Connect with us

Cultură

Cuza Vodă: Muzică folk și poezie pe acorduri de chitară

Published

on

Duminică, 12 februarie, satul Călărașii Vechi din comuna Cuza Vodă va fi gazda unui eveniment cultural deosebit. Sala de festivități a Căminului Cultural din localitate va fi locul unde vor avea loc recitaluri de muzică folk și poezie, începând cu ora 15,30.

Acest eveniment cultural aduce în prim-plan artiști locali, talentați și pasionați de muzică folk și poezie. Printre ei se numără Walter Ghicolescu și Karl Gilbert Ghicolescu compozitori care își vor împărtăși publicului din inimile lor prin intermediul cântecelor și poeziilor lor.

Muzica folk, cu rădăcini în cultura tradițională a zonei, va fi interpretată cu instrumente autentice precum acordeonul, vioara sau cobza. Cântecele vor fi însoțite de povești și amintiri din trecut, care vor aduce publicul în lumea frumoasă a muzicii folk și a tradițiilor locale.

Poeziile, scrise de artiști locali, vor aduce în fața publicului un mix de sentimente și emoții, de la dragoste la tristețe, de la speranță la nostalgia trecutului.

Advertisement

Evenimentul va fi un prilej perfect pentru iubitorii de muzică folk și poezie să se bucure de aceste forme de artă într-un cadru minunat, înconjurați de oameni pasionați de aceleași lucruri.

Asociatia ” Prieteni pentru Maine”, organizatorii acestui eveniment așteaptă cu nerăbdare să aducă împreună artiști și public pentru a celebra frumusețea muzicii folk și poeziei într-un mod autentic și cu suflet. Astfel, acest eveniment va fi unul de neuitat pentru toți cei prezenți.

“În viața aceasta am învățat să zâmbim tuturor gândurilor frumoase ale lumii. Am spus “DA” din tot sufletul acestei initiative a Asociatiei ” Prieteni pentru Maine”. Dacă iubiți muzica folk și acordurile de chitară, lansez si eu către cei interesați invitația de a participa la o după-amiază în care poezia cântată ne va opri putin din graba cu care trăim. Doi artiști ai muzicii #folk, Walter Ghicolescu și Karl Gilbert Ghicolescu ne vor cânta despre prietenie, iubire, dor, dar mai ales despre viață.

Evenimentul, intitulat “TREPTE PRIN TIMP”, se va desfășura, duminică, 12.02.2023, în sala de festivități a Căminului Cultural din satul Călărașii Vechi, începând cu ora 15,30.” – a transmis, pe o rețea de socializare, Monica Ceaușescu, primarul din Cuza Vodă.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Festivalul “Flori de Mai” se apropie. 54 de concurenți din toată țara vor urca pe scenă. Eduard Cranacă și Dominic Simionescu vor fi prezenți

Published

on

Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești „Flori de Mai”, organizat de Centrul Județean de Cultură și Creație în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași, își deschide larg porțile către o nouă ediție și anul acesta. Între 23 și 26 mai 2024, acest eveniment promite creativitate și emoție pentru iubitorii muzicii din întreaga țară.

Preselecțiile s-au desfășurat intens în perioada 1-7 aprilie. Cu un număr impresionant de 122 de concurenți din toate colțurile țării înscriși, competiția a fost aprigă și plină de momente memorabile. Din acest impresionant număr, doar 37 de concurenți au reușit să treacă de etapa preselecției.

Flori de Mai 2024

Flori de Mai 2024

Rezultatele preselecției au evidențiat diversitatea și entuziasmul prezent în rândul celor 37 de concurenți calificați. În detaliu, secțiunile și categoriile de vârstă au adus în fața juriului următoarele cifre impresionante:

  • Secțiunea “Floricele de Mai” – categoria de vârstă 7-9 ani: 11 concurenți au fost selectați, pregătiți să încânte publicul cu voci și interpretări pline de bucurie.
  • Secțiunea “Floricele de Mai” – categoria de vârstă 10-12 ani: 12 concurenți vor încânta audiența cu talentul și energia lor debordantă, aducând în scenă frumusețea și curajul interpretării la o vârstă fragedă.
  • Secțiunea “Floricele de Mai” – categoria de vârstă 13-15 ani: Cu 14 concurenți calificați, această categorie promite să fie o adevărată explozie de creativitate și maturitate artistică, punând în evidență talentul adolescentin în plină ascensiune.
  • Secțiunea “Flori de Mai” – Categoria de vârstă 16-25 ani: Un total de 17 concurenți au fost selecționați pentru a concura în această secțiune, prezentând un spectru vast de stiluri muzicale și interpretări îndrăznețe, pregătiți să încânte și să impresioneze cu fiecare notă.
Dominic Simionescu, câștigătoarea trofeului din anul precedent, care va încânta auditoriul în seara de 26 mai, în cadrul evenimentului "Flori de Mai".

Dominic Simionescu, câștigătoarea trofeului din anul precedent, care va încânta auditoriul în seara de 26 mai, în cadrul evenimentului “Flori de Mai”.

Invitații în recitalul de anul acesta vor fi și câștigătorii trofeelor de anul trecut – Eduard Cranacă va veni pe 24 mai (Floricele de Mai) și Dominic Simionescu pe 26 mai (Flori de Mai).

Eduard Cranacă va veni pe 24 mai (Floricele de Mai)

Eduard Cranacă va veni pe 24 mai (Floricele de Mai)

Secțiunea ”Floricele de Mai” – categoria de vârstă 7 – 9 ani

Nr. Crt. Nume și prenume Localitate Vârstă Admis
1. Ciobanu Ilinca Măriuca Lipănești, Prahova 9 DA
2. Luca Sofia Maria Bârlad, Jud Vaslui 8 DA
3. Mănescu Anelisse Constanța 9 DA
4. Munteanu Maya Teodora Bârlad, Vaslui 9 DA
5. Mureșan Lucas Daniel Comuna Florești, Cluj 8 DA
6. Nițoi Sofia Maria Pietrăria, Iași 8 DA
7. Radu Elena Daniela Vadu Roșca, Vrancea 9 DA
8. Roată Delia Ynes Valu lui Traian, Constanța 9 DA
9. Tabac Gabriela Cristina Galați 9 DA
10. Tîrnoveanu Sara Natalia Suceava 9 DA
11. Ungureanu Miruna Ioana Ploiești 9 DA

 

Secțiunea ”Floricele de Mai” – categoria de vârstă 10 – 12 ani

Advertisement
Nr. Crt. Nume și prenume Localitate Vârstă Admis
1. Aniculăesei Miruna Maria Roman, Neamț 12 DA
2. Baicu Lucia Maria Comuna Ișalnița, jud. Dolj 12 DA
3. Chirica Luca Ioan Bîrlad, Vaslui 11 DA
4. Gavrilescu Victor Gabriel Roman, Neamț 10 DA
5. Iftime Ștefania Bacău 11 DA
6. Mikloș Maria Sarah Baia Mare, Maramureș 11 DA
7. Neagu Maria Edina Moreni, Dâmbovița 11 DA
8. Nedelcu Adelina Maria Com Prundu, Giurgiu 10 DA
9. Sana Alessia Maria Năvodari, Constantața 12 DA
10. Tcaciuc Beatrice Ecaterina Suceava 12 DA
11. Ungureanu Antonia Ioana Sector 4, Bucuresti 11 DA
12. Varga Fabiana Anastasia Oradea, Bihor 10 DA

 

Secțiunea ”Floricele de Mai” – categoria de vârstă 13 – 15 ani

Nr. Crt. Nume și prenume Localitate Vârstă Admis
1. Amzaru Erica Maria Călărași 15 DA
2. Bendre Natalia Alexandra Roșiori, Bihor 14 DA
3. Bosnea Nicoleta Rebeca Craiova 14 DA
4. Ciobanu Ana-Maria Ștefania Tutova, Vaslui 14 DA
5. Damian Cristiana Sofia Sibiu 14 DA
6. Dancă Ana Giulia Bâra, Neamț 13 DA
7. Haidău Giulia Elena Iași 13 DA
8. Ilie Denisa-Maria Călărași 13 DA
9. Lungu Patricia Adriana Tecuci, Galați 14 DA
10. Palfi Erik Craiova 14 DA
11. Popa Alessia Maria Bacău 13 DA
12. Roșca Maria Alexia Tunceni, Gorj 15 DA
13. Stana Delia Maria Petroșani, Hunedoara 15 DA
14. Șerban Aura Maria Constanța 13 DA

 

Secțiunea ”Flori de Mai” – categoria de vârstă 16 – 25 ani

Nr. Crt. Nume și prenume Localitate Vârstă Admis
1. Anghelescu Marian Eduard Craiova 16 DA
2. Farcașiu Ioana Ruxandra București 17 DA
3. Ghiduruș Andrada Maria Slobozia 18 DA
4. Giurgiuman Oana Larisa Cluj-Napoca 19 DA
5. Holingher Bryana Andreea Anka Craiova 16 DA
6. Moise Natalia-Elena București 18 DA
7. Onilă Mihai Adrian București 17 DA
8. Onofrei Ana Brăila 23 DA
9. Pantea Cristina Maria Sânmartin 16 DA
10. Pavel Angelina București 16 DA
11. Petrică Daria Elena Călărași 16 DA
12. Racu Delia Andreea Onești 18 DA
13. Rusu Eliza Rianna Pașcani, Iași 18 DA
14. Stănică Gabriela Dariana Râmnicu Vâlcea 16 DA
15. Stoica Eduard Florentin Ploiești, Prahova 17 DA
16. Todireanu Karina-Ioana Botoșani 22 DA
17. Tudorache Cătălina Ionela Călărași 20 DA

Vă anunțăm că în cadrul recitalului de anul acesta ne vor încânta și artiștii premiați cu trofee în ediția precedentă. Printre aceștia se numără Eduard Cranacă, care va susține un moment extraordinar pe data de 24 mai, în cadrul evenimentului “Floricele de Mai”. Talentul său remarcabil și prestația de anul trecut l-a urcat pe tânăr pe culmile succesului.

Advertisement

De asemenea, vom avea onoarea să o avem pe scena noastră pe Dominic Simionescu, câștigătoarea trofeului din anul precedent, care va încânta auditoriul în seara de 26 mai, în cadrul evenimentului “Flori de Mai”.

Continue Reading

Cultură

“AUREL MAILAT – O viață întreagă închinată folclorului”

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Asociația Culturală “Brâulețul Dunării” va organiza un spectacol în cinstea celui ce a fost Aurel Mailat. Evenimentul va vrea loc în comuna Grădiștea.

Vineri, 17 mai, ora 16:00, în cadrul evenimentului va avea loc inaugurarea Căminului Cultural al Comunei Grădiștea, dar și ceremonia de dezvelire a plăcii comemorative amplasată pe sediul acestuia, care cu acest prilej va purta denumirea de “Aurel Mailat”.

Spectacolul artistic va fi susținut de toate ansamblurile din județul Călărași unde Maestrul a creat coregrafii de excepție, dar și soliști cu care acesta a colaborat de-a lungul timpului.

Advertisement

La eveniment sunt invitați toți foștii colaboratori și cunoscuți ai Maestrului Coregraf Aurel Mailat!

Vă așteptăm cu mare drag!

Continue Reading

Actualitate

Spectacolul caritabil semnat de Maia Morgenstern care trebuia să aibă loc mâine în Călărași a fost anulat

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași a anunțat că spectacolul-confesiune „Nu sunt eu”, semnat de Maia Morgenstern, a fost anulat din motive obiective. Piesa de teatru trebuia să aibă loc mâine, 24 aprilie 2024, la Sala „Barbu Știrbei”. 

Valoarea biletelor a fost returnată.
În schimb, Maia Morgenstern va fi prezentă pe 25 aprilie, la ora 19:00, în Constanța. Câteva bilete mai sunt disponibile aici

Spectacolul face parte din campania Magic „Capul sus!”, parte din programul MagiCARE, aflată anul acesta la a doua ediție – campanie de conștientizare a traumei pierderii părului post-chimioterapie și de strângere de fonduri pentru peruci medicale.

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate