Connect with us

Actualitate

VIDEO. Deputatul PSD Constantin Bîrcă: Bugetul a fost votat! – “Bugetul dictaturii! Situația este dezastroasă și în celelalte domenii de activitate”

Published

on

Joi, 4 Martie a.c., deputatul PSD, Constantin Bârcă, critică, în cadrul unei conferințe de presă, bugetul de stat aprobat pentru anul 2021 și pune accentul pe decizia Ministrului Agriculturii de a vota “împotriva fermierilor”. Bugetul de stat a fost adoptat, în forma propusă de Guvernul Cîţu, cu 234 de voturi pentru şi 170 împotrivă.

Deputat PSD Constantin Bîrcă: S-a aprobat bugetul de stat pe 2021. Este bugetul dictaturii, al coaliției de austeritate, un buget care produce dezechilibre economice. Va fi urmat de instabilitate socială și vom fi condamnați, suntem condamnați, la sărăcie. Un lucru este clar, iar eu vă mărturisesc că nu înțeleg cum Ministrul Agriculturii a votat în Parlament împotriva fermierilor, împotriva intereselor acestora. De ce a votat? Răspunsul este simplu. Pentru că așa a dictat Guvernul.

Am spus că este un buget dictatorial – toată lumea votează la comandă, neținându-se seamă de nevoile oamenilor, pentru că nu vorbim doar de bugetul agriculturii, ci de bugetul tuturor instituțiilor ministerelor din țara aceasta. În viziunea mea, Ministrul Agriculturii ar fi trebuit să reprezinte interesele fermierilor, să se zbată pentru aceștia și să aducă fondurile necesare pentru acest domeniu pe care dumnealui a ales să-l conducă. De asemenea, vă spun că cei doi Parlamentari PNL-iști ai județului Călărași au votat împotriva binelui fermierilor, și anume acele despăgubiri de secetă pe care le-au tot trâmbițat anul trecut în campania electorală. Au spus că în localitățile călărășene o să curgă lapte și miere, fermierii vor avea bani pentru despăgubirile de secetă. Am fost afectați, într-adevăr, de o secetă pedologică extremă. Anul acesta, după cum vedem în buget, nu au bani pentru a-și reîncepe activitățile necesare în perioada aceasta, și anume a-și începe înființarea culturilor. Cu siguranță ne aducem aminte anul trecut, în campania electorală fiind, au făcut o mare nedreptate fermierilor – au închis târgurile, piețele, oboarele, fermierii au fost nevoiți, după ce că erau bătuți de soartă, să-și vândă puținele produse în stradă, în frig, batjocoriți și umiliți în același timp.

La intervențiile mele de săptămânile trecute v-am spus că la submăsura 4.3 nu există alocați bani în buget. Acest lucru s-a menținut, bugetul a fost aprobat fără ca submăsura 4.3 să fie bugetată. De ce am revenit la acest lucru? Este foarte simplu. PSD a alocat fonduri necesare, multe, pentru reabilitarea sistemului de irigat. În anii trecuți am avut apă pe canalele magistrale, anul acesta sperăm să se întâmple același lucru, dar nu știm. Chiar dacă se va întâmpla lucrul acesta, fermierii nu au bani la această submăsură 4.3 astfel încât să achiziționeze instalații de irigare pentru ca apa din canalele magistrale să ajungă până acolo unde este necesar, la plantă.

Advertisement

Situația este dezastroasă și în celelalte domenii de activitate. Avem o lege care permitea creșterea pensiilor cu 40%, avem certitudinea că acest lucru nu se va întâmpla. O altă categorie neîndreptățită sunt studenții, care nu mai primesc gratuitate pe CFR. Toate lucrurile astea ne fac să ne gândim că avem în față o perioadă foarte grea. Din punctul meu de vedere, ca mic fermier, cred că fermierii vor avea și acest an mult de suferit.

În perioada următoare, tot ce ne-a rămas nouă este de a ne zbate pentru toate clasele sociale. Toți parlamentarii PSD, cei care fac parte din Comisia de Agricultură, va trebui să punem presiune pe ministerele de resort, astfel încât nevoile cu care se confruntă cetățenii acestei țări și călărășenii, deopotrivă, să reușească să treacă cu bine peste acest an. Nu vă ascund că parlamentarii PSD au depus peste 3600 de amendamente. În acestea erau cuprinse nevoile cetățenilor din localitățile țării noastre. Vorbeam despre apă – canal, drumuri, despre reabilitarea grădinițelor, școlilor. Toate lucrurile astea au rămas ca un strigăt de disperare, pentru că ele au fost, rând pe rând, respinse.

Am rămas, așadar, cu un buget care se spune că este mult mai bun față de cel de anul trecut, dar în realitate, dacă ne uităm pe capitolele bugetare, vedem că avem bani mai puțini. De unde acest decalaj? Ei au introdus în bugetul de stat consolidat și sumele care ar trebui să ajungă în România prin Programul Național de Redresare și Reziliență. N-a existat, până acum, un buget astfel construit, să introducem și banii pe care ar urma să-i absorbim pe o perioadă de 4 ani. Ni s-a spus inițial că avem 80 de miliarde de euro la dispoziție pentru următorii ani, apoi au apărut informații că ar fi doar 30 de miliarde de euro. Toate lucrurile astea ne fac să credem că acest Program Național de Redresare și Reziliență este ceva abstract, un lucru neserios. Lucrurile, cel puțin din punctul de vedere al bugetului, nu sunt bune.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Omagiu în memoria eroilor călărășeni! Cum s-a desfășurat ceremonia organizată în onoarea veteranilor de război

Published

on

By

Municipiul Călărași a fost cuprins de emoție în această zi specială, în care comunitatea și-a unit gândurile și sentimentele în onoarea veteranilor de război, adevărații eroi ai istoriei noastre. Primarul Marius Dulce a transmis un mesaj profund de respect și recunoștință, evidențiind sacrificiul suprem al acestor bravi oameni pentru libertate și unitate națională.

Printr-o ceremonie de depunere a coroanelor de flori la monumentul ridicat în memoria eroilor călărășeni căzuți în Al Doilea Război Mondial, comunitatea călărășeană și-a exprimat recunoștința față de cei care și-au dat viața pentru idealurile naționale și pentru apărarea valorilor fundamentale ale libertății.

Prezența militarilor, a oficialităților locale și a altor reprezentanți ai comunității a subliniat solidaritatea și unitatea în recunoașterea meritelor veteranilor de război. În acest cadru solemn, primarul Marius Dulce a postat pe rețelele sociale un mesaj plin de emoție și respect către toți veteranii, evidențiind importanța contribuției lor la binele și prosperitatea națiunii române.

„Veteranii de război sunt îngerii pătați cu sânge pentru libertatea noastră. Azi, de ziua lor, le-am cinstit memoria prin depuneri de coroane de flori. Celor doi veterani de război cât mai are municipiul Călărași, celor 17 la nivel județean și celor 960 de nivelul țării le doresc liniște și sănătate”, a scris edilul într-o postare pe Facebook, în care a atașat multiple fotografii de la eveniment.

Imaginile emoționante de la ceremonie au captat momente de solemnitate și reverență, evidențiind respectul și admirația întregii comunități călărășene față de acești bravi oameni.

Advertisement

La depunerea coroanelor a fost prezent și Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, care, la rândul lui, a transmis un mesaj care a întărit și mai mult importanța păstrării memoriei și a apărării valorilor pentru care au luptat eroii noștri. Recunoașterea curajului și devotamentului acestor eroi a fost exprimată în cuvinte sincere și emoționante, reflectând profundele sentimente de respect și admirație ale întregii comunități.

„Ne amintim astăzi de cei care și-au sacrificat viața pentru țară și unitatea ei, de cei care au luptat pentru libertate și democrație, rezistând cu mult curaj în fața tiraniei, opresiunii și agresiunii. Datorită acestor eroi avem astăzi prețiosul bine al libertății și nu trebuie să uităm niciodată că libertatea este o valoare care, odată câștigată, trebuie apărată fără rezerve, în fiecare zi, de fiecare dintre noi.

Avem aceste exemple ale trecutului tocmai pentru a putea privi viitorul cu speranță și încredere. Îi asigur pe veteranii de război de tot respectul și sprijinul meu și le mulțumesc pentru tot ceea ce au realizat în beneficiul statului român, sub culorile drapelului naţional! Multe urări de sănătate şi linişte sufletească alături de familie și prieteni!”, a transmis Vasile Iliuță, pe Facebook.

Continue Reading

Actualitate

Două cutremure s-au produs în România în ziua de Florii. În ce zone s-au resimțit

Published

on

În ziua de Florii, România a fost surprinsă de două cutremure, care s-au resimțit în Vrancea și în Oltenia.

Un cutremur cu magnitudinea 3,3 pe scara Richter a avut loc în județul Vrancea, la ora 6:43, conform datelor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul a fost înregistrat la o adâncime de 90 de kilometri și s-a produs în apropierea mai multor orașe, printre care se numără: Focșani la 43 de kilometri vest, Buzău la 64 de kilometri nord, Sfântu-Gheorghe la 68 de kilometri est, Brașov la 80 de kilometri est, Bacău la 97 de kilometri sud, Ploiești la 97 de kilometri nord-est și Bârlad la 98 de kilometri sud-vest.

În cursul serii, la ora 20:02:26, ora locală a României, un alt seism slab, cu magnitudinea de 2,5 pe scara Richter, a avut loc în regiunea Oltenia, Gorj, la o adâncime de 11,7 kilometri.

Din prima zi a lunii aprilie și până în prezent, în România au avut loc 29 de cutremure, cu intensități cuprinse între 2 și 3,9 pe scara Richter.

În 2023, cea mai semnificativă mișcare tectonică din România a avut loc pe 14 februarie, în județul Gorj, cu o magnitudine de 5,7 pe scara Richter și la o adâncime de 6,3 kilometri.

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

Călărași Cup 2024: Trei zile de performanțe remarcabile și clipe de glorie

Published

on

În perioada 26-28 aprilie a.c., a avut loc una dintre cele mai așteptate competiții internaționale de fotbal, Călărași Cup 2024. Evenimentul a adunat echipe de elită, atât din România, cât și din Bulgaria, pentru trei zile de acțiune palpitantă și rivalitate pe terenul de joc.

Unul dintre momentele-cheie ale competiției a fost prezența legendarului Miodrag Belodedici, invitat de onoare al evenimentului. Cunoscut pentru cariera sa remarcabilă în fotbal și pentru contribuțiile sale la dezvoltarea acestui sport, Belodedici a adus un plus de prestigiu competiției, încântând publicul prezent și împărtășindu-și experiența sa valoroasă cu participanții.

Echipele participante au oferit spectacol pe teren, demonstrând abilități tehnice de excepție și determinare. Fiecare meci a fost un prilej de emoție și suspans pentru suporterii aflați în tribune și pentru cei care au urmărit evenimentul de acasă.

Pe această cale, dorim să mulțumim Ecoaqua SA, Consiliului Județean și domnului primar Marius Dulce, părinților care și-au încurajat în fiecare secundă copiii, antrenorilor, oamenilor din staff, Crucea Roșie Călărași, dar și echipei din spate, care s-a asigurat ca totul să iasă bine.
Acest turneu internațional a fost posibil de realizat și cu sprijinul AFC Dunărea Călărași și cel al AJF Călărași. Le mulțumim pentru participare și vecinilor bulgari de la FC Dobrich și PFK Ludogoreț.

Rezultate meciuri

La categoria 2014, rezultatele au fost următoare:

  • Ludogorets – locul I
  • Udinese Academy  – locul II
  • FC Dobrich – locul III
  • LTDZ Dragalina – locul IV

La categoria 2012, clasamentul final a arătat astfel:

  • Fc Dobrich – locul I
  • Atletico Galați – locul II
  • Medin Sport Slobozia – locul III
  • Ludogorets – locul IV

La categoria 2016, nu a existat un clasament, însă cei 200 de copii au fost premiați. De asemenea, și micii sportivi de la categoriile 2012-2014 au primit cadouri și medalii din partea echipei Ecoaqua.

La categoriile 2014-2012, cei mai tehnici jucători au primit premiile speciale „Marian Catană”.

Advertisement

Mulțumim echipelor prezente la această competiție:

LTDZ Dragalina, Stars Brăila Albastru, Voința Valu lui Traian, FC Dobrich, Progresul Fundulea, Stars Brăila Galben, ACSM Oltenița, Academia Hagi Alb, Atletic Călărași, Olympico Dragomirești, Viva Sport Constanța, Portul Călărași, Medin Sport Slobozia, ZEP Academy, Inter Galactic Galați, Academia Hagi Albastru, AFC Tudor 2022, Tricolorul Lanurile Verde, Unirea Slobozia, Tricolorul Lanurile Galben, CSO Murfatlar, Dunărea Călărași, Udinese Academy, Ludogorets.

Continue Reading

Cele mai vizualizate