Connect with us

Actualitate

ITM Călărași a organizat o întâlnire de lucru cu reprezentanții Inspectoratul de Muncă din Bulgaria

Published

on

În data de 07.06.2022, sub egida Inspecţiei Muncii şi a Autorităţii Europene a Muncii (ELA), Inspectoratul Teritorial de Muncă Călăraşi a organizat o întâlnire de lucru la care a participat o delegaţie a Agenţiei Executive “Inspecţia Generală a Muncii” din Bulgaria, reprezentată prin Silviya Traikova, Şef serviciu Analiză şi Control în cadrul Inspectoratul de Muncă din Bulgaria (GLI EA) – echivalent Inspecţia Muncii şi Mariana Danailova, Inspector de muncă în cadrul Direcţiei de Muncă Silistra (GLI EA)-echivalent I.T.M. Călăraşi.

În cadrul acestui eveniment, inspectorii de muncă din cadrul Inspecţiei Muncii şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă au avut privilegiul de a interacţiona cu omologii lor din ţara vecină. Astfel, a fost prezentat modul de organizare şi de lucru, punându-se accent pe legislaţia specifică fiecărei ţări, aplicabilă în domeniul relaţiilor de muncă.

Doamna Andreea Cristina Tudorie, director în cadrul Inspecţiei Muncii, prin materialul prezentat, a făcut referire la munca nedeclarată, munca subdeclarată şi folosirea muncii zilierilor în agricultură. Pe parcursul discuţiilor au fost punctate asemănările şi deosebirile existente în legislaţia din domeniul abordat, aplicabilă fiecărei ţări.

La finalul întâlnirii, delegaţia bulgară a fost condusă la sediul unui angajator din Municipiul Călăraşi, unde li s-a prezentat practic modul de funcţionare al sistemului informatic „REVISAL” – Registrul general de evidenţă a salariaţilor şi al Registrului electronic de evidenţă a zilierilor.

Advertisement

 

Inspector Şef

Nicolae DUMITRU

Advertisement

Actualitate

VIDEO. Vânătoarea de ouă la Zoo Călărași, un real succes! Peste două mii de oameni au fost prezenți

Published

on

Sute de copii din toate colțurile țării au fost prezenți luni, în a doua zi de Paște, la Complexul de Agrement Zoo Călărași pentru evenimentul denumit de organizatori “Vânătoarea de ouă”.

Programul diversificat a oferit bucurie celor mici prin activități precum vânătoarea de ouă, cursa iepurașilor, concursul de dans, cursa cu roaba și multe altele. Organizat de Complexul de Agrement Zoo Călărași și Primăria Municipiului Călărași, evenimentul a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, SIDEPOL Călărași, Crucea Roșie Călărași și Texas Bar B-Q.

Continue Reading

Actualitate

Pensii 2024. Formula de calcul care poate schimba viaţa bunicilor. Şeful Casei de Pensii vine cu precizări importante legate de recalculare

Published

on

Normele de aplicare a noii legi a pensiilor, care cuprind condițiile de acordare, stabilire și recalculare a pensiilor, precum și determinarea stagiului de cotizare contributiv, au fost deja aprobate, astfel că se lucrează la foc continuu.

Pensii 2024. Recalcularea pensiilor ar trebui să vină cu pensii mai mici pentru 2.000.000 de pensionari, dar Constituţia interzice acest lucru, astfel că se va menţine cuantumul actual. Fericţi vor fi cei cu pensia minimă, care aproape se dublează, iar avantajaţi sunt cei care reuşesc să adauge ani de vechime, astfel că goana pe la arhive după adeverinţe va fi una lucrativă. În aceste condiţii, este important ca decizia de recalculare să vină cât mai repede, pentru ca seniorii să aibă timp de completat cu documente acolo unde este cazul.

Milioane de români așteaptă cu nerăbdare mult anunțata recalculare a pensiilor. Inițial s-a spus că începând din luna mai vor veni decizii de recalculare acasă, iar din luna septembrie vor începe să primească efectiv pensiile recalculate. Cu toate acestea, deciziile cu noile pensii crescute întârzie să apară, iar pensionarii au devenit îngrijorați. Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a explicat motivele întârzierii și a oferit informații suplimentare despre procesul marii recalculării a pensiilor. Citește toată știrea aici.

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Un apartament a fost cuprins de flăcări din cauza unei lumânări aprinse. Vecinii au sunat la 112

Published

on

incendiu zefirului calarasi
foto: calarasipress.ro

Un incendiu a avut loc, luni dimineața, la puțin timp după miezul nopții, într-un apartament din municipiul Călărași situat pe strada Zefirului, la parterului blocului i10. Flăcările au fost provocate de o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată, spun vecinii.

O vecină din blocul alăturat a observat flăcările ce ieșeau pe geamul bucătăriei apartamentului. Vecinii au sunat  imediat la numărul 112. Mai multe autospeciale de intervenție cu apă și spumă au sosit la fața locului, împreună cu o autospecială SMURD pregătită să intervină pentru posibile victime.

În momentul izbucnirii incendiului, în apartament nu se afla nimeni. Pompierii au reușit să stingă focul înainte ca acesta să se răspândească și să producă pagube serioase. Polițiștii au fost solicitați să efectueze o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au dus la izbucnirea incendiului.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate