Connect with us

Știri

Ședință ordinară la Consiliul Local din Călărași, marți, 29 noiembrie 2022

Published

on

Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţa ordinară, marţi, 29.11.2022, ora 16.30, în sala de şedinţe a Consiliului Local Călăraşi și prin mijloace electronice, respectiv aplicaţia whatsapp/SMS, cu următoarea ordine de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea ,,Programului de acţiune pentru activităţile de curăţare şi transport al zăpezii de pe căile publice şi de menţinere în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ pe raza municipiului Călăraşi, pentru iarna 2022-2023”.
  2. Proiect de hotărâre privind prelungirea contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului de iluminat public din municipiul Călărași nr. 52580/13.12.2012.
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de priorităţi cuprinzând solicitanţii îndreptăţiţi să primească în anul următor o locuinţă socială.
  4. Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local Călăraşi în Consiliul de administraţie al Colegiului Naţional ,,Barbu Ştirbei”.
  5. Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei Hotărârii Consiliului Local nr. 35/09.02.2022 privind utilizarea sumei de 5.748.846,46 lei din excedentul anual al bugetului municipiului Călărași rezultat la încheierea exercițiului bugetar 2021, în exercițiul bugetar 2022, pentru finanțarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare.
  6. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru ,,Ridicare interdicţie de construire prevăzută prin PUG cu menţinerea funcţiunii Id – zona pentru unităţi industriale şi depozitare”, situat în municipiul Călăraşi, strada Rocada, nr. 77.
  7. Proiect de hotărâre privind aprobarea ,,Regulamentului local de implicare a publicului în elaborarea planului urbanistic general al municipiului Călăraşi – PUG”.
  8. Proiect de hotărâre privind darea în administrare către Serviciul Public Centrale Termice şi Administrare Fond Locativ Călăraşi, a unor imobile aflate în domeniul public al municipiului Călăraşi, judeţul Călăraşi.
  9. Proiect de hotărâre privind darea în administrare către Serviciul Public Centrale Termice şi Administrare Fond Locativ Călăraşi, a obiectivului de investiţii ,,Terenuri de sport Parc Victoria”, situate în Parcul Victoriei, strada Victoriei, municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
  10. Proiect de hotărâre privind declararea suprafeţei de 118 mp, extindere a clădirii C1 înscrisă în CF 24832/UAT Călăraşi, situată în Prelungirea Bucureşti, bun de uz şi de interes public local.
  11. Proiect de hotărâre privind dezlipirea imobilului teren având numărul cadastral 30623, în suprafaţă de 5058 mp, situat în Călăraşi, strada 1 Decembrie 1918, tronson 1, în trei loturi – lotul 1 cu suprafaţa de 4713 mp, lotul 2 cu suprafaţa de 337 mp şi lotul 3 cu suprafaţa de 8 mp.
  12. Proiect de hotărâre privind dezlipirea imobilului teren având numărul cadastral 34581, în suprafaţă de 4428 mp, situat în Călăraşi, strada Ing. Bârcă Gheorghe, nr. 11, în două loturi, lotul 1 cu suprafaţa de 3678 mp şi lotul 2 cu suprafaţa de 750 mp.
  13. Proiect de hotărâre privind dezlipirea imobilului teren având numărul cadastral 33122, în suprafaţă de 1933 mp, situat în Călăraşi, strada General Constantin Pantazi, nr. 19B, în două loturi, lotul 1 cu suprafaţa de 1688 mp şi lotul 2 cu suprafaţa de 245 mp.
  14. Proiect de hotărâre privind dezlipirea imobilului teren având numărul cadastral 31535, în suprafaţă de 28512 mp, situat în Călăraşi, strada Aleea Dumbrava Minunată, nr. 10, în 2 loturi, lotul 1 cu suprafaţa de 20832 mp şi lotul 2 cu suprafaţa de 7680 mp.
  15. Proiect de hotărâre privind retragerea dreptului de folosinţă asupra terenului atribuit pentru construire locuinţe proprietate personală, conform Legii nr. 15/2003.
  16. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei, statului de funcţii şi de personal ale Aparatului de specialitate al primarului municipiului Călăraşi.
  17. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Aparatului de specialitate al Primarului municipiului Călăraşi.
  18. Proiect de hotărâre privind reorganizarea Serviciului Public Centrale Termice şi Administrare Fond Locativ Călăraşi şi propunerea de modificare a organigramei şi a statului de funcţii.
  19. Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului local nr. 262/30.09.2022 privind darea în administrare a unui teren proprietatea publică a municipiului Călărași din administrarea Consiliului Local al municipiului Călărași în administrarea Consiliului Județean Călărași.

Diverse.

Primar,

Dulce Marius Grigore

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Descinderi: Contrabandiști de țigări, săltați de mascați. Locatarii cred că polițiștii erau abonați la țigările vândute ilegal

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Astăzi, într-o operațiune amplă desfășurată în zona Biserica Anastasia, pe strada Parcului, la blocul K8  din municipiul Călărași, echipaje ale poliției au efectuat descinderi în mai multe scări de bloc și într-o hală, reușind să-i ridice pe contrabandiștii de țigări care acționau în zonă.

Zona liceului Danubius si ea  împânzită de zeci de mașini de poliție și anchetatori care au scotocit mai multe apartamente în căutarea cartușelor netimbrate.

Locuitorii din zonă spun că această activitate ilegală este des întâlnită și că traficanții au operat fără teamă sau frică datorită faptului că inclusiv unii oameni ai legii ar fi cunoscut situația traficanților și i-ar fi protejat.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Un bărbat dintr-o comună din Călărași a fost reținut după ce a cultivat canabis. DIICOT a găsit 47 de plante și 6 kilograme de canabis, printre multe altele

Published

on

sursă foto: wirestock/freepik

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Un bărbat care ar fi cultivat canabis într-o comună din județul Călărași a fost reținut joi de către procurorii DIICOT, scrie Agerpres. Ar fi vorba despre două culturi ce erau destinate comercializării. Au fost ridicate de la domiciliului călărășeanului 30 de plante de canabis aflate în diferite stadii de dezvoltare, 17 plante de canabis recoltate, peste șase kilograme canabis, precum și multe alte probe, menționează procurorii într-un comunicat transmis de Agerpres. 

Primele probe arată că în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024, acesta a inițiat și dezvoltat două culturi de canabis, atât în interior, cât și în exterior, destinate comercializării, procurând semințe de nenumărate ori sub diferite identități ficitive,menționează comunicatul.

Pe lângă cele 47 de plante și 6 kilograme de canabis, procurorii au mai identificat o instalație destinată întreținerii culturii, grindere și cântare, obiecte ce purtau urme de substanță, precum și alte mijloace de probă. 

oi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului, pentru o perioadă de 30 de zile, informează DIICOT, scrie Agerpres.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Atac sângeros în Borcea. Un pensionar de 66 de ani a fost atacat cu cuțitul

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Atac sângeros pe o stradă din comuna Borcea din județul Călărași. Un pensionar de 66 de ani a fost atacat de un tânăr de 37 de ani din localitatea în urma unui conflict spontan care a pornit în fața unui bar din localitate.

După ce s-au contrazis, drumurile celor doi s-au despărțit, însă tânărul a simțit că nu a fost suficient ceea ce s-a întâmplat.

A pus mâna pe un cuțit și l-a urmărit pe bărbat până aproape de casă. L-a înjunghiat în zona hemitoracelui drept. Bărbatul a fost internat o săptămână în spital pentru îngrijiri medicale.

În urma acestui incident, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a propus luarea măsurii preventive a arestului preventiv pentru o durată de 30 de zile împotriva inculpatului V.M.G. Dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Călărasi.

Advertisement

La data de 22.04.2024, organele de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Modelu au reținut inculpatul pentru o durată de 24 de ore.

Continue Reading

Cele mai vizualizate