Connect with us

Actualitate

VIDEO. Programul activităţilor specifice Sărbătorilor de Iarnă – 2021

Published

on

Consiliul Județean Călărași prezintă evenimentele ce vor avea loc pe tot parcursul lunii decembrie. Printre aceastea se enumeră evenimente culturale la Sala „Barbu Știrbei”, Târgul de Crăciun, spectacole în aer liber în perioada Crăciunului, iar pe 31 decembrie va fi organizat Revelionul. Programul complet poate fi urmărit mai jos.

Marinela VOIEVOZEANU: În data de 3 decembrie este Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, vom avea serbări în centrele Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului, dar și la Școala Specială care se află în subordinea Consiliului Județean Călărași.
Pe data de 6 decembrie începând cu ora 11 în foaierul Centrului Județean de Cultură și Creație 55 de copii nevoiași din jud. Călărași vor veni alături de noi, îi vom îmbrăca și într-un cadru festiv vom sărbători această zi. După ce vor primi cadourile din partea funcționarilor publici, din partea executivului CJ, din partea subordonatelor, dar și din partea consilierilor județeni, copii vor fi invitați la un film 3D. Cred că va fi o surpriză pentru ei nemaitrăind într-o sală de cinema.
Pe data de 17 decembrie până pe 31 decembrie vom deschide Târgul de Crăciun. Încercăm să organizăm un altfel de târg pe platoul din fața CJ. În parteneriat cu primăria municipiului, încercăm să bucurăm atât micuții, cât și toți cei care simțim emoție în momentul în care vin sărbătorile de iarnă. La ora 18 vom avea deschiderea oficială acestui târg.
Pe 18 decembrie la Sala „Barbu Știrbei” vom avea un spectacol artistic – Colinde de Crăciun, susținut de Palatul Copiilor din Călărași.
Pe 20 decembrie încercăm o premieră, și anume ignatul. Tradițiile de Crăciun le aducem în fața copiilor care probabil nu au văzut așa ceva. Muzeul Dunării de Jos se ocupă de aceste tradiții de Crăciun pe platoul din fața CJ.
Din data de 20 decembrie până la finalul anului, în Parcul Central vom avea menajat de iarnă foișorul. Acolo copii din municipiu, dar și din județ pot merge și pot face fotografii alături de Moș Crăciun.
Pe 22 decembrie, Sala „Barbu Știrbei” ne va găzdui un spectacol extraordinar Oleg Danovski. Pentru a doua oară vom avea un astfel de spectacol. Prima oară dacă vă amintiți am avut un spectacol extraordinar de balet la Călărași.
Pe data 23, 24 și 25 decembrie încep spectacolele în aer liber pe scena amenajata în fața Consiliului Județean Călărași. Ziua vom avea colindătorii din județul Călărași care vor veni, vor urca pe scenă și vor primi pachete, iar seara vom avea artiști îndrăgiți de către dumneavoastră.
Pe 31 decembrie încercăm să organizăm anul acesta Revelionul la Călărași. El va începe așa cum vor spune autoritățile, deocamdată avem ora în așteptare. Suntem în parteneriat cu Primăria Municipiului Călărași, cu Centrul Județean de Cultură și Creație, protoieriile din Călărași, dar și cu Palatul Copiilor. Vom avea un foc de artificii care se va afla pe cerul Călărașiului cred că în jurul orei 21, vom vedea ce vor spune autoritățile.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Accident în zona Orizont! O mașină a lovit un biciclist care se deplasa regulamentar. În ce stare se află victima

Published

on

By

În această dimineață, în jurul orei 09:46, în intersecția dintre Strada Belșugului și Strada Dunărea, în zona Orizont, a avut loc un accident între un autoturism și o bicicletă.

Mașina se pregătea să intre de pe Strada Dunărea pe Strada Belșugului, însă, în momentul în care a pătruns în intersecție, a acroșat un biciclist care circula în mod regulamentar, întrucât avea prioritate, iar autovehiculul ar fi trebuit să cedeze trecerea.

Conform primelor informații obținute de la surse prezente la fața locului, de către reporterii Călărași PRESS, victima accidentului nu ar fi suferit răni grave și este într-o stare stabilă, alegându-se doar cu o sperietură în urma incidentului. În imaginile primite de redacție, se poate observa că bicicleta doar a fost pusă la pământ în urma ciocnirii, fără a exista semne că impactul a fost unul puternic.

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Incendiu în Călărași, pe Strada Nicolae Titulescu! Focul a pornit în bucătăria unui apartament

Published

on

By

În dimineața zilei de luni, 29 aprilie, s-a produs un incendiu pe Strada Nicolae Titulescu, la un bloc de locuințe aflat în zona dintre Liceul Agricol „Sandu Aldea” și Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”.

Autospecialele de pompieri, smurd și poliție au fost surprinse în jurul orei 07:32, în timp ce interveneau la fața locului. Conform informațiilor transmise de reprezentanții ISU Călărași, incendiul nu a fost unul de amploare și nu s-a soldat cu victime.

Focul a pornit în bucătăria unui apartament din blocul M24, iar pompierii au intervenit rapid și au stins flăcările într-un timp foarte scurt. Incendiul ar fi izbucnit din cauza unei defecțiuni a hotei. Pe parcursul operațiunii, traficul a fost oprit în zonă, după cum se poate observa în imaginile surprinse de reporterii Călărași PRESS.

„În această dimineață, a fost un incendiu produs la hota din bucătăria unui apartament, aflat la parterul blocului M24. În fapt, a fost o degajare mare de fum și a fost lichidat, fără probleme deosebite, în aproximativ cinci minute. A fost o intervenție foarte ușoară”, transmite purtătorul de cuvânt al ISU Călărași, Ovidiu Tătăranu.

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Retroparada Primăverii 2024, la Călărași

Published

on

Retroparada Primăverii 2024, la Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate