Connect with us

Știri

Consilierii locali, convocați în ședință extraordinară. Întâlnirea va avea loc online

Published

on

DISPOZIŢIE privind convocarea Consiliului Local în şedinţă extraordinară

Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţa extraordinară, vineri, 07.10.2022, ora 12.00, care se va desfăşura în sala de şedinţe a Consiliului Local Călăraşi și prin mijloace electronice, respectiv aplicaţia whatsapp/SMS cu următoarea ordine de zi:

Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 226/25.08.2022 privind aprobarea depunerii proiectului cu titlul ,,Renovare energetică moderată a clădirilor publice – Autorităţi locale – Liceul Tehnologic Transporturi Auto Călăraşi (internat şi cantină)“.

Primar Dulce Marius Grigore

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Expoziția “Istorie și simbol, cea dintâi Lojă Masonică sibiană” ajunge la Călărași. Unde are loc evenimentul

Published

on

Muzeul Național Brukenthal prezintă la Muzeul Municipal Călărași cu sprijinul Marii Loje Naționale din României, expoziția ,,Istorie și simbol, cea dintâi Lojă Masonică sibiană”. Expoziția curatoriată de dr. Raluca Maria Frîncu și Alexandru Constantin Chituță va prezenta peste 60 de obiecte masonice de patrimoniu, din secolele XVIII și XIX, grăitoare pentru existența activității Lojei Sf. Andrei la trei frunze de nufăr din Sibiu. Interesul pentru istoria lojei masonice sibiene St. Andreas zu den drei Seeblättern/Sf. Andrei la cele trei frunze de nufăr a fost manifestat de-a lungul timpului de numeroși istorici și cercetători. Loja sibiană a fost activă în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea, bazele acesteia au fost puse de nouă studenți sași care au fost membri ai lojelor masonice din centrele în care și-au desăvârșit studiile, mai precis Dresda, Erlagen, Jena și Tubingen. Revenind la Sibiu aceștia au înființat, în anul 1767, Loja Sf. Andrei la trei frunze de nufăr, al cărei scop principal era propagarea „iluminismului”.
Activitatea lojei de la Sibiu se suprapune cu cea a activităților francmasonice din Imperiul Habsburgic. În perioada 1749-1790 în lojele francmasonice din Transilvania, inclusiv lojele afiliate, au pătruns aproape 350 de membri – lucru care, dată fiind poziția marginală și structura populației din Transilvania, dobândește o importanță deosebită. Activitatea lojei s-a concentrat în domeniul cultural ducând o activitate intensă în domeniul publicistic și literar, prin susținerea cercetărilor în vederea apariției unor lucrări legate de geografia și istoria Transilvaniei. Sub îndrumarea membrilor lojei s-au constituit prima colecție de minerale, cercul de lectură și s-au pus bazele unei biblioteci științifice.
Vă așteptăm sâmbătă, 11 mai, la ora 10.00, să participați la deschiderea expoziției.

Continue Reading

Actualitate

Elevii din Dragoș Vodă vor învăța într-o școală nouă. Cum arată noua clădire

Published

on

Astăzi, în Dragoș Vodă, comunitatea marchează un moment special în domeniul educației, odată cu inaugurarea noilor clădiri școlare. Sub deviza “Un nou început pentru elevii din Dragoș Vodă”, ceremonia de deschidere a adus împreună oficialități locale și județene, evidențiind un parteneriat solid în sprijinul învățământului de calitate.

Președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, și Primarul Ion Radu Aurel au fost martorii acestui moment semnificativ. A fost subliniat angajamentul lor pentru dezvoltarea educației și îmbunătățirea condițiilor de învățare. Inaugurarea nu este doar un eveniment festiv, ci și un pas important în asigurarea accesului universal la o educație de calitate pentru copiii din Dragoș Vodă.

Investiția în aceste noi facilități școlare nu doar că marchează progresul comunității, ci și subliniază importanța acordată educației și viitorului copiilor. Prin eforturile consolidate ale autorităților locale și județene, Dragoș Vodă deschide astăzi o nouă pagină în povestea educației, oferind elevilor resurse moderne și condiții optime pentru dezvoltare și învățare.

Advertisement
Continue Reading

Știri

A încercat să-și schimbe becurile din far ale mașinii și a fost la un pas să o facă scrum

Published

on

Un autoturism marca Citroen C5 a fost cuprins de flăcări în zona motorului, într-un incident care a avut loc în această seară în municipiul Călărași. Potrivit informațiilor disponibile, proprietarul vehiculului ar fi încercat să schimbe becurile farurilor cu doar 20 de minute înainte de izbucnirea incendiului, iar situația a degenerat rapid.

La fața locului, mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Călărași au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar pagubele s-au limitat doar la cele materiale.

Trecătorii spun că incidentul ar fi fost cauzat de o improvizație la partea electrică a autoturismului. Polițiștii vor demara o anchetă pentru a stabili exact circumstanțele în care s-a produs incendiul.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate