Connect with us

Știri

Accident pe A2, 7 persoane implicate, între care trei victime rănite. Un bărbat a murit

Published

on

Accident rutier grav pe A 2, calea II Constanţa – Bucureşti, la km 50, soldat cu decesul unui bărbat de 53 de ani şi rănirea gravă a altor trei persoane

În această dimineaţă, la ora 5,34, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au fost solicitaţi să intervină pe Autostrada Soarelui, la km 50, pe calea, II, sens de mers Constanţa – Bucureşti, la un accident rutier grav, în care au fost implicate un autocamion şi un autoturism cu 7 locuri, soldat cu decesul unui pasager şi rănirea a altor trei persoane, toate aflate în autoturism.
Au intervenit la acest accident un echipaj de descarcerare de la Secţia de pompieri Lehliu Gară şi două ambulanţe SMURD de la Staţia Fundulea şi Secţia Dragalina.
De asemenea, la accident au intervenit şi două autospeciale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă.
La sosirea echipajelor la locul intervenţie au fost identificate patru victime, toate din autoturism, dintre care două încarcerate.
Una dintre persoanele încarcerate era decedată.
Cele două autospeciale SMURD au preluat fiecare câte o victimă şi le-au transportat la un spital din Bucureşti, respectiv la spitalul din Lehliu Gară ambele persoane prezentând traumatisme toracice și contuzii.
O altă victimă a accidentului, de sex feminin, cu traumatism toracic şi contuzii a fost preluată de Ambulanţă şi transportată la un Spital din Bucureşti.
Trei alte persoane aflate în autoturism și conducătorul autocamionului nu au suferit traumatisme în urma coliziunii dintre cele două autovehicule.
Circulaţia nu a fost întreruptă pe respectivul tronson de autostradă, vehiculele implicate în accident aflându-se pe banda de urgenţă.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
Plutonier adjutant şef Tataranu Stefan-Ovidiu

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Ultima ședință a Consiliului Județean Călărași din mandatul 2020-2024: Consilierii județeni au primit plachete de apreciere de la președintele Vasile Iliuță

Published

on

Ieri, 26 septembrie, la ultima ședință a Consiliului Județean Călărași din actualul mandat (2020-2024), președintele Vasile Iliuță a felicitat consilierii județeni pentru activitatea desfășurată și le-a oferit plachete de apreciere. În discursul său, Iliuță a subliniat progresul realizat în acest mandat, comparativ cu cel anterior, menționând investițiile și accesarea fondurilor europene și naționale.

 “Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru tot ce am reușit împreună pentru județul Călărași. Mandatul 2020-2024 a fost mai bun decât cel din 2016-2020, pentru că au fost mai multe investiții, mai multe zone de finanțare europene și naționale, putând astfel să accesăm mai multe fonduri pentru dezvoltarea județului. Se încheie o perioadă care a avut suișuri sau coborâșuri, cu situații dificile sau momente de acalmie, și urmează noi proiecte de votat dar și alte provocări administrative,” a declarat președintele CJ, Vasile Iliuță.

 Consilierii județeni și cei doi vicepreședinți au primit plachetele de recunoaștere, mulțumindu-le colegilor și făcând aprecieri la final de mandat. Răzvan Meseșanu, consilier județean Pro România, a urat succes noii componențe a Consiliului, iar Mihăiță Beștea, vicepreședinte al CJ, a mulțumit colegilor PSD și a subliniat că experiența acumulată îi va fi de folos în viitorul mandat de primar al municipiului Oltenița.

La rândul său, Vasile Iliuță a primit o plachetă din partea colegilor, care au apreciat contribuția sa la dezvoltarea județului. Ion Samoilă, vicepreședintele CJ, a fost cel care a înmânat placheta președintelui, subliniind că speră ca și în viitor să continue proiectele de succes pentru județ.

Componența viitorului Consiliu Județean Călărași va include 17 consilieri PSD, nouă consilieri din partea PNL și patru din partea AUR.

Continue Reading

Știri

Liviu Mușat, directorul ADR Sud Muntenia, lansează un album de colecționar dedicat istoriei orașului Călărași

Published

on

Liviu Gabriel Muşat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, a lansat albumul de colecționar „Călărași, mon amour pour toujours” în cadrul unui eveniment organizat la Muzeul Municipal Călărași pe 26 septembrie 2024. Albumul reunește peste 175 de cărți poștale și alte circulații poștale din colecția sa personală, oferind o perspectivă inedită asupra istoriei și frumuseții orașului.

Albumul reprezintă un proiect de suflet pentru autor, fiecare pagină fiind o veritabilă călătorie în timp. „Călărași, mon amour pour toujours” surprinde momente semnificative și povești din trecutul orașului, de la primele cărți poștale ilustrate până la circulațiile poștale din secolul al XIX-lea.

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de prezent, şi, mai ales, de viitor, într- o lume în care istoria, tradiţia şi cultura locurilor sunt din ce în ce mai centrifugate din sfera preocupărilor cotidiene, a încerca să aduci o rază de lumină asupra trecutului locurilor natale poate părea  un demers desuet, sortit eşecului.

Cu toate acestea, am purces pe această cale anevoioasă, cu speranţa că albumul de faţă să fie un testimonial pentru generaţiile viitoare de călărăşeni, dar şi o mică întoarcere în timp pentru nostalgicii de vârsta a doua sau a treia care au fost martori, măcar în parte, la devenirea urbei noastre  de suflet, Călăraşii, sau care au crescut cu poveşti ale înaintaşilor lor, zămislite la malul Borcei, în seri de mai, din susurul sălciilor şi clipocitul Bătrânului Danubiu”, a declarat Liviu Gabriel Muşat.

Evenimentul a adus împreună iubitori ai istoriei locale, oferindu-le ocazia să admire colecția impresionantă și să înțeleagă mai bine evoluția orașului de-a lungul timpului.

Continue Reading

Știri

Flacăra Păcii, cea mai mare ștafetă globală, a ajuns la Călărași: Mesaj de unitate și solidaritate în cadrul Peace Run 2024

Published

on

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a salutat sosirea Flăcării Păcii în oraș, în cadrul celei mai mari ștafete pentru pace din lume – Peace Run. Evenimentul a avut loc în fața Primăriei, unde echipa internațională de alergători a fost primită de echipa locală, alături de elevii Gimnaziului Carol I, într-un gest simbolic de unitate și solidaritate. Peace Run este cea mai mare ștafetă globală pentru pace, inițiată în 1987, în cadrul căreia participanții poartă Flacăra Păcii prin diverse țări, promovând un mesaj de solidaritate, unitate și armonie la nivel internațional.

„Flacăra Păcii a ajuns la Călărași și mă bucur că cea mai mare ștafetă a lumii a traversat orașul nostru în aceste zile de sărbătoare. Un moment excepțional când avem nevoie de pace atât la granițe, cât și în inimi.”, a declarat primarul Marius Dulce.

Peace Run, fondată de Sri Chinmoy în 1987, a traversat până acum peste 150 de țări. În 2024, torța a fost aprinsă la Vatican de către Papa Francisc, și a străbătut Portugalia, Spania, Franța, Elveția, Austria, Cehia și Moldova, ajungând acum în România. După ce a trecut prin orașe precum Galați, Brăila, și Slobozia, torța a fost primită la Călărași pe 27 septembrie, urmând să fie predată Bulgariei pe 28 septembrie la vama Ruse.

Viceprimarul Liviu Coman a evidențiat importanța simbolică a acestui eveniment: Din ce în ce mai des, îngrijorătoare sentimente la adresa păcii în lume. Asta face ca admirația și considerația față de acțiunea dumneavoastră în slujba păcii să aibă din partea noastră cote maxime. Avem convingerea că flacăra torței voastre va duce peste tot acolo unde ajunge un puternic spirit de pace, unitate și armonie în lume”, a transmis acesta. 

Echipa care a ajuns în România constă în alergători din Ucraina, Mexico, Noua Zeelandă sau Scoția. Aceștia au transmis un mesaj de prietenie și pace comunității locale prin jocuri și diverse activități pentru elevii prezenți. 

„Mulțumim Călărași pentru primirea minunată. Suntem alergătorii maratonului pentru pace, această alergare a fost fondată de către Sri Chinmoy în anul 1987. Prima torță a fost aprinsă la Națiunile Unite în New York și de atunci se aleargă an de an, prin toate țările lumii, cu această torță – purtând un mesaj de pace, de prietenie, de armonie”, a transmis unul dintre alergătorii prezenți la Călărași. 

Peace Run, numărând 37 de ani de existență, este cea mai mare ștafetă globală pentru pace și va continua traseul prin Bulgaria, Macedonia, Serbia și Ungaria. Alergarea europeană se va încheia la Budapesta, pe 18 octombrie 2024.

Munca lui Sri Chinmoy pentru pace s-a întins pe cinci decenii și i-a adus aprecierea unor personalități precum președintele Mihail Gorbaciov, președintele Nelson Mandela și Maica Tereza. În 1970, cu sprijinul secretarului general al Națiunilor Unite, U Thant, Sri Chinmoy a început o serie de reflecții și discuții săptămânale despre pace la ONU, pe care le-a continuat până la moartea sa, în 2007. Ca atlet, poet, iubitor de muzică, filosof și artist, Sri Chinmoy a demonstrat că toate aceste domenii pot juca un rol important în promovarea păcii. „Peace Run”, cea mai mare dintre inițiativele sale pentru pace, continuă să inspire oameni din întreaga lume, potrivit peacerun.org.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate