Connect with us

Știri

Cadastrarea gratuită continuă în comuna Unirea

Published

on

Primăriile care au încheiat cu Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară contracte de finanțare a lucrărilor de cadastru a terenurilor și înscrierea acestora în sistemul integrat de carte funciară, continuă și în acest an execuția lucrărilor de cadastrare a imobilelor cu firme specializate în efectuarea de măsurători cadastrale.

Unirea este una din comunele unde, ca și anul trecut, se continuă lucrările de cadastrare. Primarul Ciprian Olteanu a scris pe o rețea de socializare că s-a reluat cadastrarea în comună.

Ciprian Olteanu, primarul comunei Unirea: Cadastrarea continuă în comuna Unirea! Așa cum am promis, nu ne vom opri până când vom avea cărți funciare pentru toate imobilele din comună.

Am semnat acum un nou contract pentru cadastrare gratuită și aveți mai jos poză cu sectoarele ce vor fi în acest proiect nou.

Advertisement

În premieră veți vedea că am reușit să prind si o parte din intravilan. Se vor face cărți funciare pentru toate locurile de casă la Nord de DN3B (pe partea stângă pe sensul Călărași – Fetești) începând cu sat Oltina (prima casă) și ne vom opri la Strada Primăriei.

În harta prezentată de mine veți vedea că se vor întocmi și cărți funciare pentru terenurile agricole unde sunt viile

Acest proiect va fi complet în toamna anului 2022 și tot la anul vom începe cadastrarea în intravilan pentru restul comunei, ca până în anul 2023 să avem cadastru complet pentru toată Unirea

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Marius Dulce (PSD) refuză o dezbatere cu Alin Dragulin (PNL): „Ce să discute omul cu șobolanul?”

Published

on

Marius Dulce, președinte al PSD în municipiul Călărași și primar, răspunde negativ la invitația publică lansată de Alin Drăgulin (PNL), contracandidatul acestuia de la alegerile locale din 9 iunie. Dulce a spus că nu e dispus să participe la o dezbatere și că pot avea un dialog abia după alegeri. ”Nu, nu știu de ce aș face. Ce să discute omul cu șobolanul?”, a declarat acesta. 

Marius Dulce argumentează refuzul prin prisma programului încărcat: „Ce să discutăm în dezbatere publică. Eu nu mi-am luat concediu, de la ora 08:00 sunt în primărie până la ora 17:00, apoi intru în campanie. Dânsul să își spună proiectele, iar după 10 iunie putem discuta”.

Întrebat despre dreptul călărășenilor de a avea o dezbatere publică între cei doi contracandidați, Marius Dulce a spus că „cetățenii merită dezbaterea cu noi, în primul rând, când ne ducem să prezentăm în fața dânșilor ceea ce vrem să facem, iar dânsul trebuie să prezinte în fața cetățenilor ce vrea să facă”. 

Deși la nivel național, PSD și PNL se află într-o alianță politică, la nivel local au existat de mai multe ori neînțelegeri între organizațiile județene ale partidelor.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Mutări în PSD Călărași. Partidul înlocuiește doi candidați, iar în alte patru localități nu are adversari. Vasile Iliuță: „Pot să spun că m-am bucurat”

Published

on

Partidul Social Democrat Călărași a avut astăzi prima conferință de presă de la începutul campaniei electorale, în cadrul căreia Vasile Iliuță a prezentat situația primarilor propuși să candideze din partea partidului la alegerile de pe 9 iunie. În mai multe localități, PSD nu are contracandidați, iar doi candidați au fost schimbați cu alte variante, precizează președintele organizației politice județene. 

Doi candidați au fost înlocuiți de Partidul Social Democrat Călărași, în urma unor analize interne efectuate, precizează Vasile Iliuță. E vorba de comuna de Cuza Vodă, unde Nelu Mușat a fost înlocuit cu Marian Vlășceanu, și de Lehliu Gară. 

„În urma analizei pe care am făcut-o la Cuza Vodă, s-a retras Nelu Mușat și a intrat în competiție fermierul nostru, Marian Vlășceanu. E clar că acum am găsit o soluție mai bună, acceptată de marea majoritate a cetățenilor și a agenților economici din Cuza Vodă. Am mai înlocuit și în Lehliu Sat vechiul candidat cu Stancu Cristian, un nou candidat. Celălalt era șofer pe un microbuz și nu putea să vină în campania electorală. Ne-am dat seama că dacă nu vom fi prezenți în campaniile electorale să susținem Partidul Social Democrat, o să avem o problemă”, a precizat Iliuță.

PSD Călărași are patru localități fără contracandidați: Mânăstirea, Frăsinet, Gurbănești și Vâlcelele. 

Advertisement

„Numai Partidul Social Democrat a depus liste de consilieri și de candidați în comunele Mănăstirea, Frăsinet, Gurbănești și Vâlcelele. Pot să spun că m-am bucurat. În localitățile unde nu avem primari, am văzut o echipă mult mai puternică decât în 2020 și cred că rezultatele vor fi pe măsura investiției politice pe care am făcut-o în cei trei ani jumate de când sunt președinte al Partidului Social Democrat și de când sunt președinte al Consiliului Județean Călărași”, a mai precizat președintele PSD Călărași în conferința de presă. 

Vasile Iliuță spune că a inclus toate nevoile oamenilor cu care a discutat în proiectele viitoare de guvernare și că „împreună vom moderniza Călărașiul așa cum vor cetățenii cu care stăm de vorbă și le promitem că vom duce la bun sfârșit proiectele propuse de către ei”. 

Continue Reading

Știri

Un contract istoric în regiunea Sud-Muntenia a fost semnat astăzi la Consiliul Județean Călărași. Ce presupune acesta și ce valoare are

Published

on

sursă imagini: Vasile Iliuță/Facebook

Liviu Gabriel Mușat, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, alături de Vasile Iliuţă, președintele Consiliului Județean Călăraşi, au semnat astăzi (16 mai 2024) un contract istoric al regiunii pentru modernizarea drumurilor judeţene din Călărași. E vorba de un contract în valoare de peste 77 de milioane de euro, al doilea ca valoare totală și primul în regiunea Sud-Muntenia ca lungime, potrivit lui Vasile Iliuță. În total, peste 100 de kilometri vor fi reabilitați. 

Proiectul „ Modernizarea şi reabilitarea drumurilor judeţene DJ201B tronson DN31 – Ulmeni – Lunca (Ostrovu) – Frăsinet km 49+730 – km 81+290, DJ305 tronson Lunca (Ostrovu) – Lehliu Sat – Săpunari km 0+000 – km 33+529, DJ 313 tronson Săpunari – limită judeţ Ialomiţa km 28+700 – km 30+500 și DJ 309 – tronson Bogata – DJ 307A – Alexandru Odobescu – N. Bălcescu – Zimbru (DJ 304) – Făurei – Dănești (DJ 303) – Nucetu (DN3)”, finanţat în cadrul Programul Regional (PR) Sud-Muntenia (SM) 2021-2027, Prioritatea 4 – „O regiune mai accesibilă”, componenta dedicată drumurilor judeţene, are o valoare totală de peste 77,3 milioane de euro și a fost semnat astăzi de către Consiliul Județean Călărași, în calitate de beneficiar, împreună cu ADR Sud-Muntenia. 

Consiliul Judeţean Călăraşi va reconstrui şi moderniza 101,55 kilometri de drumuri judeţene şi aproximativ 24 kilometri de piste de biciclete.

„Un moment istoric pentru județul Călărași, care ne aduce tot mai aproape de obiectivul proiectului meu administrativ de a nu mai avea drumuri neasfaltate și să finalizăm astfel modernizarea și reabilitarea totală a infrastructurii rutiere județene. Colaborarea fructuoasă dintre CJ și ADR Sud-Muntenia este una consistentă, reală și îmi doresc să aducem cât mai multe fonduri în județul Călărași, pentru bunăstarea și dezvoltarea tuturor localităților”, a transmis Vasile Iliuță pe pagina personală. 

Advertisement

La evenimentul desfăşurat la sediul Consiliului Judeţean Călăraşi au mai participat Gabriela Călin, director Autoritatea de Management PR SM 2021-2027, Andreea-Mirela Tache, directorul Cabinetului Directorului General din cadrul ADR Sud-Muntenia, Mihai Bogdan, administratorul public, şi primarii localităţilor străbătute de drumurile judeţe modernizate prin proiect.

Continue Reading

Cele mai vizualizate