Connect with us

Politică

VIDEO. Cum se vor organiza alegerile interne din PSD Călărași în luna septembrie

Published

on

Președintele interimar al PSD Călărași, Vasile Iliuță, a prezentat  joi 7 iulie, în cadrul conferinței săptămânale de presă a partidului, care va fi structura și modul de organizare al alegerilor interne în cadrul organizației județene pe care acesta o conduce. 

Vasile Iliuță: Ieri ( n.r. 6 iulie a.c.,) am fost prezent la Consiliul Politic Național, unde au fost discutate mai multe problemele și unde organizația județeană Călărași a dat votul pentru a conduce Ministerul Agriculturii domnul Petre Daea, fostul ministru al agriculturii, în care au fost 3 nominalizări la nivelul organizației naționale. A fost domnul ministru, fost secretar de stat, Botănoiu, a fost domnul Potor Alexandru, administratorul public al Consiliului Județean Ialomița și domnul Petre Daea. Domnul Petre Daea a fost cel care a primit votul din partea majoritatea colegilor noștri din Consiliul Politic Național.

Iliuță a precizat că, după întâlnirea din Consiliul Politic Național al PSD, unde s-au stabilit ultimele detalii privind alegerile în cadrul organizațiilor județene, la Călărași alegerile vor avea loc în luna septembrie a acestui an

Vasile Iliuță: Consider că întâlnirea de ieri a fost cea care a confirmat că urmează congres la nivelul fiecărui județ, și vor fi alegeri de jos în sus, așa cum am anunțat în conferința anterioară. Cred că la momentul ăsta vor fi clare și pentru Călărași. O să plecăm de săptămâna următoare în teritoriu ca să formăm echipe la nivelul fiecărei localități. Pot să spun că cel care vrea să candideze pentru președinte al unei organizații județene trebuie să aibă minim 5 organizații care să-l susțină și să își depună candidatură pe o moțiune cu o echipă care să în spatele președintelui și să poată să preia conducerea organizației județene. Eu pot să spun că astăzi voi face oferte colegilor să intre în echipa mea, să-i pun în moțiunea pe care voi candida. O să iau și susținerea a celor minim 5 organizații ale județului Călărași ca să mă pot înscrie în competiție.
O să ne dea o foaie de parcurs cu reprezentativitate de la București. În momentul când am reprezentativitate pe fiecare organizație, în funcție de tot ce s-a întâmplat în alegerile din septembrie 2020 și din decembrie, alea vor fi cele care vor fi reprezentative, ca să putem ști numărul de electori din fiecare localitate. Pot să spun că acum sunt obligatorii la nivelul județului Organizația de Tineret, Organizația de Femei, Organizația de Seniori și Liga Aleșilor Locali. Faptul că noi, ca organizație, avem primari și o să găsim o formulă pentru a reprezenta Liga Aleșilor Locali.

Advertisement

Conducerea PSD, prezentă la Călărași în ziua alegerilor interne. Liderul PSD Călărași a subliniat că i-a invitat pe Ciolacu și Stănescu la lucrările conferinței județene ce va avea loc în luna septembrie.

Vasile Iliuță: Astăzi voi căuta să iau cea mai bună echipă din PSD, actualii membrii pe care îi avem pe listă, sau noi membrii pe care vreau să-i aduc din afară, și să vă propun în viitoarea ședință lista moțiunii pe care eu voi candida pentru alegerile din partid. Alegerile vor fi în luna septembrie. În septembrie îmi va confirma centrul propunerea mea de o dată și în funcție de celelalte organizații, ca să nu ne suprapunem. I-am făcut invitație președintelui Marcel Ciolacu și secretarului general, Paul Stănescu. Sunt cei care mi-au confirmat că vor să vină la Călărași la conferința județeană pentru a saluta echipa câștigătoare și de ce nu, să salute și noua echipă care ne vom lua angajamente că pentru 2024 vom repeta acest scor bun pe care l-am avut în 2020.

Iliuță, despre ministrul Daea de la Agricultură

Vasile Iliuță: Numirea lui Petre Daea pentru Călărași înseamnă un lucru mare. E o prietenie între mine și Petre Daea de când eram parlamentari, din 2012-2016. Acea prietenie a continuat, am avut o deschidere foarte mare la nivelul Ministerului Agriculturii. Cred că o vom menține în continuare și cred că o vom face mult mai bine, ca să putem să ajutăm agricultorii călărășeni să aibă acces către lucruri de rezolvat în cadrul Ministerului Agriculturii.

Președintele interimar al organizației județene PSD Călărași, Vasile Iliuță, a mai punctat în conferința de presă că își va lua angajamentul de a câștiga alegerile din 2024,  cele europarlamentare, locale, naționale și prezidențiale.

Advertisement

“Trebuie să câștigăm competițiile electorale viitoare. Eu trebuie să-mi iau un angajament față de organizația județeană că voi câștiga alegerile din 2024, și cele europarlamentare, locale, naționale și prezidențiale. Aici trebuie să fie angajamentul, pentru că în proiectul politic pe care mi-l asum în fața organizației județene, voi fi acel om care duce echipa la câștig pentru cele 4 competiții viitoare din 2024. Asta e ținta. Vor fi alegeri și la municipiu, și în fiecare organizație din teritoriu, în fiecare localitate vor fi alegeri.” a precizat Iliuță.

Iulian Iacomi este un primar independent acum. Din discuțiile pe care le-am avut cu domnia sa vrea să se înscrie în PSD. După ce se vor repartiza fondurile naționale pe Proiectul Național de Investiții Anghel Saligny va fi loc și pentru domnia sa în Partidul Social Democrat.

Cum sunt relațiile cu PNL Călărași?

Domnul primar spunea că este nemulțumit, deoarece consilierii locali nu-i votează anumite proiecte.
Pot să spun că nu este o relație așa cum mi-aș fi dorit-o, foarte bună. Este o relație bună, încercăm să detensionăm anumite situații. Avem o situație la Curcani pe care am detensionat-o ieri cu președintele partidului, Marcel Ciolacu. Primarul de la Curcani a mers împreună cu mine la președintele Marcel Ciolacu, a avut o discuție telefonică cu Ciprian Pandea și sper să deblocăm anumite situații, dacă nu le putem debloca noi ca președinți de organizație. Voi face tot ce înseamnă demersuri politice pentru a putea debloca anumite situații din județul Călărași.
Faptul că consilierii PNL votează împotrivă e totuși o situație nedorită, dar continuăm să funcționăm în această coaliție și cred că e benefic să acceptăm și uneori că nu sunt de acord cu noi.

La Curcani veți insista pentru numirea lui Nica Dorel? , viceprimarul ales de consilieri?
Noi vom încerca în continuare să rezolvăm problema ca prefectul să nu mai atace acele hotărâri pe care primarul comunei Curcani le propune Consiliului Local, iar prefectul atacă aproape toate hotărârile pe care nu le consideră mulțumitoare pentru PNL. Nu e așa, trebuie să respecte votul consilierilor și aici prefectul nu respectă acest lucru. Cred că e puțin abuz – la Consiliul Județean la fel, la Curcani la fel.
Am o relație bună cu domnul prefect. Mă rog, nu cred că este decizia domniei sale să atace decizia de la Curcani. Cred că aici este decizia președintelui partidului, Ciprian Pandea, în care evaluarea pe care domnia sa a făcut-o consideră că este bine să atace anumite hotărâri de consiliu local.

Advertisement

Politică

Exclusiv! Lista finală a consilierilor județeni lansați de PSD Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Alegerile sunt aproape și tensiunea crește. La fel crește și interesul liderilor politici de a motiva populația să-i voteze, dar nu despre asta este vorba. Ordinea consilierilor județeni lansați de PSD Călărași în cursa electorală pentru Consiliul Județean Călărași a fost în cele din urmă făcută publică de BEJ Călărași.

Cine sunt cei 38 de candidați:

  1. Iliuță Vasile
  2. Stamate Florentina
  3. Samoilă Ion
  4. Mihai Bogdan-Cristian
  5. Beștea Mihăiță-Constantin
  6. Marin Ioan-Cristian
  7. Ichim Ionela-Giorgiana
  8. Onofrei Costel-Cristinel
  9. Tache Andreea-Mirela
  10. Spiridon Marian
  11. Dragu Nicolae
  12. Bănescu Laurențiu
  13. Ionescu Laurențiu-Dan
  14. Tănasi Marcel
  15. Gîdea Vasile
  16. Țîncu Cornel-Gheorghe
  17. Tîlpeanu Ilie
  18. State Laurențiu
  19. Stoichici Ovidiu-Constantin
  20. Diaconu Liliana-Corina
  21. Niculae Aurel
  22. Popa Valentin
  23. Olteanu Dan
  24. Bîrcă Ruxandra-Alina
  25. Petre Laurea-Viorica
  26. Sbârcea Marius-Virgil
  27. Nițu George-Adrian
  28. Manole Sergiu
  29. Gruiță Darie-Nicolae
  30. Costea Marius-Gabriel
  31. Micescu Nicolae
  32. Vasile Georgiana-Lavinia
  33. Teodorescu Georgiana
  34. Anton Anda-Bianca
  35. Odorog Claudia-Mariana
  36. Fâșie Georgiana-Raluca
  37. Deacu Daniel-Robert
  38. Papazi Ionuț-Eduard

Această listă, care a fost afișată pe Biroul Electoral Județean din Călărași, a fost un subiect intens discutat și așteptat cu interes de mulți politicieni. Până la publicarea acesteia, au fost aruncate acuzații de lipsă de transparență… Este doar începutul…

 

Advertisement

Continue Reading

Politică

VIDEO. Marius Dulce merge mai departe alături de Vasile Iliuta și candidează pentru un nou mandat la Primăria Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, însoțit de liderul organizației județene a Partidului Social Democrat, Vasile Iliuță, și staff-ul politic, și-a depus joi, 25 aprilie, candidatura pentru un nou mandat în fruntea primăriei, pe care o conduce din anul 2020.

După depunerea documentelor, Marius Dulce a declarat în fața jurnaliștilor faptul că progresele înregistrate în municipiul Călărași în ultimii patru ani sunt rezultatul efortului colectiv al echipei conduse de el și de liderul său, Vasile Iliuță, alături de oamenii implicați în dezvoltarea comunității.

Primarul a evidențiat rezolvarea problemelor de infrastructură rutieră în primul mandat și și-a convingerea și determinarea de a se concentra acum pe dezvoltarea turismului în zonă. Acesta a subliniat că echipa sa va acorda o atenție deosebită acestui domeniu în perioada următoare, asigurând că nevoile comunității vor fi tratate cu prioritate. Tandemul Dulce – Iliuta și Iliuta Dulce merge mai departe.

Advertisement

“Călărașiul merită o echipă bine pregătită pentru următorii 4 ani. Oameni care cunosc orașul cu toate problemele sale. Pe unele dintre ele le-am rezolvat în acest mandat. Cu răbdare și cu gândul la durabilitate și normalitate.

Niciodată municipiul nostru nu a cunoscut o așa dezvoltare. 70 de milioane de euro au fost atrase în acești 4 ani, bani din fonduri europene nerambursabile sau programe naționale.

Mi-am depus candidatura pentru un nou mandat alături de noua echipă propusă de PSD pentru Consiliul Local Municipal.  Colegi care îmi susțin proiectele actuale și viitoare, colegi cu experiență, oameni valoroși ai urbei noastre” – scria Marius Dulce pe Facebook.

Dragi călărășeni, vă invit să continuam împreună pentru un oraș modern și european!

În încheiere, Marius Dulce a exprimat încrederea în capacitatea cetățenilor din Călărași de a înțelege și aprecia schimbările aduse în multiplele aspecte administrative de primul său mandat.

Advertisement

Continue Reading

Politică

Dumitru Coarnă și-a depus candidatura pentru președinția Consiliului Județean Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Astăzi, într-un moment de maximă importanță pentru viitorul politic al județului Călărași, Dumitru Coarnă și-a oficializat candidatura pentru președinția Consiliului Județean. Deputatul Dumitru Coarnă și-a depus documentele la Centrul Biroului Electoral Județean, intrând astfel în cursa electorală alături de alte nume sonore din peisajul politic local.

Candidatura lui Dumitru Coarnă aduce o dimensiune nouă și o perspectivă proaspătă în competiția pentru conducerea Consiliului Județean Călărași. El va fi susținut de Partidul Umanist și Social Liberal (PUSL), aducând în prim-plan viziuni și soluții menite să aducă progres și dezvoltare în județ.

Alături de Dumitru Coarnă, alți candidați importanți și-au anunțat deja intenția de a participa la această competiție acerbă pentru președinția Consiliului Județean. Printre aceștia se numără deputatul Daniel Florea, care va candida din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Camelia Dăscălescu, reprezentând Alianța Dreapta Unită, Vasile Iliuță delegat de Partidul Social Democrat (PSD), și Valentin Barbu, fostul prefect al județului Călărași, care își va reprezenta partidul, Partidul Național Liberal (PNL), în această competiție.

Advertisement

Cursa electorală pentru președinția Consiliului Județean Călărași promite să fie una plină de suspans și dezbateri aprinse, iar candidatura lui Dumitru Coarnă din partea PUSL adaugă o notă de interes și competitivitate în această bătălie pentru încrederea cetățenilor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate