Connect with us

Știri

VIDEO. Primarul Aurel Vasile, despre perspectivele anului 2021 pentru comuna Jegălia

Published

on

Primarul Vasile Aurel: Anul acesta este o continuare a anului 2020. Vorbind despre proiecte, proiectele care în anul 2020 s-au oprit, continuarea lor fiind acum, însemnând complexul pescăresc unde firma care a câștigat proiectul a început să continue lucrările. Am încercat să preluăm grădinița de la Gâldău, cei de la Ministerul Învățământului nu au fost de acord, urmează ca în următoarea săptămână și grădinița de la Gâldău să putem să ni se predea constructorul iar noi la rândul nostru am scos în SICAP pentru centrală și celelalte lucrări care trebuie făcute în continuare.

https://youtu.be/2i2Eu3wwUtE

Când va fi dată în folosință grădinița?

Primarul Vasile Aurel: Credem că dacă și SICAP-ul se închide repede și, la fel, nu sunt probleme de a se duce în instanță între firmele constructoare, acolo e treabă foarte simplă. Am putea undeva la jumătatea lunii februarie să îi dăm drumul grădiniței.

Advertisement

Care a fost cel mai mare obiectiv pe care l-ați atins în anul 2020?

Primarul Vasile Aurel: Cei 7 kilometri de asfalt cu prioritate, după care au fost multe alte lucrări, dar prima prioritate au fost cei 7 kilometri de asfalt și, bineînțeles, canalizarea și structura de apă făcută de RAJA Constanța.

Cum ați colaborat în anul 2020 cu această societate?

Primarul Vasile Aurel: Foarte bine, RAJA Constanța a scos la licitație pentru uzina de apă și cele trei gospodării de apă și a câștigat o anumită firmă din Constanța, nu e bine să le dau numele, care și-a terminat lucrarea și a fost dată în primire, iar firma de canalizare mai are ceva de lucru pentru că nu s-a terminat stația de epurare. Pe noi ne bucură că încă nu se preia această lucrare de canalizare pentru că în perioada lucrărilor nu a plouat deloc anul trecut iar acum au început ploile, ceea ce e un lucru bun pentru ca ni se arată lucrările ascunse iar unde sunt probleme acum firma constructoare poate să intervină și să-și facă corecțiile ale lucrării pe care au executat-o.

Pentru anul care tocmai a început, ce v-ați propus să realizați în localitatea Jegălia?

Advertisement

Primarul Vasile Aurel: Deci, să terminăm acest complex de pescuit, după aia avem complexul sportiv de la Gâldău care este câștigat de o firmă din București, am terminat și noi de scos toate autorizările și dăm ordinul de începere ca lucrare mare. Avem stația de compost, care așa cum am înțeles de la Ministerul Apelor și Pădurilor, de la reprezentanții cu care noi ținem legătura, că deja s-au înscris două firme și urmează evaluarea firmei câștigătoare. Sperăm că începe în februarie această lucrare pe care mi-o doresc de când am devenit primar – prin această stație de compost să scăpăm de gunoiul de grajd.

O altă ambiție a primarului din Jegălia a fost centrul medical din localitate.

Primarul Vasile Aurel:Care funcționează la ora actuală la jumătate din activitate. Din cauza acestei pandemii lucrează pe kinetoterapie și fizioterapie si analize medicale. Să sperăm ca în momentul în care România va scăpa de această pandemie avem posibilitatea să vină și medici specialiști să dea consultații în comuna Jegălia pentru comunele Borcea, Unirea, Dichiseni, să nu mai meargă oamenii la Călărași, să vină foarte aproape aici și să beneficieze de lucrul pe care noi l-am realizat.

Ce ne puteți spune despre proiectul de gaze naturale din localitate?

Primarul Vasile Aurel:La ora actuală a fost depus SF-ul într-un parteneriat cu comuna Unirea și comuna Dichiseni. Din dorința de a avea un punctaj cât mai mare, noi am realizat SF-urile și le-am depus în timp la Ministerul Fondurilor Europene.

Advertisement

În comuna Jegălia în anul 2021 noi vom mai avea și alte lucrări și proiecte. Avem două proiecte de drumuri asfaltate care sunt depuse la CNI – este vorba de un drum de 3,8 kilometri în comuna Jegălia, în cele trei sate, și mai avem unul de 7 kilometri care ar lega Iezeru de satul Gâldău prin câmp, noi îi spunem drum agricol, ca să nu mai fim nevoiți să ieșim cu biciclete, căruțe pe DN3B. Mai mult de atât, noi avem proiecte la ora actuală începute și pe care o să încercăm să le finalizăm, însemnând înfrumusețarea comunei cu arbori, avem Bisericile, cele de la Gâldău și Jegălia se pictează iar la Biserica de la Iezeru se vor face niște lucrări în curtea acesteia. Deci, cam peste tot suntem interesați să intervenim.

RAJA SA am depus și ne-au rugat să depunem cereri, ne-au promis că vor realiza schimbarea rețelelor de apă din Iezeru, în special, unde avem o mică problemă și la Jegălia, și canalizare la Iezeru și Gâldău, și străzile care au rămas din Jegălia vor intra într-un proiect mare de canalizare. Să sperăm că în anul 2022, atât apa, cât și canalizarea vor fi la an și vor fi la standardul european.

Despre vaccinare…ce fel privesc oamenii din localitate?

Primarul Vasile Aurel: Ceea ce se vede la televizor pe canalele mari, așa este și la Jegălia. Eu ca primar sfătuiesc pe toată lumea să se vaccineze. Eu mă voi vaccina, fiica mea care e medic s-a vaccinat deja și noi ne vom vaccina cu toții din dorința de a scăpa de această pandemie.

Eu, unul, nu sunt de acord cu cei care spun ca vaccinarea este o prostie pentru faptul că sunt un bolnav cronic de diabet și îmi fac toate vaccinurile. Gândiți-vă la poliomielită, dacă noi nu vaccinam copiii, câți copii aveam astăzi? Mureau pe capete. Deci, vaccinurile sunt un lucru bun.

Advertisement

Mai mult decât atât, dacă tu vezi președintele Americii, vezi președintele Israelului, vezi pe toți cei deștepți, oameni care se vaccinează, venim noi să spunem și să ne dăm cu părerea că vaccinul nu e un lucru bun. Din punctul meu de vedere, vaccinul este foarte bun și mi-aș dori ca toată lumea să se vaccineze ca să scăpăm de această pandemie.

Ce le transmiteți cetățenilor din comuna Jegălia?

Primarul Vasile Aurel: Speranță și sănătate. Speranță ca acest guvern și noi vom duce la îndeplinire lucrurile pe care și le doresc locuitorii comunei, sănătate, care este primordială pentru a putea începe școlile, toate activitățile sportive si să recăpătăm viața de dinainte de pandemie. Doamne ajută!

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Diversiune politică: Mașini de spălat, cozonaci și aragaze pentru alegătorii din Budești

Published

on

În mijlocul febrei electorale din orașul Budești, un incident controversat a stârnit dezbateri și speculații în rândul cetățenilor. Candidatul USR Budești, Valentin Răducu, a fost pus într-o situație la care nu se aștepta. Totul s-a întâmplat cu doar câteva zile înainte de perioada campaniei electorale. O adevărată diversiune a fost creată de opoziția politică din Budești pentru a stârni un conflict aprins între Valentin Răducu, soția sa, Viorica Răducu, și alegători.

Mai mulți cetățeni s-au prezentat în fața casei lui Valentin Răducu susținând că au venit să-și ridice electrocasnicele și cozonacii promiși în schimbul votului. Cea care i-a întâmpinat pe oameni a fost Viorica Răducu. Femeia spune că a primit mai multe vizite în decursul câtorva ore, mulți dintre cetățeni venind să ceară cozonaci sau electrocasnice.

Situația l-a marcat și pe Valentin Răducu, care a crezut, pentru moment, că este o glumă, însă situația s-a concretizat în scurt timp.

Potrivit lui Valentin Răducu, acest incident ar fi rezultatul acțiunilor lui Pavel Marian. Într-un comunicat oficial, Valentin Răducu se delimitează de aceste acțiuni și respinge toate speculațiile, precizând că partidul și nici el nu oferă bunuri materiale în schimbul voturilor.

Advertisement

În comunicatul de presă, candidatul a subliniat că nu au existat încurajări sau promovări din partea familiei Răducu în acest sens.

De asemenea, candidații au subliniat că se distanțează de orice formă de manipulare electorală și își concentrează eforturile pe găsirea soluțiilor pentru dezvoltarea și prosperitatea comunității locale.

În contrast, contracandidații lui Valentin Răducu sunt descriși ca fiind lipsiți de viziune, preocupați de acțiuni diabolice, care să dezbine comunitatea.

Valentin Răducu a îndemnat cetățenii să se informeze corect și să-și exprime votul în cunoștință de cauză, alegând reprezentanți care să le servească cu integritate și să aducă schimbările necesare pentru binele comun.

În final, mesajul candidatului Valentin Răducu a fost unul de unitate și construcție comună a unui viitor mai bun pentru orașul Budești, invitându-i pe cetățeni să se alăture eforturilor pentru o comunitate mai prosperă și mai echitabilă.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Lacrimi de bucurie! 21.000 lei vor ajunge la cele trei cazuri care au sensibilizat susținătorii Cupei Speranței

Published

on

Într-o perioadă în care discursurile politice sunt omniprezente și promisiunile electorale abundă spațiul public, apar și lucruri bune care dau o rază de speranță. În perioada 20-28 aprilie, Realitatea din Călărași, împreună cu Primăria Municipiului Călărași, a fost gazda celui mai mare și important turneu caritabil de fotbal pentru amatori din județul nostru, Cupa Speranței.

Leonida Jecu, organizatorul acestui eveniment caritabil, a fost impresionat de implicarea comunității, subliniind că, deși evenimentul a fost puțin mediatizat și ignorat de majoritatea politicienilor, el a reprezentat o dovadă clară a solidarității și empatiei călărășenilor. Peste 150 de participanți și sute de spectatori au confirmat succesul și impactul acestui turneu.

„Am plâns de bucurie și emoție la finalul turneului”, a mărturisit Jecu, subliniind că este mândru de faptul că, de șase ani, reușește să aducă la bun sfârșit acest eveniment, doar cu ajutorul prietenilor și fără compromisuri.

“Plâng de fiecare dată la finalul turneelor, de bucurie că Leo, un om simplu, fără susţinere politică, fără bani publici, doar cu ajutorul prietenilor adevăraţi, reuşeşte de şase ani să ducă la bun sfârşit singurul eveniment destinat călărăşenilor simpli ca şi el. Fără compromisuri și fără să lingă clanţe” – scrie Leonida Jecu.

Advertisement

Mulțumiri speciale au fost adresate celor 12 echipe înscrise la turneul caritabil, precum și părintelui protopop Dinu Vasile Viorel și politicienilor locali care au sprijinit inițiativa. De asemenea, un gând aparte de recunoștință a fost adresat deputatului Daniel Florea, singurul politician căruia i-a păsat de acest eveniment.

Echipele înscrise: Sporting Călărași – Komora Călărași – Digi Călărași – Drunk Team Călărași – Sport Team Călărași – United Călărași – Friends Team Călărași – AS Polis – Impact Roseţi – Old Team Călăraşi – Saint Gobain Călăraşi – Setaco Călăraşi;

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Primele rezultate ale tragediei din Spanțov. Macroul consumat, principala cauză

Published

on

Apar noi detalii despre cazul tragediei în care o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au consumat pește la o masă, în a doua zi de Florii.

Conform rapoartelor Direcției Sanitar Veterinare, cazul tragic al fetiței din județul Călărași, care a pierit în urma consumului de pește, a indicat o contaminare a alimentelor cu bacterii în cantități periculoase.

Conform informațiilor obținute de la libertatea.ro, analizele realizate asupra probelor prelevate atât din magazinul local cât și din frigiderul familiei au indicat prezența unui nivel anormale de bacterii, inclusiv klebsiella și salmonella, ce depășesc limitele permise.

În prezent, autoritățile așteaptă rezultatele ulterioare ale analizelor efectuate de către Direcția Sanitară Veterinară și cele ale probelor prelevate de Direcția de Sănătate Publică.

Advertisement

Vă reamintim că o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit, luni, a doua zi după Florii, după ce ar fi mâncat macrou congelat cumpărat de la magazinul din satul Spanțov.

Și familia crede același lucru, însă poliția a deschis o anchetă. Un apel la 112 dar luni dimineață anunță ca o fetiță de 4 ani era în stare de inconștiență. A fost dusă la Spitalul Județean Călărași, intubată, însă, a murit.

Alte câteva ore mai târziu, din casa aceleiași familii a sunat din nou la numărul de urgență 112. De această dată bunicii erau cei care se simțeau foarte rău.

Bunica în vârstă de 59 de ani și bunicul de 66 de ani au fost duși la spitalul municipal din Oltenița. Femeia a murit și ea în scurt timp.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate