Connect with us

Știri

VIDEO. Ion Samoilă: Ei sunt cei care au votat împotriva comisiei de anchetă privind persoanele decedate de COVID-19

Published

on

Secretarul executiv al Partidului Social Democrat Călărași și vicepreședintele al Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă, a prezentat, într-o conferință de presă desfășurată pe 13 mai, demersurile pe care partidul le-a făcut pentru înființarea unei comisii de anchetă legate de modul în care decesele cauzate de virusul COVID-19 sunt declarate. Al doile subiect prezentat a fost legat de dorința organizației de a câștiga alegerile parțiale din localitățile Frumușani și Cuza Vodă. De asemenea, vicepreședintele a prezentat proiectele de hotărâri dezbătute și supuse votului în cadrul unei ședințe extraordinare desfășurată la CJ astăzi, printre care se enumeră anveloparea și eficientizarea clădirilor Spitalului Județean de Urgență Călărași, cât și modificarea listei de investiții din cauza micșorării sumei împrumutului pentru bugetul Consiliului Județean de la 87 de milioane, la 50 de milioane lei

https://youtu.be/0pMMQPecFgA

Ion Samoilă: Aș începe prin a vă prezenta o situația care este dezbătută la nivel național. PSD a făcut demersuri în Parlamentul României pentru înființarea unei comisii de anchetă legată de modul de declarare a situației privind înregistrarea celor decedați în urma infectării cu COVID-19. Cu toate că în biroul permanent reunit a fost aprobată înființarea acestei comisii, în Plenul Parlamentului actuala coaliție PNL-USR-UDMR au votat împotriva acestei înființări. Întrebarea firească e ce au de ascuns legat de acest subiect. O să rămână să concluzionăm, dar este clar că există niște diferențe între ce se raportează la nivel de județ și ce se raportează la nivel național. Noi am hotărât să declanșăm o campanie de informare a cetățenilor, pentru că este normal ca cetățeanul să știe cine are de ascuns și ce are de ascuns, și o să vă prezentăm cam cum o să se desfășoare această acțiune.

Avem informații de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), așteptăm și Monitorul Oficial, să vedem dacă putem să declanșăm alegeri parțiale în localitățile în care nu au fost validați sau s-au întâmplat alte lucruri și nu avem primari. La nivelul județului Călărași este vorba de două localități – Frumușani în care primarul, chiar dacă a câștigat, nu a fost validat și situația de la Cuza Vodă. Noi suntem pregătiți, avem întâlniri săptămânale, am mers în cele două localități desfășurăm în acest moment niște sondaje de opinie. Avem mai mulți doritori pentru a se înscrie în această competiție. Este o competiție pe care vrem să o câștigăm în cele două comune și așteptăm vești din partea AEP-ului să vedem cum și când se vor desfășura aceste alegeri.

Săptămânal noi avem întâlniri cu staff-ul partidului și cu cei care sunt în conducere. Vrem să identificăm lucrurile care merg sau care nu merg în diferite organizații, vrem să ajutăm primarii și aici pun accentul pe cei care sunt noi în funcție, vrem să îi ajutăm să promoveze proiecte pentru dezvoltarea localităților. Avem aparatul de la Consiliul Județean care le stă la dispoziție în a-i ajuta ca lucrurile să meargă și să se desfășoare în niște condiții normale, să facă ceea ce au promis în localitățile pe care le conduc ca și primari.

Advertisement

La nivelul CJ am convocat o ședință extraordinară de îndată. Avem niște proiecte de hotărâri care nu suportă amânare și printre ele aș vrea să vă spun că avem deja o obligație față de Comisariatul Județean pentru Garda de Mediu să le asigurăm un spațiu la punctul de trecere frontiera pe toată durata anului. Se desfășoară o campanie prin care monitorizăm ceea ce intră și ceea ce iese din țară și avem această obligație, motiv pentru care am efectuat o ședință de îndată. Mai avem un proiect de hotărâre după multe demersuri făcute cu Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) pentru spital, anveloparea, eficientizarea clădirilor și am avut niște modificări de adus la documentul inițial, motiv pentru care nu suporta amânare. O să vedem dacă colegii noștri din opoziție o să voteze alături de noi. Mai avem un proiect – săptămâna aceasta am avut discuții cu mai multe instituții financiare legat de creditul pe care urmează să-l luăm pentru CJ. Avem o listă de investiții, am discutat-o cu băncile, am căzut de acord, urmează să aprobăm. Noi am făcut o solicitare și, până la urmă, împrumutul pe care ni-l pot acorda este de 50 de milioane, față de solicitarea inițială de 87 de milioane, de aceea a trebuit să modificăm lista inițială de investiții, urmând să o aprobăm astăzi în CJ. Nu în ultimul rând, avem în ordinea de zi un proiect de hotărâri cu asociere cu primăria privind reabilitarea variantei Nord. Avem solicitări din partea multor persoane și din partea multor societăți comerciale și am căzut de comun acord cu primăria să realizăm un parteneriat și împreună să finanțăm și să reparăm acel drum. Dacă reprezentanții actuali din Parlament s-ar apleca mai mult asupra nevoilor pe care județul le are, probabil că ar fi putut intra și proiectul pentru varianta Nord pe o finanțare din partea Guvernului sau din banii care sunt alocați pentru infrastructură. Rămâne de văzut dacă vor fi de acord și dacă vom putea desfășura aceste activități.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Competiția internațională Călărași Cup – powered by Ecoaqua, real succes. Miodrag Belodedici a rămas impresionat

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În municipiul Călărași, pasiunea pentru fotbal și dorința de a încuraja tinerii sportivi au fost celebrate într-un eveniment de excepție organizat de operatorul regional de apă și canalizare, ECOAQUA SA, sub îndrumarea directorului Eduard Grama, împreună cu Consiliul Județean Călărași și Primăria municipiului Călărași. Aceștia au fost gazdele “Călărași CUP”, unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive din zonă.

Miodrag Belodedici, o legendă a fotbalului, a fost invitat de seamă la acest eveniment pentru a împărtăși din experiența sa și pentru a inspira noile generații de fotbaliști aspiranți. Părinții celor mici s-au declarat încântați de inițiativa autorităților locale de a susține astfel de evenimente, recunoscând importanța mișcării sportive și a sănătății încă de la o vârstă fragedă.

Organizatorii evenimentului au oferit tuturor participanților medalii, diplome și cadouri, subliniind astfel aprecierea pentru eforturile și talentul fiecărui jucător. “Călărași CUP” a fost nu doar un prilej de competiție, ci și un moment de comunitate și încurajare pentru viitorul fotbalului în regiune.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Accident grav pe A2, zona Fundulea. Un tir ucrainean s-a răsturnat după ce a lovit parametrul dintre sensuri

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 32+300 de metri, pe sensul spre litoral, în zona localității Fundulea, județul Călărași, un autotren înmatriculat în Ucraina a impactat parapetul median și s-a răsturnat pe partea carosabilă. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 13:55.

În urma impactului, sunt scurgeri de carburant pe suprafața de rulare. Nu au rezultat persoane rănite.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de mers, circulându-se doar pe banda de urgență. Se estimează reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pericol în parcul comunei Borcea! TSD acuză primăria de neglijență și ignoranță

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În inima comunei Borcea, din județul Călărași, se află un parc care, în loc să fie o oază de relaxare și bucurie pentru locuitori, s-a transformat într-un loc periculos. În urmă cu două zile, Tineretul Social Democrat (TSD) Borcea a făcut public un apel disperat cu privire la situația alarmantă din parc, atrăgând atenția asupra pericolelor iminente cu care se confruntă comunitatea, în special copiii.

Lucrările rapide și neglijente au lăsat în urmă un peisaj plin de riscuri pentru trecători. Potecile din parc, construite peste șanțuri, reprezintă un pericol evident pentru cei care nu sunt atenți sau pentru copiii care aleargă buimăciți și neatenți. Lipsa dalelor de pe potecile deteriorate reprezintă un real pericol, iar incidentele pot avea consecințe grave.

În plus, locul de joacă pentru micuți, menit să fie un loc de distracție și siguranță, s-a transformat într-un mediu înfricoșător. Stâlpii care susțin leagănele sunt într-o stare precară, întrucât s-au transformat rapid în obiecte ascuțite care pot răni grav copiii nevinovați.

Conform celor de la TSD Borcea, autoritățile locale ignoră în mod repetat avertismentele și semnalele de alarmă, întrucât, în respectivul parc, organizează evenimente publice pentru cei mici, fără a lua măsuri pentru a le pune acestora la dispoziție un loc de joacă sigur.

Advertisement

„Pericolul din parc! Datorită lucrărilor bine făcute și pe repede înainte, această problemă persistă și acum, după ani buni.

Aflat lângă primărie, în ochii edilului și ai consilierilor , trecând ignoranți peste acest pericol, organizează evenimente publice pentru copii”, au transmis reprezentanții TSD Borcea, pe pagina de Facebook a organizației.

Imaginile publicate pe Facebook arată că este necesară o intervenție urgentă pentru reparații și pentru a implementa măsuri de siguranță adecvate, astfel încât tragediile să poată fi prevenite în viitor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate