Connect with us

Știri

Consiliul Local din comuna Curcani, în pericol de a fi dizolvat. Vasile Iliuță: PSD Călărași încearcă să deblocheze situația

Published

on

Șeful PSD Călărași, Vasile Iliuță, a avut o întâlnire cu președintele Marcel Ciolacu în București pentru a discuta o problemă întâmpinată în comuna Curcani. El a explicat că situația este neobișnuită în administrația publică locală a județului Călărași, unde majoritatea hotărârilor de consiliu local au fost atacate de către prefectul județului, lăsând loc de suspiciuni cu privire la rea intenție din partea coaliției PNL. Vasile Iliuță a dezvăluit că cei 7 consilieri PNL și-au depus demisia pentru a dizolva consiliul local, ceea ce a adus la un blocaj în funcționarea acestuia.

https://youtu.be/xyEVBUuhsYU

“Am fost la București cu o problemă a comunei Curcani, am fost prezent la președintele Marcel Ciolacu. Putem să spunem că e o situație pe care nu am mai întâlnit-o vreodată în administrația publică locală a județului Călărași de când sunt primar, fost parlamentar și președinte al Consiliului Județean. Anul trecut, din 66 de hotărâri de consiliu local, 62 au fost atacate de către prefectul jud. Călărași, lucru care ne dă de bănuit că aici e o rea intenție din partea colegilor de coaliție a PNL. Suntem în consiliul local 8 consilieri PSD și 7 PNL. În săptămâna aceasta, primarul comunei Curcani ne-a adus la cunoștință că cei 7 consilieri PNL și-au depus demisia ca să dizolve consiliul local. Nu e o suficient că toate hotărârile de consiliu local au fost atacate de către prefect, acum vor să dizolve și consiliul local. Urmare a celui de al optulea consilier care trebuie să ia la cunoștință consiliul să depună jurământul. E hotărâre judecătorească, nu vor să investească cel de al optulea consilier pe care PSD a făcut adresă către Judecătoria Oltenița. Aceasta s-a pronunțat acceptând de fapt candidatura celui care urmează să fie pe liste membru în consiliu local, pentru că un consilier de-al nostru și-a dat demisia.” a explicat șeful PSD Călărași, Vasile Iliuță.

Vasile Iliuță consideră că tot ce se întâmplă este un mare blocaj, motiv pentru care acesta încearcă să rezolve situația cu ajutorul președintelui Marcel Ciolacu.

“Am ajuns la niște decizii pe care le vom discuta în coaliție pentru a putea debloca situația în comuna Curcani. E vorba de urcarea majorității. Ca să putem să avem 8 consilieri locali ne trebuie ca prefectul să nu mai atace hotărârea prin care consilierul își depune jurământul. Ca și al optulea consilier ar fi majoritatea de care avem nevoie pentru funcționarea consiliului local din comuna Curcani.” a explicat șeful PSD Călărași, Vasile Iliuță.

Advertisement

Despre prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, Vasile Iliuță spune că nu a discutat.

“Nu aș avea de ce să discut. M-am dus să discutăm cu secretarul de stat al Ministerului de Interne, cel care răspunde de prefecți, care are în subordine prefecții, pentru a rezolva această problemă. Problema a fost preluată de președintele Marcel Ciolacu și aici cred că o să avem o rezolvare cât mai rapidă.” a mai adăugat Vasile Iliuță.

Colaborarea lui Vasile Iliuță cu centrul este foarte bună, iar o colaborare de excepție, nemaiîntâlnită în niciun alt partid politic, a fost observată. În momentul în care Călărași are nevoie de investiții sau trebuie să promoveze anumite proiecte, PSD, prin președintele Marcel Ciolacu și prin secretarul general Paul Stănescu, reușește să deblocheze orice situație sau problemă pe care un președinte de organizație o întâmpină la nivelul județului respectiv. “Nu numai președinții de consilii județene sunt președinți de organizație, sunt și senatori, deputați, dar am văzut că PSD are cei mai buni profesioniști în structurile administrative ale statului român. Cred că datorită guvernărilor succesive a identificat și va identifica în continuare cei mai buni profesioniști care să conducă ministerele și agențiile ministerelor.” a mai precizat Vasile Iliuță.
Anul trecut, primarul Aurică Gazu de la PSD a avut mai multe conflicte cu aleșii locali de la PNL, fie din cauza refuzului edilului de a accepta legalitatea unei hotărâri din 2020 privind alegerea viceprimarului comunei, care fusese propus de PNL (Dorel Nica), fie din cauza bugetului local care nu fusese votat de doi ani (din 2020 până în iulie 2022). În prezent, situația devine și mai dificilă în cadrul UAT Curcani, deoarece cei șapte consilieri locali ai PNL și-au depus demisiile, ceea ce ar duce la dizolvarea Consiliului Local.

Advertisement

Știri

Competiția internațională Călărași Cup – powered by Ecoaqua, real succes. Miodrag Belodedici a rămas impresionat

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În municipiul Călărași, pasiunea pentru fotbal și dorința de a încuraja tinerii sportivi au fost celebrate într-un eveniment de excepție organizat de operatorul regional de apă și canalizare, ECOAQUA SA, sub îndrumarea directorului Eduard Grama, împreună cu Consiliul Județean Călărași și Primăria municipiului Călărași. Aceștia au fost gazdele “Călărași CUP”, unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive din zonă.

Miodrag Belodedici, o legendă a fotbalului, a fost invitat de seamă la acest eveniment pentru a împărtăși din experiența sa și pentru a inspira noile generații de fotbaliști aspiranți. Părinții celor mici s-au declarat încântați de inițiativa autorităților locale de a susține astfel de evenimente, recunoscând importanța mișcării sportive și a sănătății încă de la o vârstă fragedă.

Organizatorii evenimentului au oferit tuturor participanților medalii, diplome și cadouri, subliniind astfel aprecierea pentru eforturile și talentul fiecărui jucător. “Călărași CUP” a fost nu doar un prilej de competiție, ci și un moment de comunitate și încurajare pentru viitorul fotbalului în regiune.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Accident grav pe A2, zona Fundulea. Un tir ucrainean s-a răsturnat după ce a lovit parametrul dintre sensuri

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 32+300 de metri, pe sensul spre litoral, în zona localității Fundulea, județul Călărași, un autotren înmatriculat în Ucraina a impactat parapetul median și s-a răsturnat pe partea carosabilă. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 13:55.

În urma impactului, sunt scurgeri de carburant pe suprafața de rulare. Nu au rezultat persoane rănite.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de mers, circulându-se doar pe banda de urgență. Se estimează reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pericol în parcul comunei Borcea! TSD acuză primăria de neglijență și ignoranță

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În inima comunei Borcea, din județul Călărași, se află un parc care, în loc să fie o oază de relaxare și bucurie pentru locuitori, s-a transformat într-un loc periculos. În urmă cu două zile, Tineretul Social Democrat (TSD) Borcea a făcut public un apel disperat cu privire la situația alarmantă din parc, atrăgând atenția asupra pericolelor iminente cu care se confruntă comunitatea, în special copiii.

Lucrările rapide și neglijente au lăsat în urmă un peisaj plin de riscuri pentru trecători. Potecile din parc, construite peste șanțuri, reprezintă un pericol evident pentru cei care nu sunt atenți sau pentru copiii care aleargă buimăciți și neatenți. Lipsa dalelor de pe potecile deteriorate reprezintă un real pericol, iar incidentele pot avea consecințe grave.

În plus, locul de joacă pentru micuți, menit să fie un loc de distracție și siguranță, s-a transformat într-un mediu înfricoșător. Stâlpii care susțin leagănele sunt într-o stare precară, întrucât s-au transformat rapid în obiecte ascuțite care pot răni grav copiii nevinovați.

Conform celor de la TSD Borcea, autoritățile locale ignoră în mod repetat avertismentele și semnalele de alarmă, întrucât, în respectivul parc, organizează evenimente publice pentru cei mici, fără a lua măsuri pentru a le pune acestora la dispoziție un loc de joacă sigur.

Advertisement

„Pericolul din parc! Datorită lucrărilor bine făcute și pe repede înainte, această problemă persistă și acum, după ani buni.

Aflat lângă primărie, în ochii edilului și ai consilierilor , trecând ignoranți peste acest pericol, organizează evenimente publice pentru copii”, au transmis reprezentanții TSD Borcea, pe pagina de Facebook a organizației.

Imaginile publicate pe Facebook arată că este necesară o intervenție urgentă pentru reparații și pentru a implementa măsuri de siguranță adecvate, astfel încât tragediile să poată fi prevenite în viitor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate