Connect with us

Știri

Primarul din Gălbinași, Radu Paul, a terminat de asfaltat întreaga localitate

Published

on

20.11.2020

Primarul Radu Paul din Gălbinași a terminat de asfaltat întreaga localitatea. Să facem o scurtă sinteză asupra proiectelor realizate de edilul social-democrat. Primarul Radu Paul din Gălbinași a terminat ce și-a propus pentru anul acesta. A fost finalizată ultima etapă din cadrul programului de asfaltare a drumurilor din localitate, iar acum se lucrează la alte proiecte de dezvoltare. Programele pe care au fost aplicate proiectele au fost finanțate de Guvernul României. Toată localitatea a fost asfaltată prin PNDL. Bucuria cetățenilor din localitate este pe măsură, sunt mândri și recunoscători față de amul pe care l-au ales să-i conducă

A REUȘIT SĂ ADUCĂ UN SUPERMARKET ÎN COMUNĂ
În primăvară, în localitatea călărășeană ce se află la 25 de km de București, s-a deschis un supermarket de care toti locuitorii se bucură. Conducerea primăriei prin edilul șef au fost alături de managerii magazinului la momentul inaugurării. Zeci de oameni s-au trezit cu noaptea în cap pentru a lua parte la deschiderea magazinului din Gălbinași. https://calarasipress.ro/s-a-deschis-profi-la-galbinasi-primarul-radu-ma-preocupa-bunul-mers-al-lucrurilor-in-comuna/

UZINĂ DE APĂ DIN GĂLBINAȘI Oamenii au considerat că ar fi utilă o Uzină pentru tratarea apei, iar nevoia acestora a devenit realitate în scurt timp. Nu a contat că vremea a fost rea, că a nins, sau a ploua. Uzina s-a construit. Apa este de bună, iar calitatea este controlată periodic. Bazinul are peste 400 mc. “Noi plătim 0.05 % la Apele Romane. ANRE a stabilit 2,67 lei pe metrul cub. Noi am cerut 3 lei prețul pe metru cub și pt a devolta rețeaua. Pe 99% vom avea apă din suprafața comunei. Asfaltarea drumurilor locale s-a terminat. Stația de epurare, 11, 5 km de 100.000 euro este depus preoict. Extinderea canalizării cu 8,6 km. Peste 2 ani vom avea canalizare pe cca. 19 km în comună.” –spune Radu Paul

Advertisement

GAZELE NATURALE ÎN GĂLBINAȘI “Trebuie să realizăm rețeaua de gaze. Avem mult de muncă aici la Gălbinași, ne interesează ca cetățeanul să fie mulțumit, dezvoltarea localității e necesară. „Toată comuna Gălbinași va avea racordare la aceste utilități, încă din acest an. Este vorba de zeci de kilometri de instalații, de proiecte și echipe care lucrează zilnic, care sunt controlate inopinat de primar sau echipa sa.”Edilul-șef nu se oprește aici. Gândește și el un nou Cămin Cultural, mai vrea să realizeze blocuri de locuințe pentru cei defavorizați și să realizeze un nou sediu pentru Primărie. Are amplasamentele la dispoziție și majoritatea documentației este realizată. Se muncește mult, și bine la Primăria Gălbinași. Se muncește pentru oameni, pentru un viitor mai bun.

SEDIUL PRIMĂRIEI VA FI MUTAT ÎNTR-O CLĂDIRE NOUĂ

În anul 2020, primarul Radu Paul își dorește să mute sediul primăriei. Actuala locație nu este foarte avantajoasă. Fundația noului sediu a fost turnată. Clădirea va fi cosntruită chiar lângă Uzina de apă, care se află pe strada principală, lângă Școala Gimnazială, Nr1 din localitate.
Radu Paul a finalizat și alte proiecte importante pentru locuiotori…canalizarea și rețeaua de apă au făcut din localitatea săracă cunoscută așa acum 20 de ani o comună frumoasă fruntașă în județ.

Este de nedescris cum arăta comuna noastră înainte spun cetățenii care se întrec să mulțumească lui Radu Paul și PSD. Apa și noroaiele intrau în curți și case, nu aveam iluminat. Copiii la școală se încălzeau la sobe cu cărbuni și aveau closetele în curtea școlii. Nimic nu se mai compară. Avem o comună europeană. Așteptăm și introducerea gazelor naturale. Nu mai avem ce să cerem primarului. A muncit mult pentru noi, să-i dea Dumnezeu sănătate lui și familiei lui…spun cetățenii din Gălbinași. Școala și biserica din Gălbinași sunt alte Instituții ce se mândresc cu așa primar…au de ce aflăm de proiecte de reabilitare a școlii, sau pentru oameni…

Radu Paul a finalizat o stație pentru captarea și prelucrarea apei. Aflăm că este printre cele mai bune ape și ieftine din județ. Primarul vrea să construiască un cămin cultural. Mai vrea și 2 blocuri de locuințe pentru cetățenii defavorizați. Le-a realizat și rețeaua de iluminat unora dintre ei de la periferia localității, asftel încât toată localitatea este acum iluminată modern, cu led…

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO. 8 mai – Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii

Published

on

Astăzi, 8 mai, sărbătorim Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii, o zi în care celebrăm moștenirea lui Henry Dunant. Viziunea sa a dus la crearea Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie și a impulsionat generații întregi de voluntari să se dedice umanității.

În această zi specială pentru Mișcarea noastră, care este marcată prin adoptarea sloganului #KeepingHumanityAlive – #PăstrămUmanitateaVie, reafirmăm angajamentul de durată al Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie de a susține demnitatea umană, de a alina suferința și de a acorda asistență persoanelor care se confruntă cu situații dificile, în special în zonele îndepărtate și greu accesibile.

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sărbătorește 161 de ani de acțiune umanitară la nivel mondial. Ea este formată din Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC), Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC) și 191 de Societăți Naționale. Voluntarii sunt primii care răspund nevoilor, lucrând neîncetat pentru a-i sprijini pe cei mai afectați.  Aceștia se află pe teren în locurile afectate de dezastre și conflicte, acordând primul ajutor, oferind îngrijire, distribuind materiale umanitare esențiale.

Pentru Mișcare, ultimele 12 luni au fost marcate și de evenimente nefericite. Rețeaua noastră a pierdut 30 de lucrători umanitari, uciși în zone de conflict precum Gaza, Libia, Sudan, Etiopia și Iran.

Advertisement

Anul acesta, tema Zilei Mondiale a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii este #PăstrămUmanitateaVie. Ne folosim de acest slogan pentru a solicita o mai mare protecție pentru lucrătorii umanitari și pentru a evidenția activitatea pe care aceștia o desfășoară în folosul omenirii.

În România, Crucea Roșie Română, parte a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, are o lungă tradiție de ajutorare a persoanelor vulnerabile. Cei peste 8.000 de voluntari din toată țara ajung la zeci de mii de oameni în fiecare an, prin intermediul programelor de sănătate, de reducere a riscului de dezastre, de incluziune socială și multe altele.

Camelia Șucu, Președintele Crucii Roșii Române:

Astăzi, 8 mai, marcăm Ziua Mondială a Mișcării de Cruce Roșie și de Semilună Roșie, un moment esențial pentru a celebra și recunoaște munca neobosită a milioanelor de voluntari și angajați care își dedică viața pentru a-i ajuta pe cei aflați în nevoie. În calitate de Președinte al Crucii Roșii Române, sunt profund onorată să stau alături de această comunitate globală incredibilă. Astăzi nu doar că reflectăm la istoria și realizările noastre, dar și reînnoim angajamentul față de principiile umanitare universale care ghidează fiecare acțiune a noastră – umanitate, imparțialitate, neutralitate, independență, voluntariat, unitate și universalitate”.

Adrian Halpert, director general al Crucii Roșii Române:

Advertisement

Fie că este vorba de răspuns la dezastre, suport în situații de criză sanitară sau sprijin continuu pentru persoanele marginalizate, rolul mișcării internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie este crucial în oferirea de asistență și protecție pentru cei vulnerabili, indiferent de naționalitate, rasă, credințe religioase, clasă sau opinii politice. De Ziua Mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, fac un apel la fiecare dintre voi să recunoașteți și să sprijiniți eforturile noastre, fie printr-o donație, fie devenind voluntar sau, pur și simplu, prin răspândirea cuvântului despre munca noastră vitală. Fiecare gest contează!”.

În ciuda provocărilor cu care se confruntă umanitatea – escaladarea conflictelor armate, creșterea numărului de dezastre naturale, nerespectarea dreptului umanitar internațional și dificultățile întâmpinate de actorii umanitari pentru a ajunge la persoanele aflate în nevoie – Mișcarea de Cruce Roșie și Semiluna Roșie rămâne dedicată ajutorării celor vulnerabili. Toate acțiunile Crucii Roșii și ale Semilunii Roșii sunt conduse de valori umanitare precum neutralitatea, protecția demnității umane și respectul pentru diversitate, care sunt încorporate în cele șapte principii fundamentale ale Mișcării de Cruce Roșie și Semilună Roșie. În contextul unei lumi în schimbare rapidă, aceste principii fundamentale sunt mai relevante ca niciodată.

#PăstrămUmanitateaVie

 

Resurse video:

Advertisement

 

 

 

Despre Crucea Roșie Română

 

Advertisement

Crucea Roșie Română este cea mai mare organizație umanitară din țară, cunoscută pentru rolul său vital în intervenția în caz de dezastre. Cu o rețea extinsă la nivel național, Crucea Roșie Română acționează ca un pilon de sprijin în situații de urgență, oferind ajutor și asistență esențială pentru comunitățile afectate de dezastre.

Rolul auxiliar al Crucii Roșii Române este de a completa eforturile autorităților naționale și locale în intervenția la dezastre.

Organizația este adesea una dintre primele care răspund la crize, oferind ajutor imediat și coordonând resursele pentru a răspunde nevoilor urgente ale victimelor. Această intervenție se extinde de la distribuirea de alimente și apă până la organizarea de tabere de sinistrați, furnizarea de prim-ajutor de bază și suport psihologic pentru cei afectați. Urmărește Crucea Roșie Română pe: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok!

Advertisement
Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași efectuează tratamente împotriva țânțarilor. Care sunt cele mai expuse persoane la înțepăturile de țânțari

Published

on

Primăria Municipiului Călărași anunță că în perioada 13 – 15 mai 2024 pe domeniul public al municipiului Călărași vor avea loc tratamente terestre și avio împotriva țânțarilor și larvelor acestora. 

Tratamentele care se vor efectua exact sunt următoarele: 

  • Dezinsecție terestru combatare țânțari
  • Tratamente avio de combatere a țânțarilor adulți
  • Tratamente avio de combatere a larvelor de țânțari

Tratamentele avio se vor efectua în intervalul orar 06.00 – 11.30 iar cel terestru în intervalul orar 21.00 – 05.00, în funcție de condițiile atmosferice fiind posibilă prelungirea perioadei (fapt ce va fi comunicat ulterior).

Substanțele active folosite sunt: Cipermetrin, Praletrin, Permetrin, Tetrametrin, Piperonil Butoxide, Deltametrin, și Bacillus Thuringiensis.

Care sunt cele mai expuse persoane la înțepăturile de țânțari

Unele persoane sunt mai des înțepate de țânțar decât altele. În general, țânțarii înțeapă mai des copiii și femeile însărcinate. Cele din urmă sunt înțepate de țânțari de două ori mai des decât alte persoane, din cauza că temperatura corpului lor este puțin mai crescută, și expiră cu peste 20% mai mult CO2, la fel și copiii.

Advertisement

S-a mai observat că țânțarii sunt atrași de persoanele cu grupa sanguină 0. Acestea au fost înțepate de două ori mai frecvent decât cele cu grupa A, în vreme ce persoanele care au grupa B se află pe undeva la mijloc, scrie Brico Depot într-un articol. 

Continue Reading

Știri

Ecoaqua| O stradă din municipiul Călărași rămâne fără apă din cauza unei avarii

Published

on

sursă foto: Dragana_Gordic, freepik

O stradă din municipiul Călărași rămâne fără apă cel puțin două ore, cât vor dura reparațiile, din cauza unei avarii apărute la rețea. 

Operatorul de apă și canal Ecoaqua Călărași anunță că efectuează astăzi, 08.05.2024, lucrări de reparație pe strada Rozelor din municipiu, în urma unei avarii apărute la rețea. Echipele de intervenție sunt la fața locului și depun toate eforturile necesare în vederea remedierii problemei în cel mai scurt timp posibil, precizează acesta. 

 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate