Connect with us

Actualitate

Top cele mai nejustificate cheltuieli făcute de primăriile din Călărași

Published

on

Poate că trebuia făcut de mult acest top. Pentru că trebuie să avem un început, luam ca reper anul 2021. Vom încerca să vă arătăm ceea ce am descoperit noi. Sume imense, bani mulți, cheltuiți anual de primăriile din țară pe diverse lucruri dubioase la prima vedere, însă cu substrat, dacă sunt făcute câteva conexiuni.

Greu să ghicești sau măcar să-ți treacă prin cap ce achiziții care mai de care mai dubiose fac oamenii aleși de noi. Unii primari au impresia că pot folosi banii publici după bunul plac, însă lucrurile nu stau chiar așa. Cel puțin legea așa spune. Fie că sunt implicați în administrație, construiesc parcuri, grădinițe, pupă bătrâne pe frunte sau cântă în biserică în ziua de duminică, totul e umbrit de nonșalanța acestora când vine vorba de cheltuirea banilor de care dispun în bugetul local.

Un raport al Curţii de Conturi arată că în unele localităţi s-au achitat lucrări inexistente, edilii s-au şcolit pe bani publici sau şi-au făcut sigurări de viaţă. Unii primari au cheltuit bani din fondul de urgenţă alocat pentru inundaţii şi alte dezastre.

În top, la aceste abateri este Curcani, localitatea condusă de Aurică Gazu, un adevărat politician, primar doar în intervalul 08:00 – 16:00, care se recomandă sub sigla PSD, aruncă sume colosale în toate direcțiile, după bunul plac! Să fie bine, cum s-ar spune! Mașini de numărat bani, servicii hoteliere și plata avocaților pentru angajații care au cazierul pătat cu ani de pușcărie sau probleme penale în prezent.

“Servicii de inchiriere ghirlande luminoase pentru  Comuna Curcani Judetul Calarasi” – 130.000 de lei. 

Achiziția s-a desfășurat la data de 28.10.2021. Ofertantul, o firmă tot din Călărași, a încărcat oferta pe SEAP, la o oră distanță a fost achiziționat serviciul de către autoritatea locală. Ce inseamnă asta? Primăria Curcani a plătit, nici  mai mult nici mai puțin de 26.000 de euro pentru servicii care presupun închirierea unor ghirlande specifice sărbătorilor de iarnă. Iarna se pare că a întârziat pentru această primărie dornică să păstreze tradiția sărbătorilor de iarnă. Pentru că este nevoie, o altă firmă, a fost plătită cu 20.000 lei să monteze/demonteze aceste ghirlande… Sursele noastre spun că montajul acestor ghirlande nu s-a realizat cu firma contractantă, ci cu personalul din primăria Curcani.

Advertisement

Sume imense și la capitolul combustibil. Peste 100.000 lei au fost atribuiți, tot printr-o achiziție directă,  în anul 2021, de la o firmă dintr-o localitate aflată la aproximativ 15 minute distanță care să asigure combustibil necesar deplasărilor în interes de partid, pardon, interes de serviciu.

După o muncă constantă, oficialii administrației din Curcani se plimbă pentru a se relaxa. Formare profesională în Delta Dunării.

“Servicii hoteliere pentru Curcani” – o altă achziție interesantă pe care autoritatea din Curcani a realizat-o în anul 2021. Formarea profesională s-a realizat printre speciile rare de păsări existente în Delta Dunării, ar spune cârcotașii. Descrierea pachetului spune: Resort Pufelene , Delta Dunarii Costul participarii este de 4 133.33 + 5% tva = 4 340 – servicii cazare si mese in regim fisa cont, pentru 6 zile/5 nopti, pentru perioada – 18-23 IULIE 2021

950 lei taxa curs – servicii conexe cazarii se vor achizitiona din Expert Diplomatic Training SRL CUI: 36138927; COD CPV – 80530000 – 8 Servicii Formare Pentru inscriere se transmite un formular de participare pe e-mail cu datele necesare. 

Altfel spus, un angajat din Primăria Curcani a achiziționat și beneficiat de servicii hoteliere pentru 6 zile prin Delta Dunării, cel puțin acestea sunt informațiile publice.

După formarea profesională din Delta Dunării, Primăria Curcani a înțeles nevoai cetățenilor de a sta pe bancă, motiv pentru care s-a realizat o achiziție și în acest sens. 65.000 lei pentru 65 de bănci stradale care vin la pachet cu un coș de gunoi. Pentru ca aspectul naturii să fie redat cât mai bine, 400 de kg de gazon au fost achiziționate în luna mai a anului 2021. Peste 14.000 de euro au fost folosiți de autoritatea din Curcani pentru servicii IT de mentenanță. Probabil era nevoie de cineva care să oprească și să pornească calculatoarele și xerox-urile instituției. Achiziția cuprinde și actualizare unui site web, fără a fi specificat.

Advertisement

 

 

 

Actualitate

VIDEO. Retroparada Primăverii 2024, la Călărași

Published

on

Retroparada Primăverii 2024, la Călărași

Continue Reading

Actualitate

Acțiune pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal și al comerțului ilicit cu produse piscicole

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Polițiștii din cadrul Serviciul Județean de Poliție Transporturi Călărași au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilegal și al comerțului ilicit cu produse piscicole.

Astfel, polițiștii au verificat 2 centre pentru comercializarea capturilor de pește din municipiul Oltenița.
În urma verificărișlor efectuate, au fost constatate 2 infracțiuni de comercializarea de produse alterate, aplicate 4 contravenții, în valoare de 35.000 de lei și ridicate în vederea confiscării peste 735 de kg de produse piscicole, în valoare de 21.218 lei.
La activități au participat și reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Călărași, precum și jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

Continue Reading

Actualitate

Călărași Cup, debut senzațional din primele minute

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Ultima zi din această săptămână a adus la Călărași un început de eveniment de amploare – Călărași Cup, o competiție sportivă de excepție care a captivat publicul. Evenimentul a reunit sute de tineri pasionați de acest sport. Pe data de 26 aprilie, vineri, echipele locale și cele din Bulgaria s-au întâlnit pe terenul de fotbal, oferind un spectacol memorabil pentru toți cei prezenți. Atmosfera a fost electrică, alimentată de fervoarea și dedicarea jucătorilor, care au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a-și conduce echipele către vârful clasamentului.

Această întâlnire sportivă a fost mult mai mult decât o simplă competiție; a fost o ocazie de a celebra pasiunea comună pentru fotbal și de a crea legături durabile între participanți și suporteri.

Rezultate meciuri

După prima zi, primele rezultate ale Călărași Cup ne arată că echipele au început competitia cu determinare și pasiune.

Etapa I

Advertisement

ACSM Oltenția – FC Dobrich 0-1

CSO Murfatlar – Atletico Galați 2-4

Dunărea Călărași – Udinese Academy 1-4

Viva Constanța – Viitorul Dragomirești 1-1

Portul Călărași – Atletic Călărași 0-4

Ludogoreț – LTDZ Dragalina 7-2

Advertisement

FC Dobrich – Atletico Galați 4-1

ACSM Oltenița – CSO Murfatlar 6-1

Udinese Academy – Viitorul Dragomirești 5-1

Dunărea Călărași – Viva Constanța 3-2

Atletic Călărași – LTDZ Dragalina 0-3

Portul Călărași – Ludogorest 1-7

Advertisement

Competiția continuă atât sâmbătă, 27 aprilie, cât și duminică, 28 aprilie, la Stadionul Municipal din Călărași. Un moment special este prezența lui Miodrag Belodedici ca invitat de onoare, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor!

În spatele succesului acestei competiții internaționale se află sprijinul și implicarea sponsorilor principali, Ecoaqua Călărași și Consiliul Județean Călărași, care au făcut posibilă organizarea unui eveniment de asemenea amploare și importanță.

Continue Reading

Cele mai vizualizate