Connect with us

Știri

Proiect: Pod peste Borcea – realizat într-un parteneriat între Primăria Călărași și Consiliul Județean

Published

on

Sună promițător… însă nu imposibil. În ședința ordinară derulată la data de 29 septembrie 2021, proiectul de Hotărâre privind asocierea în parteneriat a Județului Călărași cu Municipiul Călărași, în vederea promovării obiectivului de investiții „Pod peste brațul Borcea, județul Călărași” a fost aprobat în unanimitate de către consilierii județeni prezenți la lucrările ședinței.  

Altfel spus, consilierii județeni au aprobat realizarea parteneriatului între autoritățile din Călărași pentru depunerea documentelor în vederea realizării acestui parteneriat.

“Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului Național de Investiții ‘Anghel Saligny’, care are ca obiectiv general creșterea coeziunii teritoriale prin echiparea unităților administrativ-teritoriale și de acces la căile de comunicații, îmbunătățirea atât a condițiilor de viață, cât și a standardelor de muncă pentru toți locuitorii României. Astfel, în cadrul programului se pot realiza, printre altele, și obiective de investiții care constau în realizarea de construcții noi care se încadrează în categoria de investiții–poduri, podețe, etc. conform art. 4 alin. (1) lit. d) din OUG nr. 95/2021. Luând în considerare necesitatea luării unor măsuri urgente care să asigure un climat investițional atractiv pentru regiune și de sprijinire în dezvoltarea infrastructurii de bază, în vederea asigurării unei dezvoltări armonioase și de îmbunătățire a nivelului de trai al cetățenilor, coroborat cu prevederile OUG nr.95/2021 și a obiectivelor de investiții ce se pot realiza prin Programul Național de Investiții ‘Anghel Saligny’, U.A.T județul Călărași, în calitatea sa de lider de asociere, va depune spre finanțare proiectul ‘Pod peste brațul Borcea, județul Călărași’, în parteneriat cu U.A.T Municipiul Călărași. Pentru realizarea obiectului de investiții ‘Pod peste brațul Borcea, județul Călărași’, categorie de lucrări care se încadrează la art. 4, alin (1), lit.d) din Ordonanța de Urgență a Guvernului 95/2021 pentru aprobarea Programului Național de Investiții ‘Anghel Saligny’, se solicită inițierea unui Acord de parteneriat, în temeiul art. 89 alin. (8) din Ordonanța de Urgență a Guvernului 57/2019, între UAT Județul Călărași, prin Consiliul Județean Călărași și UAT Municipiul Călărași, prin Primăria Municipiului Călărași”, se precizează în Referatul de aprobare.

Marius Fulga, managerul public al Consiliului Județean Călărași a fost solicitat de  reprezentanții Pro România Călărași, Răzvan Meseșeanu și Virgil Dumbravă, să ofere informații și amănunte cu privire la acest proiect pompos supus spre dezbatere în cadrul ședinței. Fulga a precizat în fața consilierilor și presei că acest proiect ar urma să fie depus pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

“Intenționăm să depunem acest proiect pe Programul Național “Anghel Saligny”. Potrivit metodologiei programului, vom depune acest proiect în parteneriat. Țin să precizez că fiecare unitate administrativ-teritorială are alocată o sumă maximă pe care poate depune proiectele. Însă programul prevede posibilitatea ca beneficiarii, adică UAT-urile, să depună proiecte în parteneriat, ulterior urmând a se înființa o asociație de dezvoltare pentru acest proiect. Nu este o idee care ne-a venit brusc, am gestionat acel vechi proiect ‘Danubius Park’ pe care l-am spart în bucăți și încercăm să îi găsim finanțări pentru fiecare componentă a sa. Pe lângă cele trei proiecte pe care le avem, două în derulare, unul urmează să fie depus spre finanțare în zona de agrement, va fi și acest pod care trebuie să ne faciliteze accesul pe insulă, pe zona cunoscută ca Plaja Mare. Cele două variante analizate și în cadrul “Danubius Park” au fost de la zona Căpităniei cunoscută după terasa River’s, pe malul celălalt sau în zona portului pe care îl construim astăzi. Am avut discuții pe ambele zone. Se pare că și distanțele, și terenurile sunt similare, deci nu va fi o diferență de costuri. Pe partea de orizont de timp, contează doar cât de repede putem depune proiectul, pentru că asta ne interesează, să îl depunem foarte repede, până la sfârșitul anului. Dacă se aprobă, vom merge la finanțare”, a declarat Marius Fulga.

Advertisement

Podul peste Borcea ar urmă să fie folosit pentru trafic ușor, grautatea maximă admisă fiind de 3,5 t.

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Competiția internațională Călărași Cup – powered by Ecoaqua, real succes. Miodrag Belodedici a rămas impresionat

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În municipiul Călărași, pasiunea pentru fotbal și dorința de a încuraja tinerii sportivi au fost celebrate într-un eveniment de excepție organizat de operatorul regional de apă și canalizare, ECOAQUA SA, sub îndrumarea directorului Eduard Grama, împreună cu Consiliul Județean Călărași și Primăria municipiului Călărași. Aceștia au fost gazdele “Călărași CUP”, unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive din zonă.

Miodrag Belodedici, o legendă a fotbalului, a fost invitat de seamă la acest eveniment pentru a împărtăși din experiența sa și pentru a inspira noile generații de fotbaliști aspiranți. Părinții celor mici s-au declarat încântați de inițiativa autorităților locale de a susține astfel de evenimente, recunoscând importanța mișcării sportive și a sănătății încă de la o vârstă fragedă.

Organizatorii evenimentului au oferit tuturor participanților medalii, diplome și cadouri, subliniind astfel aprecierea pentru eforturile și talentul fiecărui jucător. “Călărași CUP” a fost nu doar un prilej de competiție, ci și un moment de comunitate și încurajare pentru viitorul fotbalului în regiune.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Accident grav pe A2, zona Fundulea. Un tir ucrainean s-a răsturnat după ce a lovit parametrul dintre sensuri

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 32+300 de metri, pe sensul spre litoral, în zona localității Fundulea, județul Călărași, un autotren înmatriculat în Ucraina a impactat parapetul median și s-a răsturnat pe partea carosabilă. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 13:55.

În urma impactului, sunt scurgeri de carburant pe suprafața de rulare. Nu au rezultat persoane rănite.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de mers, circulându-se doar pe banda de urgență. Se estimează reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pericol în parcul comunei Borcea! TSD acuză primăria de neglijență și ignoranță

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În inima comunei Borcea, din județul Călărași, se află un parc care, în loc să fie o oază de relaxare și bucurie pentru locuitori, s-a transformat într-un loc periculos. În urmă cu două zile, Tineretul Social Democrat (TSD) Borcea a făcut public un apel disperat cu privire la situația alarmantă din parc, atrăgând atenția asupra pericolelor iminente cu care se confruntă comunitatea, în special copiii.

Lucrările rapide și neglijente au lăsat în urmă un peisaj plin de riscuri pentru trecători. Potecile din parc, construite peste șanțuri, reprezintă un pericol evident pentru cei care nu sunt atenți sau pentru copiii care aleargă buimăciți și neatenți. Lipsa dalelor de pe potecile deteriorate reprezintă un real pericol, iar incidentele pot avea consecințe grave.

În plus, locul de joacă pentru micuți, menit să fie un loc de distracție și siguranță, s-a transformat într-un mediu înfricoșător. Stâlpii care susțin leagănele sunt într-o stare precară, întrucât s-au transformat rapid în obiecte ascuțite care pot răni grav copiii nevinovați.

Conform celor de la TSD Borcea, autoritățile locale ignoră în mod repetat avertismentele și semnalele de alarmă, întrucât, în respectivul parc, organizează evenimente publice pentru cei mici, fără a lua măsuri pentru a le pune acestora la dispoziție un loc de joacă sigur.

Advertisement

„Pericolul din parc! Datorită lucrărilor bine făcute și pe repede înainte, această problemă persistă și acum, după ani buni.

Aflat lângă primărie, în ochii edilului și ai consilierilor , trecând ignoranți peste acest pericol, organizează evenimente publice pentru copii”, au transmis reprezentanții TSD Borcea, pe pagina de Facebook a organizației.

Imaginile publicate pe Facebook arată că este necesară o intervenție urgentă pentru reparații și pentru a implementa măsuri de siguranță adecvate, astfel încât tragediile să poată fi prevenite în viitor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate