Connect with us

Știri

Polițiștii și jandarmii, instruiți de pompieri să acorde primul ajutor

Published

on

Pompierii vor susţine cursuri de pregătire în domeniul acordării primului ajutor de bază pentru poliţiştii şi jandarmii călărăşeni Acordarea primului ajutor este foarte importantă și poate face diferența dintre viață și moarte. De aceea, primele echipaje care ajung la locul unui eveniment pot ajuta victimele, dacă au cunoștințele necesare pentru a salva o viaţă.

Pentru a veni în sprijinul polițiștilor și al jandarmilor, la nivel național, au început sesiuni de pregătire a personalului în acordarea primului ajutor de bază, potrivit Planului de pregătire al Ministerului Afacerilor Interne.
Pe parcursul a două zile, 10 şi 11 Octombrie, polițiști călărăşeni au participat la activitățile de instruire, susținute de asitentul coordonator SMURD al ISU Călăraşi – Plutonier adjutant şef Nicuşor Şandru și doi paramedici din cadrul Detaşamentului Călăraşi.

Acestea au constat, atât în pregătire teoretică, cât și practică, fiind exersate mai multe situaţii care privesc: manevrele de resuscitare în caz de stop cardio-respirator, situațiile în care viața oamenilor ar putea fi pusă în pericol de obstrucționarea căilor respiratorii (bol alimentar care blochează respiraţia), acordarea de sprijin în cazul pacientului traumatizat şi modalităţi de intervenţie în cazul îngrijirii plăgilor şi ţesuturilor moi.

Polițiștilor li s-a explicat ce trebuie să facă dacă la un moment dat observă o persoană cu probleme de respirație şi cum ar trebui să intervină pentru a salva o viaţă.

Advertisement

Activitățile fac parte dintr-un plan de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne, beneficiari fiind angajații inspectoratelor judeţene de Poliție și Jandarmi.
La finalul cursului de pregătire, poliţiştii şi jandarmi vor da şi o testare scrisă pentru a dovedi cunoştinţele dobântite în cele 16 ore de pregătire cu paramedicii SMURD.
Următoarea sesiune va avea loc săptămâna viitoare cu o altă serie de poliţişti, iar ulterior activitatea de pregătire va fi dedicată jandarmilor călăraşeni.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO. Viața după succes: Vicecampionul european la box, Grecu Boxerul, despre lupta din afara ringului de box

Published

on

sursa foto: calarasipress.ro

În lumea sportului, povestea lui Marian Alexandru, cunoscut sub numele de Grecu Boxerul, este una de curaj, dedicare și perseverență. Fostul vicecampion european la box și veteran al ringului, acum în vârstă de 47 de ani, își împărtășește experiența de viață și visurile sale pentru viitor într-un interviu exclusiv pentru calarasipress.ro

Cu peste 15 ani petrecuți în ring, Marian Alexandru nu este doar un sportiv, ci o adevărată emblemă a spiritului de luptă și a pasiunii pentru performanță. A traversat dificultăți și a obținut succese remarcabile la nivel european, cu titluri impresionante și recunoaștere internațională.

@calarasipresss.ro Grecu Boxerul, despre sacrificiul și speranța unui campion. Își ține toate titlurile intr-o magazie #box #campion #calarasi #calarasipress ♬ sunet original – CălărașiPRESS


Însă, în ciuda tuturor victoriilor sale, Grecu Boxerul nu poate trece cu vederea amărăciunea lăsată de lipsa sprijinului în perioada de glorie.
“Am muncit din greu pentru fiecare victorie și am dus cu mândrie culorile țării noastre pe cele mai înalte podiumuri. Dar nu pot să uit momentele în care am simțit că sunt lăsat în urmă, că nu primesc sprijinul și recunoașterea pe care le merita“, spune el cu sinceritate.

Acum, la sfârșitul carierei sale competitive, Grecu Boxerul își concentrează energia și pasiunea în a modela viitoarea generație de campioni. În singura sală de box din Călărași, “Ion Damian”, el își dedică timpul și experiența pentru a antrena și ghida peste 20 de tineri talentați care sunt în căutarea succesului din ring.

Advertisement

Drumul său către excelență nu a fost ușor, spune chiar fostul vicecampion european. După ani de luptă și sacrificiu, Marian Alexandru a muncit în străinătate, pe șantiere, alături de familie, dar printre străini. S-a întors acasă și vrea să-și ducă pasiunea mai departe, de această dată din poziția de antrenor.

Printre amintirile adânc înrădăcinate în sufletul său se regăsesc și clipele de glorie în care a fost pregătit de legendarul Grigore Bondavali, tatăl celebrului antrenor de box, apoi a continuat antrenamentele cu fiul lui Bondavali.

  • Campion național la juniori – 1994
  • Locul V la Campionatul Mondial la juniori – 1994
  • Campion național de tineret – 1995
  • Vicecampion Național de Tineret – 1996
  • Campion Național de seniori – 1996
  • Campion Național de seniori – 1997
  • Vicecampion național de seniori – 1998
  • Vicecampion european la seniori – 1998
  • De trei ori vicecampion național de tineret și seniori – 1996 și 2000
  • Locul 2 la Centura de Aur
  • Participare la numeroase turnee internaționale și naționale

Deși a avut o carieră plină de succese și performanțe în ring, decizia din 1999, când Crin Olteanu a fost favorizat pentru titlul mondial în detrimentul lui, a fost momentul care l-a determinat pe Grecu Boxerul să pună capăt carierei sale de luptător.

În ciuda provocărilor și a dezamăgirilor, Grecu Boxieru își păstrează speranța și optimismul. Își privește trofeele și titlurile cu un amestec de mândrie și melancolie.

Marian Alexandru, cunoscut sub numele de Grecu Boxieru, este mai mult decât un campion în ring. Este o voce pentru toți cei care luptă pentru succes, o sursă de inspirație pentru tinerii din comunitate și un simbol al perseverenței în fața adversităților. Iar povestea sa continuă să fie scrisă, cu fiecare pumn aruncat în ring și cu fiecare viitor campion pe care îl îndrumă către luminile succesului.

Advertisement
Continue Reading

Știri

VIDEO. Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns și în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Published

on

Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns și în Episcopia Sloboziei și Călărașilor. Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit la Paraclisul Episcopal “Sfântul Mare Mucenic Mina” din curtea Centrului Eparhial pe preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, care a condus delegația cu Sfânta Lumină.

Continue Reading

Știri

Diversiune politică: Mașini de spălat, cozonaci și aragaze pentru alegătorii din Budești

Published

on

În mijlocul febrei electorale din orașul Budești, un incident controversat a stârnit dezbateri și speculații în rândul cetățenilor. Candidatul USR Budești, Valentin Răducu, a fost pus într-o situație la care nu se aștepta. Totul s-a întâmplat cu doar câteva zile înainte de perioada campaniei electorale. O adevărată diversiune a fost creată de opoziția politică din Budești pentru a stârni un conflict aprins între Valentin Răducu, soția sa, Viorica Răducu, și alegători.

Mai mulți cetățeni s-au prezentat în fața casei lui Valentin Răducu susținând că au venit să-și ridice electrocasnicele și cozonacii promiși în schimbul votului. Cea care i-a întâmpinat pe oameni a fost Viorica Răducu. Femeia spune că a primit mai multe vizite în decursul câtorva ore, mulți dintre cetățeni venind să ceară cozonaci sau electrocasnice.

Situația l-a marcat și pe Valentin Răducu, care a crezut, pentru moment, că este o glumă, însă situația s-a concretizat în scurt timp.

Potrivit lui Valentin Răducu, acest incident ar fi rezultatul acțiunilor lui Pavel Marian. Într-un comunicat oficial, Valentin Răducu se delimitează de aceste acțiuni și respinge toate speculațiile, precizând că partidul și nici el nu oferă bunuri materiale în schimbul voturilor.

Advertisement

În comunicatul de presă, candidatul a subliniat că nu au existat încurajări sau promovări din partea familiei Răducu în acest sens.

De asemenea, candidații au subliniat că se distanțează de orice formă de manipulare electorală și își concentrează eforturile pe găsirea soluțiilor pentru dezvoltarea și prosperitatea comunității locale.

În contrast, contracandidații lui Valentin Răducu sunt descriși ca fiind lipsiți de viziune, preocupați de acțiuni diabolice, care să dezbine comunitatea.

Contactat pentru un punct de vedere privind acuzațiile aduse, Pavel Marian a precizat următoarele: 

“Punctul meu de vedere este următorul: Acuzația domnului candidat este total neadevărată. Poate faptul ca pe o rețea de socializare a apărut știrea ca doamna Viorica a achiziționat 100 de cozonaci de la o patiserie locală, ia făcut pe oameni să creadă ca familia domnului candidat nu poate să mănânce singură atâta cozonac. De-asemenea se vorbește prin localitate ca domnul candidat a mai oferit nu demult pachete cu carne de porc și pește în schimbul unor buletine. Probabil de aceea oamenii au crezut ca este vorba de o acțiune similară. Ce mă miră pe mine este faptul ca domnul candidat care nu demult afirma într-un interviu ca “la ei sărăcia este tradițională “ Nu înțelege ca aceste situații sunt create tot de acțiunile dansului. Sărbători binecuvântate!”

Advertisement

Valentin Răducu a îndemnat cetățenii să se informeze corect și să-și exprime votul în cunoștință de cauză, alegând reprezentanți care să le servească cu integritate și să aducă schimbările necesare pentru binele comun.

În final, mesajul candidatului Valentin Răducu a fost unul de unitate și construcție comună a unui viitor mai bun pentru orașul Budești, invitându-i pe cetățeni să se alăture eforturilor pentru o comunitate mai prosperă și mai echitabilă.

Continue Reading

Cele mai vizualizate