Connect with us

Știri

VIDEO. Carmen Avram: Călărași este în mintea mea tot timpul și e parte din mine

Published

on

Una dintre cele mai apreciate femei din PSD a ajuns la Călărași la sfârșitul acestei săptămâni, la invitația președintei Organizației Județene a Femeilor Social-Democrate (OFSD), Marinela Voivozeanu. Carmen Avram, jurnalista de anchetă a discutat cu femeile social-democrate și conducerea partidului abordând teme precum  Planul Național de Redresare și Reziliență.

https://youtu.be/qQ3TofQ_jEE

“Cred că astăzi este un moment pentru noi, Călărași, pe care să-l luăm în seamă și cred că vizita doamnei europarlamentar certifică faptul că organizația județeană PSD a femeilor e o organizație puternică. Astăzi, doamna europarlamentar, Carmen Avram, suntem aici cu activul jud. Călărași care s-a mobilizat cu venirea dumneavoastră și cred că putem să spunem că pe 8 septembrie, când au avut loc alegerile și a fost confirmată Mari Voivozeanu ca președinte al organizației de femei a PSD, am luat cea mai bună decizie. Vă mulțumim mult că ați venit astăzi la Călărași și cred că împreună vom construi un viitor pentru ce înseamnă Călărași și Parlamentul European.” a spus Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași în cadrul întâlnirii.

“După acțiunile pe care deja le întreprindem împreună, iată a venit momentul în care suntem și noi căutate la nivel județean de femei care activează în politică, și femei remarcabile. Este o plăcere să o avem astăzi în rândul nostru pe doamna europarlamentar, Carmen Avram. În fața dumneavoastră, doamna europarlamentar, aveți nucleu organizației PSD. Sunt doamne care reprezintă o voce în fiecare comunitate a județului, având 55 de localități, 55 de organizații locale pe care le-am înființat în luna septembrie. Sunt doamne care se ocupă în viața de zi cu zi de accesarea fondurilor europene, de învățământ, sănătate, locuri de muncă, pentru că știm că faceți parte din comisia pentru ocuparea forței de muncă.”a precizat Marinela Voivozeanu, președinta OFSD Călărași.

Advertisement

“Sunt convins că prezența dumneavoastră, astăzi, ne va ajuta pe noi, ca și organizație și în special pe doamne, la o dezvoltare mai bună. Te felicit Mari pentru inițiativă, ține-o tot așa. Mult succes, știți foarte bine că sunt alături de fiecare dintre dumneavoastră. Vă vreau lângă mine, vă mulțumesc și succes!” – a mai adăugat Mihăiță Beștea.

Astfel de întâlniri și evenimente sper să mai aibă loc nu numai în Călărași, și în alte localități. Să invităm miniștri, secretar de stat, europarlamentari, să ne facem cunoscuți ca și localitate și să devenim ceea ce era odată organizația Călărași, organizație fruntaș la nivel național. Eu vă doresc succes și după întâlnirea de astăzi să plecăm mai luminați.” – a spus Ion Samoilă, secretarul executiv al PSD Călărași.

Carmen Avram: Sunt foarte fericită că vin aici și știu că toți politicienii spun asta la un moment dat. Călărași este în mintea mea tot timpul și e parte din mine. Călărași m-a învățat să supraviețuiesc de una singură în condiții destul de grele. Mă gândesc foarte des la orașul ăsta, îmi amintesc foarte clar locuri, îmi amintesc locul meu preferat, pe care aș vrea să-l văd acum și sper să mai fie. Am trecut un pic prin oraș si o să mă mai plimb puțin mai încolo. Se schimbă foarte frumos și se lucrează peste tot. Știu că e un disconfort, pentru noi toți e un disconfort când se schimbă ceva, dar imaginea, impresia pe care am avut-o când am intrat a fost că e un oraș foarte dinamic și că s-au întâmplat foarte multe lucruri de când nu am mai fost. Cred că sunt vreo cel puțin 15 ani de când nu am mai fost și abia aștept să văd mai mult.
Cred că suntem în mâini bune și o să mergem tot înainte.

Din punctul de vedere al lucrurilor care vin dinspre Bruxelles, sunt vești bune și vești mai puțin bune, dar cred că ceva va fi foarte important pentru noi în perioada următoare e să ne gândim că toate generațiile, într-un fel sau altul, au trecut printr-o schimbare care a fost dramatică și care a dus viața individului și viața comunității într-o direcție necunoscută. Cu toate astea, am supraviețuit, am evoluat. Schimbarea care a început deja și care va veni prin noua legislație din Parlamentul European, care ne va afecta și pe noi, aduce și foarte multe oportunități. Puterea noastră va sta în capacitatea noastră de a exploata acele oportunități.

Nu suntem diferiți de ceilalți, cred că singurul lucru care ne separă dramatic de alte state europene este această birocrație care ne termină pe toți și la care trebuie să lucrăm un pic. Dacă rezolvăm problema birocrației, dacă noi o să reușim să concepem un sistem care să ne reducă timpul și numărul de neuroni pierduți în birocrație, vom evolua mai repede. Această birocrație are acum o șansă foarte mare prin acest PNRR de care tot auzim și care pare așa doar un document, dar el prevede ceva foarte important, și anume digitalizarea.

Advertisement

Trebuie s-o facem, pentru că dacă n-o facem pierdem banii. Cu această digitalizare, niște lucruri se vor schimba în România. Cei care au evoluat mai repede și care au obținut din banii europeni mai mult, au reușit asta pentru că nu și-au impus singuri niște reguli pe care nu le cerea nimeni. Femeile, în opinia mea, vor avea un rol foarte important în perioada următoare, pentru că lucrurile care se schimbă vor fi mai dificile pentru unii. Femeile au această capacitatea de a empatiza și de a asculta. În momentele grele e extraordinar să ai pe cineva care te ascultă și care te înțelege. În acest fel se leagă relații care sunt extrem de puternice și care ne îmbunătățesc pe noi ca persoane. În același timp, ne ajută și în cariera politică, pentru că oamenii uită rareori pe cel care a întins o mănă când îi era greu sau când altcineva nu putea să-l asculte.

Noi, în perioada următoare, și când zic noi mă refer la noi, doamnele, vom avea acest avantaj, această armă în lupta noastră, pentru că nu e simplu și nu o să fie, dar din combinația acestor lucru, dintr-un partid care e din ce în ce mai puternic, din niște oameni care sunt din ce în ce mai buni și mai pricepuți, și din această forță a femeilor care trebuie să prindă avânt acum, ne putem ridica și putem face din România și din Călărași un loc așa cum am tot visat și nu prea am reușit până acum.

Mi-a făcut mare plăcere să văd organizația de femei. Mi-a făcut mare plăcere să trec un pic prin oraș să vă dinamismul. Poate că unui locuitor nu i se pare că e suficient de repede, dar un om care vine la câtva timp constată imediat schimbarea. Când stăm într-un loc, e foarte greu să percepem cum se schimbă lucrurile, dar orașul este foarte schimbat și schimbat în bine. De asemenea, mi s-a părut foarte interesantă interacțiunea pe care am avut-o cu doamnele din organizația pentru femei.

Sunt foarte creative, sunt doamne care vor să afle lucruri, sunt doamne deja foarte informate, dar care sunt gata să ia orice oportunitate care le iese în cale pentru a dezvolta atât orașul și comunitatea. Aș vrea să permanentizăm cumva acest contact, pentru ca eu să aduc ce e nou și dumneavoastră să mă învățați lucruri pe care eu nu am cum să le știu deocamdată, lucrând la Bruxelles.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

A încercat să-și schimbe becurile din far ale mașinii și a fost la un pas să o facă scrum

Published

on

Un autoturism marca Citroen C5 a fost cuprins de flăcări în zona motorului, într-un incident care a avut loc în această seară în municipiul Călărași. Potrivit informațiilor disponibile, proprietarul vehiculului ar fi încercat să schimbe becurile farurilor cu doar 20 de minute înainte de izbucnirea incendiului, iar situația a degenerat rapid.

La fața locului, mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Călărași au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar pagubele s-au limitat doar la cele materiale.

Trecătorii spun că incidentul ar fi fost cauzat de o improvizație la partea electrică a autoturismului. Polițiștii vor demara o anchetă pentru a stabili exact circumstanțele în care s-a produs incendiul.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Amalia Bellantoni își lansează autobiografia! Ce spune femeia care s-a îndrăgostit de județul Călărași

Published

on

Amalia Bellantoni este o personalitate cunoscută și respectată, cu o viață dedicată autodepășirii și realizărilor remarcabile. Experiența sa bogată și pasiunea pentru provocări au transformat-o într-o figură emblematică atât în lumea gastronomiei, cât și în cea culturală. 

Cu o carieră diversificată, Amalia a început prin a-și urma visul de a deveni  pilot, lucrând  pentru 15 ani în companii aeriene.  Cabin crew  pentru companii precum Alitalia și Tarom. Deși nu și-a îndeplinit complet acest vis, a reușit să-și construiască o reputație impresionantă ca membru al echipajului.

Popularitatea sa a crescut semnificativ odată cu apariția în emisiunea de televiziune “Chefi la cuțite”, unde a fost cunoscută sub porecla de “Sicilianca”. Într-un mod inspirat, Amalia a transformat această poreclă într-un renume, deschizând un restaurant sicilian și o fermă ce reconstituie atmosfera autentică a unui sat sicilian.

Implicată în numeroase cauze sociale și culturale, Amalia Bellantoni a devenit o voce puternică pentru comunitatea sa. Alături de soțul său, Domenico Bellantoni, a devenit ambasadoare a culturii siciliene și a promovat valorile și tradițiile acestui teritoriu îndepărtat.

Advertisement

Cu toate acestea, legăturile sale cu România sunt la fel de puternice și profunde. Amalia și-a dedicat eforturile pentru a contribui la dezvoltarea locală, fiind recunoscută ca o ambasadoare neoficială a comunei Belciugatele și a județului Călărași.

Acum, Amalia Bellantoni a hotărât să-și împărtășească povestea și gândurile prin intermediul unei cărți autobiografice. “De la însorita Sicilie la crivățul Bărăganului – Viața privită de deasupra norilor și de aici, de prin țărână” surprinde esența vieții sale, călătoria sa personală și lupta împotriva adversităților.

Lansarea cărții va avea loc la Restaurantul Belli Siciliani din București și se așteaptă să fie un eveniment memorabil, reflectând interesul și admirația publicului față de viața și realizările Amaliei Bellantoni.

amalia bellantoni

amalia bellantoni

Sursa foto: Arhivă Amalia Bellantoni

Advertisement
Continue Reading

Știri

Accident pe DN3, în zona Pod 4: Un motociclist a fost rănit după ce a fost acroșat de un șofer

Published

on

accident pod 4

Marți, 7 mai, la ora 19:40, pe DN3, pe șoseaua Chiciului, a avut loc un nou accident rutier care a implicat trei persoane. Conform informațiilor, un autoturism și o motocicletă s-au acroșat.

Potrivit primelor date, accidentul s-a produs în timp ce motociclistul a semnalizat intenția de a schimba direcția de deplasare, indicând coborârea spre Restaurantul Pod 4, moment în care un autoturism condus de un bărbat l-a acroșat pe motociclist.

La fața locului au intervenit rapid mai multe echipaje de urgență ale ISU Călărași, care au acționat pentru acordarea primului ajutor și evaluarea victimelor. Motociclistul a suferit o fractură la unul dintre membrele superioare.

Cauzele exacte ale accidentului vor fi stabilite de către polițiștii rutieri.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate