Connect with us

Știri

TenarisSilcotub donează ventilatoare şi paturi Spitalului Judeţean Călăraşi

Published

on

Compania TenarisSilcotub sprijină Spitalului Județean de Urgență Călărași cu o nouă donație impresionantă. Oțelăria din Călărași a mobilizat resurse financiare pentru a face două donații. 10 ventilatoare non-invazive, cu adaptor la oxigen și mască CPAP, sunt deja folosite în secția ATI, fiind folosite pentru tratarea cazurilor grave de COVID-19. Livrarea ventilatoarelor s-a făcut în luna octombrie.

„Acțiunea a fost una fulger, cu participarea directă a colegilor care se ocupă de programele sociale ale TenarisSilcotub, și a venit într-un moment absolut esențial, în plin val 4 al pandemiei. A fost o nouă confirmare a dorinței noastre de a fi uniți, solidari și prezenți în comunitate, în special în momente de cumpănă,” spune Mircea Blaga, directorul TenarisSilcotub din Călărași – informează CanalSud.ro

Cea de-a doua donație făcute de TenarisSilcotub către Spitalul Județean Călărași a constat în 25 de paturi. Acestea au ajuns la secția de oncologie.

„Echipamentele medicale donate de compania TenarisSilcotub acoperă o mare parte din cerințele clinice și oferă pacienților o monitorizare și îngrijire pe termen lung la standarde înalte. Mulțumim TenarisSilcotub atât pentru susținere și încredere, cât și pentru participarea activă în lupta pentru combaterea pandemiei”, transmite Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași.

Advertisement

Donația de paturi și de ventilatoare reprezintă doar o mică parte din ajutorul primit, în timp, din partea TenarisSilcotub. Beneficiile acestui parteneriat sunt deja în slujba tuturor pacienților noștri, ce pot constata creșterea calității actului medical prestat în cadrul unității noastre. Mulțumim Tenaris”, declară Bogdan Mihai, directorul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” din Călărași.

Valoarea ventilatoarelor non-invazive se ridică la aproximativ 60.000 lei, iar valoarea paturilor se ridică la 40.000 lei, proiectul fiind sprijinit de Consiliului Județean Călărași și al Asociația Pacienților Oncologici Călărași

„Paturile au fost achiziționate pentru pacienții oncologici aflați în secția geriatrie și vor deservi în continuare această secție. Astfel, bătrânii noștri se vor putea bucura de un confort sporit pe perioada spitalizării asociat cu serviciile medicale de top asigurate de personalul Spitalului Județean de Urgență dr. Pompei Samarian Călărași”, a declarat Silvia Velescu, președintele Asociației Pacienților Oncologici Călărași. – informează CanalSud.ro

Aceste acțiuni recente din Călărași fac parte din strategia companiei de implicare activă în viața comunităților în care își desfășoară activitatea, prin investiții în educație, sănătate și cultură.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

A încercat să-și schimbe becurile din far ale mașinii și a fost la un pas să o facă scrum

Published

on

Un autoturism marca Citroen C5 a fost cuprins de flăcări în zona motorului, într-un incident care a avut loc în această seară în municipiul Călărași. Potrivit informațiilor disponibile, proprietarul vehiculului ar fi încercat să schimbe becurile farurilor cu doar 20 de minute înainte de izbucnirea incendiului, iar situația a degenerat rapid.

La fața locului, mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Călărași au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar pagubele s-au limitat doar la cele materiale.

Trecătorii spun că incidentul ar fi fost cauzat de o improvizație la partea electrică a autoturismului. Polițiștii vor demara o anchetă pentru a stabili exact circumstanțele în care s-a produs incendiul.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Amalia Bellantoni își lansează autobiografia! Ce spune femeia care s-a îndrăgostit de județul Călărași

Published

on

Amalia Bellantoni este o personalitate cunoscută și respectată, cu o viață dedicată autodepășirii și realizărilor remarcabile. Experiența sa bogată și pasiunea pentru provocări au transformat-o într-o figură emblematică atât în lumea gastronomiei, cât și în cea culturală. 

Cu o carieră diversificată, Amalia a început prin a-și urma visul de a deveni  pilot, lucrând  pentru 15 ani în companii aeriene.  Cabin crew  pentru companii precum Alitalia și Tarom. Deși nu și-a îndeplinit complet acest vis, a reușit să-și construiască o reputație impresionantă ca membru al echipajului.

Popularitatea sa a crescut semnificativ odată cu apariția în emisiunea de televiziune “Chefi la cuțite”, unde a fost cunoscută sub porecla de “Sicilianca”. Într-un mod inspirat, Amalia a transformat această poreclă într-un renume, deschizând un restaurant sicilian și o fermă ce reconstituie atmosfera autentică a unui sat sicilian.

Implicată în numeroase cauze sociale și culturale, Amalia Bellantoni a devenit o voce puternică pentru comunitatea sa. Alături de soțul său, Domenico Bellantoni, a devenit ambasadoare a culturii siciliene și a promovat valorile și tradițiile acestui teritoriu îndepărtat.

Advertisement

Cu toate acestea, legăturile sale cu România sunt la fel de puternice și profunde. Amalia și-a dedicat eforturile pentru a contribui la dezvoltarea locală, fiind recunoscută ca o ambasadoare neoficială a comunei Belciugatele și a județului Călărași.

Acum, Amalia Bellantoni a hotărât să-și împărtășească povestea și gândurile prin intermediul unei cărți autobiografice. “De la însorita Sicilie la crivățul Bărăganului – Viața privită de deasupra norilor și de aici, de prin țărână” surprinde esența vieții sale, călătoria sa personală și lupta împotriva adversităților.

Lansarea cărții va avea loc la Restaurantul Belli Siciliani din București și se așteaptă să fie un eveniment memorabil, reflectând interesul și admirația publicului față de viața și realizările Amaliei Bellantoni.

amalia bellantoni

amalia bellantoni

Sursa foto: Arhivă Amalia Bellantoni

Advertisement
Continue Reading

Știri

Accident pe DN3, în zona Pod 4: Un motociclist a fost rănit după ce a fost acroșat de un șofer

Published

on

accident pod 4

Marți, 7 mai, la ora 19:40, pe DN3, pe șoseaua Chiciului, a avut loc un nou accident rutier care a implicat trei persoane. Conform informațiilor, un autoturism și o motocicletă s-au acroșat.

Potrivit primelor date, accidentul s-a produs în timp ce motociclistul a semnalizat intenția de a schimba direcția de deplasare, indicând coborârea spre Restaurantul Pod 4, moment în care un autoturism condus de un bărbat l-a acroșat pe motociclist.

La fața locului au intervenit rapid mai multe echipaje de urgență ale ISU Călărași, care au acționat pentru acordarea primului ajutor și evaluarea victimelor. Motociclistul a suferit o fractură la unul dintre membrele superioare.

Cauzele exacte ale accidentului vor fi stabilite de către polițiștii rutieri.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate