Connect with us

Știri

Unirea/ Ciprian Olteanu face o evaluare a dezastrului lăsat de fostul primar Belu

Published

on

Noul primar al comunei Unirea, Ciprian Andrei Olteanu, face o radiografie a primăriei după primele două săptămâni de activitate desfășurate. Nu puține au fost probleme identificate de tânărul edil. Familia Belu a rămas cu amintirile din birouri și paginile de Facebook publice – folosite pentru interesul instuțiilor “Primăria Unirea” și “Căminul de Bătrâni – Unirea” din localitate, aceștia refuzând să ofere accesul noului primar pentru a continua informările publice, de interes pentru locuitori.

Primarul Olteanu notează într-o postare pe o rețea de socializate că Studiul de fezabilitate pentru proiectul cu gaze nu a fost plătit de primarul Belu, iar acum sunt obligați să achite costrurile pentru a nu pierde șansa introducerii gazelor în comună. Pietruirea străzilor din satul Oltina s-a făcut la mica înțelegere cu fosta administrație iar constructorul pune presiuni asupra primăriei în baza înțelegerilor pentru a-și recupera banii.

Imediat după alegeri, primarul Belu Florian, conștient că a pierdut cursa pentru scaunul de primar, s-a amendat singur pentru lipsă autorizație construcție pentru un imobil ridicat fără forme legale. Minunile nu se opresc aici.. citiți ce scrie noul primar pe Facebook:

Ciprian Olteanu: Radiografie după 2 săptămâni de primărie:

✅Asociația Salvati Copiii Romania a ajutat copiii ce nu aveau acces la educația online cu tablete cu acces la internet si ghiozdane
✅Banii direcționați către școală se vor putea folosi pentru a acoperi alte nevoi pentru că nu se vor mai cumpăra tablete
✅Am luat legătura cu alte asociații și sperăm că ne vor ajuta cu o centrală pentru clădirile școlii care acum sunt încălzite ineficient cu sobe

Advertisement

❌Studiul de fezabilitate pentru proiectul cu gaze nu este plătit și suntem forțați să îl achităm să nu ratăm această oportunitate
❌Proiectul depus la CNI pentru asfaltare este de o valoare de peste 12.000.000 RON, ceea ce înseamnă că șansele de a fi finanțat sunt foarte mici, necesitând avize suplimentare de la Ministerul Dezvoltării – îl voi analiza și îl voi optimiza astfel încât să fie finanțabil
❌Pietruirea din sat Oltina nu este plătită și constructorul pune presiuni asupra primăriei în baza înțelegerilor cu fosta conducere
❌Lucrările la bazinul de apă nu sunt plătite în totalitate, constructorul mai are de primit aproximativ 20.000 ron
❌Fostul primar si-a dat două amenzi în perioada de după alegeri, pentru lipsă autorizație de construire, bineînțeles că și-a dat cea mai mică amendă
❌Mașina marca Suzuki este într-o stare deplorabilă, bordul de instrumente nu mai indică nimic iar estimarea celor de la reprezentanță pentru reparație este de 14.000 ron
❌Am făcut cerere la Finanțe si la Prefectură pentru suma de 120.000 ron, primăria fiind incapabilă să își plătească salariile până la sfarșitul anului
❌Ambele biserici mai au nevoie de bani pentru a termina proiectele europene de reabilitare, bani pe care primăria nu îi are.
❌Atât pagina de Facebook a primăriei cât și cea a căminului cultural sunt proprietate personală a familiei Belu si a doamnei Claudia, ei refuzând să dea acces la ele, vom face altele, publice, care să aparțină primăriei.

Mai urmează….rămâneți aproape. O seară bună !

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Competiția internațională Călărași Cup – powered by Ecoaqua, real succes. Miodrag Belodedici a rămas impresionat

Published

on

În municipiul Călărași, pasiunea pentru fotbal și dorința de a încuraja tinerii sportivi au fost celebrate într-un eveniment de excepție organizat de operatorul regional de apă și canalizare, ECOAQUA SA, sub îndrumarea directorului Eduard Grama, împreună cu Consiliul Județean Călărași și Primăria municipiului Călărași. Aceștia au fost gazdele “Călărași CUP”, unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive din zonă.

Miodrag Belodedici, o legendă a fotbalului, a fost invitat de seamă la acest eveniment pentru a împărtăși din experiența sa și pentru a inspira noile generații de fotbaliști aspiranți. Părinții celor mici s-au declarat încântați de inițiativa autorităților locale de a susține astfel de evenimente, recunoscând importanța mișcării sportive și a sănătății încă de la o vârstă fragedă.

Organizatorii evenimentului au oferit tuturor participanților medalii, diplome și cadouri, subliniind astfel aprecierea pentru eforturile și talentul fiecărui jucător. “Călărași CUP” a fost nu doar un prilej de competiție, ci și un moment de comunitate și încurajare pentru viitorul fotbalului în regiune.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Accident grav pe A2, zona Fundulea. Un tir ucrainean s-a răsturnat după ce a lovit parametrul dintre sensuri

Published

on

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe autostrada A2 București-Constanța, la kilometrul 32+300 de metri, pe sensul spre litoral, în zona localității Fundulea, județul Călărași, un autotren înmatriculat în Ucraina a impactat parapetul median și s-a răsturnat pe partea carosabilă. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 13:55.

În urma impactului, sunt scurgeri de carburant pe suprafața de rulare. Nu au rezultat persoane rănite.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri de mers, circulându-se doar pe banda de urgență. Se estimează reluarea normală a circulației în 45-60 de minute.

Continue Reading

Știri

Pericol în parcul comunei Borcea! TSD acuză primăria de neglijență și ignoranță

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În inima comunei Borcea, din județul Călărași, se află un parc care, în loc să fie o oază de relaxare și bucurie pentru locuitori, s-a transformat într-un loc periculos. În urmă cu două zile, Tineretul Social Democrat (TSD) Borcea a făcut public un apel disperat cu privire la situația alarmantă din parc, atrăgând atenția asupra pericolelor iminente cu care se confruntă comunitatea, în special copiii.

Lucrările rapide și neglijente au lăsat în urmă un peisaj plin de riscuri pentru trecători. Potecile din parc, construite peste șanțuri, reprezintă un pericol evident pentru cei care nu sunt atenți sau pentru copiii care aleargă buimăciți și neatenți. Lipsa dalelor de pe potecile deteriorate reprezintă un real pericol, iar incidentele pot avea consecințe grave.

În plus, locul de joacă pentru micuți, menit să fie un loc de distracție și siguranță, s-a transformat într-un mediu înfricoșător. Stâlpii care susțin leagănele sunt într-o stare precară, întrucât s-au transformat rapid în obiecte ascuțite care pot răni grav copiii nevinovați.

Conform celor de la TSD Borcea, autoritățile locale ignoră în mod repetat avertismentele și semnalele de alarmă, întrucât, în respectivul parc, organizează evenimente publice pentru cei mici, fără a lua măsuri pentru a le pune acestora la dispoziție un loc de joacă sigur.

Advertisement

„Pericolul din parc! Datorită lucrărilor bine făcute și pe repede înainte, această problemă persistă și acum, după ani buni.

Aflat lângă primărie, în ochii edilului și ai consilierilor , trecând ignoranți peste acest pericol, organizează evenimente publice pentru copii”, au transmis reprezentanții TSD Borcea, pe pagina de Facebook a organizației.

Imaginile publicate pe Facebook arată că este necesară o intervenție urgentă pentru reparații și pentru a implementa măsuri de siguranță adecvate, astfel încât tragediile să poată fi prevenite în viitor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate