Printre acestea se numără două posturi de economist, un post de tehnician, mecanic auto, șofer, asfaltator, motostivuitorist, lăcătuș mecanic, strungar și sudor.

Persoanele interesate de aceste posturi sunt invitate să își depună CV-ul la sediul societății Drumuri și Poduri Călărași, situat pe Prelungirea Independenței, numărul 5A. Acest târg de locuri de muncă reprezintă o oportunitate valoroasă pentru cei care doresc să-și găsească un loc de muncă stabil și bine remunerat în domeniul infrastructurii rutiere.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate