Connect with us

Breaking News

CĂLĂRAŞI: Trafic feroviar oprit pe secțiunea 802, din cauza unui tren care a deraiat la kilometrul 12+780, pe ruta Călăraşi – Ciulniţa.

Published

on

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră circulaţia feroviară este blocată pe Secţiunea de cale ferată 802, din cauza unui tren care a deraiat la kilometrul 12+780, pe ruta Călăraşi – Ciulniţa. În acest moment se efectuează cercetarea locului faptei şi se încearcă remedierea problemei, în vederea redeschiderii rapide a traficului feroviar.


Update:

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că în cursul acestei dimineți, un vagon din compunerea unui tren, care aparține operatorului privat de transport de marfă UNICOM TRANZIT, a deraiat de un boghiu între stațiile Ciulnița și Călărași Nord. Menționăm că trenul asigura un transport cu deșeuri feroase pe relația Zalău Nord – Călărași Nord. La fața locului se află reprezentanții autorităților care anchetează cauzele producerii acestei deraieri, precum și echipele de specialiști care vor interveni cu o macara de mare de tonaj pentru repunerea pe șină a vagonului. Până la finalizarea operațiunilor de intervenție, CFR SA asigură continuitate în traficul feroviar prin transbordarea pasagerilor cu mijloace auto, pentru trenurile înscrise astazi în circulație, pe relația Ciulnița – Călărași Sud. Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest eveniment feroviar şi îi asigură că măsurile operative întreprinse de personalul feroviar au ca principal scop asigurarea continuității traficului feroviar până la finalizarea intervenției și redeschiderea circulației în condiții de siguranță. – informează OBSERVATOR DE CĂLĂRAȘI

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Prima reacție a primarul Vasile Aurel după scandalul în care a fost implicat. “Nu există așa ceva! Mergem pe teren să vă convingeți despre ce este vorba”

Published

on

Primarul Vasile Aurel a reacționat față de acuzațiile ce au apărut în presa locală, negând existența oricărui abuz sexual între cei doi elevi implicați, unul din clasa a V-a și celălalt din clasa a VII-a, la Școala Gimnazială Nr. 1 Jegălia. În ciuda faptului ca primarul nu are atribuții în astfel de situații, acesta a oferit clarificări.

Într-o declarație acordată calarasipress.ro, primarul liberal a respins informațiile vehiculate, etichetându-le drept o insultă la adresa comunității și o încercare de a denigra conducerea școlii și a primăriei.

Aceste afirmații sunt complet false,” a afirmat primarul Vasile Aurel. “Nu există nicio bază în realitate pentru ceea ce a fost relatat în presă. Situația menționată pare a fi o speculație fără temei. Trebuie să subliniez că unul dintre elevi are afecțiuni medicale, iar afirmațiile privind existența camerelor de supraveghere în toalete sunt pur și simplu absurde și nefondate!”

În ciudat tuturor acestor aspecte, conducerea școlii a sesizat organele de poliție.  Surse din cadrul anchetatorilor au indicat că sesizarea a fost făcută de către un cadru didactic al școlii, iar elevul a fost audiat în prezența unui psiholog din cadrul DGASPC Călărași.

Presupusa faptă, ce ar fi avut loc pe 25 aprilie în jurul orei 08:15, a fost raportată de către conducerea unității de învățământ către autorități în aceeași zi, în jurul orei 12:08, prin numărul de urgență 112, imediat după ce s-a constatat situația.

Advertisement

“Dacă mergem împreună în sat să vedeți despre ce este vorba, înțelegeți perfect despre ce se întâmplă și cum s-a ajuns la această situație” – a explicat edilul Vasile Aurel pentru calarasipress.ro

Primarul a subliniat importanța asigurării unui mediu sigur și propice în școlile din Jegălia și a condamnat orice încercare de subminare a acestor eforturi prin diseminarea informațiilor false și lipsite de temei. În legătură cu presupusul abuz sexual, directoarea școlii, Dumitru Cristina, a informat imediat autoritățile competente.

Deși poliția nu a emis încă un punct de vedere oficial și nu a confirmat situația, ancheta continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Călărași.

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Update / O fetiță și bunica ei, din Călărași, moarte după ce au mâncat pește de Florii. Ancheta dezvaluie noi detalii

Published

on

fetita spantov

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Tragedie într-o familie din Spanțov, județul Călărași. O copilă de 4 ani și bunica acesteia au murit, iar oamenii din zonă spun ca s-ar fi întâmplat după ce au mâncat pește pregătit în ziua de Florii. Fetița fusese adusă să-și petreacă weekendul alături de bunicii ei la țară, iar duminică după-amiază au avut o masă în familie la care au participat și alte rude. Principalul fel de mâncare consumat a fost peștele, macrou congelat cumpărat de la un magazin din sat.

După un timp, fetița a început să se simtă rău, prezentând stări de greață, iar spre dimineață a început să verse. Bunicul a fost cel care a observat primele simptome ale stării ei de sănătate. După primul episod de vărsături, au revenit la somn. Situația s-a înrăutățit, iar fetița a fost transportată de urgență la spitalul din Călărași. Din nefericire, medicii nu au putut face nimic pentru a o salva, iar micuța a intrat în stop cardio-respirator și a fost declarată decedată.

Localnicii spun că de vină ar fi peștele pe care l-au consumat în ziua de Florii. Autoritățile au deschis o anchetă și au fost ridicate probe atât de la magazinul de unde a fost cumpărat peștele, dar și din frigiderul familiei.

Din primele informații se pare că inspectorii au găsit în frigiderul familiei, pe lângă peștele și alte produse care au fost pregătite atunci la grătar, și mezeluri expirate.

Advertisement

Bunicul care o însoțea pe fetiță la spital i-a dat vestea tragică soției sale, care se află și ea internată la spitalul municipal din Oltenița. Vestea a picat ca un fulger, iar femeii î s-a făcut rău. A decedat câteva minute mai târziu.

Acum, o echipă de specialiști investighează situația pentru a afla cauzele exacte care au dus la această tragedie.

Continue Reading

Breaking News

O locomotivă defectă a lăsat zeci de pasageri în Gară Ciulnița în această după amiază

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Trenul R 8593 care circula pe ruta Ciulnița – Călărași, ce ar fi trebuie să plece din Gară Ciulnița la ora 15:51, s-a defectat în această după-amiază, lăsând aproximativ 50 de călători într-o situație delicată pentru aproximativ o oră.

Soluția CFR Călători a fost să aducă o altă locomotivă din Fetești.

Până în prezent, nu s-au raportat incidente sau accidente legate de acest eveniment nefericit.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate