Connect with us

Știri

Preţ benzină şi motorină 20 iulie 2022. Preţurile carburanţilor continuă să scadă, benzina costă sub 8 lei la pompe

Published

on

Preţurile carburanţilor continuă să scadă. Miercuri, 20 iulie 2022, un litru de benzină costa sub 8 lei, în timp ce litrul de motorină se vindea cu mai puţin de 9 lei.

Preţ benzină şi motorină 20 iulie 2022. Preţul barilului a scăzut, iar acest lucru a început să se vadă şi la pompe. Un litru de benzină costă miercuri sub 8 lei, mai precis, acesta se vinde cu 7,98 la staţia Petrom din Sectorul 5 al Capitalei.

Vă prezentăm cele mai mici preţuri ale carburanţilor în benzinăriile din ţară, potrivit peco-online.ro. 

Preț carburanţi București 

Cel mai mic preț benzină: 7.98 lei

Advertisement

Cel mai mic preț motorină: 8.64 lei

Cel mai pic preț GPL: 4.10 lei

Preț carburanţi Cluj-Napoca 

Cel mai mic preț benzină: 8.03

Cel mai mic preț motorină: 8.69

Cel mai pic preț GPL: 4.13

Advertisement

Preț carburanţi Timișoara 

Preț carburanţi Constanța 

Cel mai mic preț benzină: 8.03

Cel mai mic preț motorină: 8.66

Cel mai pic preț GPL: 4.12

Scăderile de preţ au loc în contextul ieftinirii petrolului din ultimele zile (sortimentul Brent a căzut și sub pragul de 100 de dolari barilul și se menține în jurul acestei valori), dar și a scăderii cotațiilor la produse petroliere în zona noastră.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Pompierii militari desfășoară noua campanie umanitară „De Paște, bucurie împarte!” și prezintă acțiunile pentru menținerea siguranței în perioada sărbătorilor

Published

on

Pompierii călărășeni realizează în preajma sărbătorilor de Paște o nouă campanie cu caracter uman care „aduce un pic de bucurie celor nevoiași, iar nouă satisfacția unui gest frumos împlinit”, transmit aceștia. Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” au dăruit celor nevoiași, în special bătrânilor, alimente de bază, conserve, dulciuri, fructe și legume. De asemenea, autoritățile au prezentat într-o conferință de presă măsurile de ordine și siguranță publică întreprinse în această perioadă de structurile MAI. 

  • „Am mers printre ei, la casele lor, și am văzut din nou acele trăiri ce se puteau citi în ochii unor oameni aflați în nevoie. Ne-a bucurat nespus să vedem că am reuşit să le înseninăm chipurile pentru câteva momente şi să le dăm speranţă că sărbătorile pot fi frumoase. Acel “mulţumesc!” rostit cu tot sufletul de către toţi cei care ne-au lăsat să le trecem pragul astăzi şi să le oferim câte puţin, acum, înaintea Marii Sărbători a Învierii Domnului, ne-a împlinit întreaga zi și ne-a dat satisfacția unui gest frumos, nobil, omenesc! Paşte fericit tuturor!”, transmite purtătorul de cuvânt al inspectoratului. 

O bătrână de 90 de ani a răsplătit gestul pompierilor prin a le recita câteva poezii în timpul pe care l-au petrecut împreună, relatează ISU, iar o altă femeie de 93 de ani le-a mulțumit salvatorilor cu „lacrimi în ochi pentru pachețelul primit”. 

  • „Doamna Maria, în vârstă de 93 de ani, ne-a primit, de asemenea, în casă la ea cu toată bucuria, fiind de-a dreptul încântată că cineva s-a gândit şi la ea acum cu puţin timp înainte de Învierea Naşterii Domnului. Ne-a mulţumit cu lacrimi în ochi pentru pacheţelul pe care l-a primit de la noi”. 

Pompierii militari călărășeni asigură ordinea și siguranța publică de 1 mai și Paște 

 

Pompierii militari călărăşeni vor fi la datorie și pentru a veghea la siguranţa comunităţii în perioada minivacanţei prilejuită de Ziua Muncii şi Sărbătorile Pascale.

La nivelul județului Călăraşi, zilnic, peste 100 de pompieri cu 35 mijloace tehnice de intervenţie sunt pregătiți să acţioneze pentru acordarea primului ajutor medical de urgență, pentru stingerea incendiilor și pentru salvarea persoanelor care ar putea fi surprinse în medii ostile vieții.

Premergător acestor sărbători, personalul ISU efectuează controale tematice la lăcașurile de cult din județul Călărași, unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioși, precum şi informări preventive în vederea conştientizării asupra pericolelor la care se pot expune oamenii în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Advertisement

ISU Călărași recomandă cetăţenilor să respecte cu stricteţe măsurile de prevenire a incendiilor, iar pentru evitarea producerii unor incidente sau alte evenimente nedorite este necesară respectarea următoarelor reguli:

  • Accesul credincioșilor în incinta lăcașurilor de cult se permite în limita capacității bisericii, în scopul evitării producerii de accidente;
  • Parcarea autoturismelor persoanelor care participă la slujbele religioase cu public numeros, se face astfel încât să nu blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenție;
  • Este important ca lumânările şi candelele aprinse să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor materiale textile.
  • Este bine să acordați o atenție sporită copiilor şi persoanelor vârstnice sau altor categorii vulnerabile asupra modului de utilizare a lumânărilor şi candelelor, astfel încât să fie evitate situațiile în care viața sau bunurile materiale pot fi puse în pericol. 

Continue Reading

Actualitate

Un bătrân în nevoie de prim-ajutor a rămas blocat într-o fermă din cauza ploilor abundente. Cum au reușit pompierii să salveze bărbatul

Published

on

Un bătrân din comuna Grădiștea, județul Călărași, în nevoie de prim ajutor și îngrijire spitalicească a rămas blocat în dimineața aceasta într-o fermă din cauza ploilor abundente, ce au făcut ca drumurile să fie impracticabile pentru salvatorii din ambulanță. Pompierii militari călărășeni au intervenit astfel cu un echipaj de căutare – salvare, un echipaj de prim ajutor, o autospecială de intervenție, dar și cu un vehicul cu capacitate mărită de trecere SHEERP. Bărbatul a ajuns în siguranță la spital. 

În această dimineaţă, în jurul orei 7:00, pompierii militari călărăşeni au fost solicitați să intervină pe raza localităţii Grădiştea, la o fermă aflată la aproximativ 8 km de Drumul Naţional 31, pentru acordarea primului ajutor şi transportul la spital unui bărbat de aproximativ 70 de ani. 

Din cauza ploilor abundente, drumurile până la respectiva fermă au devenit impracticabile pentru ambulanţe. În aproximativ 55 de minute, pompierii au ajuns la fermă cu vehiculul cu capacitate mărită de trecere SHEERP şi au preluat persoana în stare de conştienţă. Ulterior a fost predată echipajului SMURD, care a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe  (UPU) a Spitalului din Călărași, relatează purtătorul de cuvânt al ISU Călărași. 

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași anunță noi tratamente pentru combaterea bolilor vegetației din oraș. Când vor avea loc

Published

on

Sursă: Primăria Municipiului Călărași

Primăria Municipiului Călărași anunță că, în perioada 02-04 și 07–10 mai 2024, se vor efectua tratamente pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, a gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali. Tratamentele vor avea loc în intervalele orare 21:00 – 05:00,  în funcție de condițiile meteorologice.

În contractul semnat de primarul Marius Dulce cu S.C. RE-THERM IMPORT EXPORT S.R.L., publicat pe 8 aprilie 2024 pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), firma trebuie să execute 3 tratamente, la intervale de 7-10 zile, pe o suprafață de 180 de hectare per tratament. În municipiu, primele două tratamente au avut loc în aprilie, în perioadele 15-17 și 24-26.

Pentru cele trei tratamente prevăzute în contract, primăria a plătit peste 165.000 de lei.

Potrivit caietului de sarcini, tratamentele vor fi efectuate pe vegetația din parcuri, scuaruri și aliniamente stradale pentru combaterea bolilor și dăunătorilor care iernează în diferite stadii pe/și în scoarța pomilor (larve hibernante ale păduchelui din San Jose, ouă de acarieni, afide sau omizi defoliatoare). Dăunătorii pot deprecia calitatea plantelor prin deteriorarea fructelor, frunzelor, lăstarilor, florilor, ramurilor, trunchiul și/sau rădăcinile. 

Substanțele active ale produselor utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt: Deltametrin şi Lambda – Cihalotrin, acestea fiind omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate