Connect with us

Știri

Grădiștea/ C. Corbu: În domeniul investițiilor s-a continuat activitatea

Published

on

În ciuda faptului că România a fost lovită în această primăvară de pandemia noului coronavirus, care a afectat cele aproape tot, primarii responsabili nu s-au ferit să își continue activitatea începută în mai multe domenii de activitatea. Un bun exemplu pentru această situație este primarul localității Grădiștea, Constantin Corbu. A continuat tot ce și-a propus, fără să se lase afectat negativ de efectele produse de covid-19. 

 

Primar Constantin Corbu: Preocupările mele sunt multiple. În afară de întreținerea funcționalității comunei, a sistemelor de iluminat, gospodărirea gunoiului, administrarea domeniului public și privat, semnarea contractelor pentru concesionarea unei părți din izlaz, unde am crescut procentul unitate/vită/ hectar…Am ajuns la 0.6, o valoare care îi determină pe crescătorii de animale să ia în seriozitate această activitate, pentru a primi subvenții pentru suprafață, pentru animale. Creșterea animalelor a devenit și aici la noi la Grădiștea o ocupație principală, prin care se asigură hrana pentru populație, respectiv producția de carne, brânză, lapte. 

PROIECTELE DE MODERNIZARE CONTINUĂ 

Primar Constantin Corbu: Preocuparea majoră a fost către investițiile pe care le-am redefinitivat. Proiecte au fost continuate sau începute, chiar dacă am fost marcați negativ de această secetă, unde m-am implicat pentru a asigura o stabilitate siguranței alimentare pentru comunitatea noastră. Lipsa precipitațiilor a determinat dezvoltarea producției și culturilor agricole. Am compensat aceasta realizând irigații pe lacul Gălățui, prin amenajări hidrografice și prezența ministrului secretar de stat Emil Dumitru în teritoriu. Am dat drumul la pompare la câteva stații prin canalul magistral racordat la km 388. Am făcut un apel la Piscicola și ANIF și am dat drumul la gârla mare care este și canal de desecare dar și canal de alimentare a lacului Iezeru cu lac Gălățui. Acum a jucat rol pentru irigat. Piscicola a deschis o vană la maxim și în 3 zile am crescut nivelul apei în gârla mare. Din pacate aceasta este colmatată, plină de stuf, în zona podețelor. Am scos câteva tuburi, le-am curățat pentru a asigura fluența apei la est pentru a ajunge la fermieri. Este necesar ca gârla să fie decolmatată. Am creat niște breșe cu buldoexcavatorul la solicitarea fermierilor care s-au implicat și au plătit contravaloarea lucrărilor. A fos o muncă susținută de vineri până luni, dar am reușit să aducem apă pentru a iriga culturile afectate de secetă. Important este ca prin voința dlui Baciu să transferăm gârla în proprietatea comunei, iar apoi printr-un program să realizăm un proiect de curățare și amenajare a malurilor. 

 INVĂȚĂMÂNTUL DIN GRĂDIȘTEA VA MERGE MAI DEPARTE

Primar Constantin Corbu: Suntem pregătiți pentru reluarea învațământului clasele a VIII-a. Elevii vor merge la școală cu microbuzele și vor desfășura activitățile de  final de clasa a VIII- a.Suntem cu grădinița de la Cunești realizată, cu școala de la Rasa în proporție de 90% finalizat. Vom avea suficiente spații pentru a asigura desfășurarea învățământului cu spații de protecție. Asta înseamnă pregătirea ce o asigur. Vom vedea ce facem cu parcurile cu celelalte instituții. Când se vor deschide noi vom asigura funcționalitatea lor. Relaxarea după 15 mai nu mă bucură. S-a văzut că din cauza eliminării amenzilor, poporul nostru circulă și nu va ține cont de măsurile necesare ce trebuiesc luate.

Advertisement

 ACTIVITEA PRIVIND INVESTIȚIILE NU SE OPREȘTE

Primar Constantin Corbu: În domeniul investițiilor s-a continuat activitatea. În domeniul piscicol activitățile au continuat și ele pa raza comunei. Nu am avut restricții economice. Circulația s-a desfășurat corespunzător și s-a justificat deplasarea. Principala preocupare ca primar va fi către investițiile aflate în derulare, pentru o viață modernă. Vreau să sprijin sistemul de irigații pentru a folosi materiile prime locale și crearea locurilor de muncă. Este insuficient să investim numai în obiective și să neglijăm partea de activități economice. Vreau să degrevăm statul de surse și să cream si noi resurse de unde să luăm bani cum ar fi gârla mare, suprafețe de pe izlaz. Asta va conduce și la crearea de locuri de muncă. Vreau să dezvolt activitățile online care s-a demonstrat că pot eficientiza activitățile de pe raza comunei din unele domenii. Administrațiile pot funcționa cu număr mai mic de salariați. În schimb aceasta a produs racile în învățământ pentru cadrele care nu știau de acest sistem.La Grădiștea s-a reușit ca lecțiile se pot desfășura și așa. Este în schimb nevoie de mișcare de aer liber si sa scăpăm de presiunea aceasta psihică asupra omului de a se mișca. 

 GAZE NATURALE ÎN COMUNA GRĂDIȘTEA

Primar Constantin Corbu: Introducerea gazelor naturale ne-a creat probleme. Firma Gazprom Internațional s-a dovedit că este o firmă de escroci, care nu are nici o legătură cu firmele de gaze. A încercat să încheie contracte pe ruta Oltenița – Manastirea. S-a dovedit că vrea să ia bani pe studii de fezabilitate. Vom avea gaze, dar România nu și-a declarat perspectivele, despre ce se va face cu domeniile economiei, cu investițiile noastre în condiții de deficit major, despre investițiile primăriilor care sunt oportune.

ASOCIAȚIA COMUNELOR – STRATEGEII DE DEZVOLTARE ȘI OPINII ALE PRIMARILOR DIN ROMÂNIA

Primarul localității Grădiștea, Corbu Constantin participă în fiecare an la întâlnirea organizată de Asociația Comunelor. 

Primar Constantin Corbu: La Asociația Comunelor am discutat diferite propuneri. Ne dăm cu părerea. Unele probleme relatate sunt bune, altele nu ne interesează direct. Strategia de dezvoltare a țării trebuie făcută de specialiști, de către Instituții de cercetare, astfel încât să nu mai facem de toate și peste tot numai pentru că vrea cineva. Prezența președintelui Iohannis și membrilor din guvern este altfel acum. S-a terminat cu ploconeala și totul a fost interactiv. Prezența miniștrilor ne-a impresionat deși se lucra pentru numirea noului guvern. Orban a fost informat despre propunerile noastre și problemele ce trebuiau remediate. Și președintele i-a dat concursul spre rezolvarea problemelor. Lupta politică a fost acerbă dar unii ne-am dat mâna pentru a rezolva situația existentă…

Noi ne preocupam pentru stăpânirea situațiilor ce pot devia, cu luarea eficientă a măsurilor impuse de lege. Nu am stat degeaba la Primărie și mergem mai departe. Cetățenii să nu se bazeze doar pe liniște si sa fie mult mai atenți. Să se deplaseze cu motivație și cu luarea de măsuri care să-i protejeze. Este greu să porți masca. Le urez încredere si curaj. Să știe ca viața este mereu roz. Le doresc multa sănătate și să ne revedem așa cum ne vedeam  acum 2 luni…a încheiat primarul comunei Grădiștea, ing. Corbu Constantin

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

“AUREL MAILAT – O viață întreagă închinată folclorului”

Published

on

Asociația Culturală “Brâulețul Dunării” va organiza un spectacol în cinstea celui ce a fost Aurel Mailat. Evenimentul va vrea loc în comuna Grădiștea.

Vineri, 17 mai, ora 16:00, în cadrul evenimentului va avea loc inaugurarea Căminului Cultural al Comunei Grădiștea, dar și ceremonia de dezvelire a plăcii comemorative amplasată pe sediul acestuia, care cu acest prilej va purta denumirea de “Aurel Mailat”.

Spectacolul artistic va fi susținut de toate ansamblurile din județul Călărași unde Maestrul a creat coregrafii de excepție, dar și soliști cu care acesta a colaborat de-a lungul timpului.

La eveniment sunt invitați toți foștii colaboratori și cunoscuți ai Maestrului Coregraf Aurel Mailat!

Vă așteptăm cu mare drag!

Advertisement

Continue Reading

Știri

DGASPC Călărași aduce bucurie în inimile copiilor de la Complexul de Servicii Făurei. Micuții au trăit o adevărată aventură în Parcul de Distracții din Comana

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Marți, 30 aprilie, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Călărași a organizat o activitate specială pentru copiii rezidenți ai Complexului de Servicii Făurei. Parcul de Distracții din Comana, județul Giurgiu, a fost locul unde micuții și-au trăit o zi plină de voie bună și aventură alături de echipa DGASPC.

Plimbarea cu vaporașul pe lac a fost prima experiență din ziua plină de surprize. Cu sufletele pline de curiozitate și nerăbdare, micuții au îmbrățișat fiecare moment al acestei aventuri acvatice.

Dar emoțiile nu s-au oprit aici. Cu inimile bătând mai tare de entuziasm, copiii au avut parte de o experiență unică pe tiroliană. Cu zâmbete largi și ochii plini de bucurie, au simțit adrenalină și libertate, explorând noi înălțimi și descoperind că pot face orice își propun.

Și când ploaia a început să cadă, nimic nu a putut stinge entuziasmul lor. Plimbarea pe malul lacului, în mijlocul ploii, a fost ca o aventură. Picăturile de ploaie, dansând în jurul lor, au transformat simpla plimbare într-o experiență magică și memorabilă.

Advertisement

Finalul perfect pentru această zi plină de distracție a fost la restaurantul Comana, unde copiii au fost răsfățați cu un meniu special. Printre râsete și povești împărtășite, copii s-au bucurat de fiecare moment.

Această activitate organizată de DGASPC Călărași nu a fost doar o simplă plimbare în parc, ci o oportunitate pentru copii de a uita de griji și probleme și de a se bucura de fiecare clipă. Fiecare zâmbet și fiecare strigăt de bucurie au fost răsplata pentru eforturile depuse de echipa DGASPC pentru a aduce o rază de lumină și fericire în viețile copiilor din Complexul de Servicii Făurei.

„Activitate de socializare și recreere la Parcul de Distracții Comana jud. Giurgiu, organizată de DGASPC Călărași pentru rezidenții Complexului de Servicii Făurei. Copiii au beneficiat de plimbare cu vaporașul, experiență unică cu tiroliană, plimbare pe malul lacului prin ploaie. Activitatea s-a încheiat la restaurantul Comana cu meniu special pentru copii”, au transmis reprezentanții DGASPC, printr-o postare pe Facebook.

Continue Reading

Știri

Locuri de muncă vacante în județul Călărași prin AJOFM Călărași

Published

on

AJOFM Călărași, în colaborare cu diverse companii și instituții din județ, oferă un număr semnificativ de locuri de muncă pentru cetățenii în căutarea unei oportunități profesionale.

Administratie Publica – Servicii Publice

  1. CN Posta Romana SA – Sucursala Ploiesti
    • Ocupație: Agent postal
    • Număr locuri: 3
    • Localitate: Plataresti, Vasilati, Soldanu
    • Vechime cerută: 3 ani
    • Studii: Nedeterminate
    • Durată incadrării: Nedeterminată
    • Salariu / alte avantaje: 30.04.2024
    • Contact: Tel. 0212009256, e-mail: [email protected]

Confectii Textile

  1. Greierele si Furnica CF.25991260
    • Ocupație: Muncitor necalificat
    • Număr locuri: 10
    • Localitate: Calarasi
    • Vechime cerută: Medii
    • Studii: Nedeterminate
    • Durată incadrării: 04.05.2024
    • Salariu: 3300 lei
    • Contact: Tel. 0721375291, e-mail: [email protected]
  2. Confex CF.15904770
    • Ocupație: Operator confectioner
    • Număr locuri: 20
    • Localitate: Calarasi
    • Vechime cerută: Medii sau calificare
    • Studii: Nedeterminate
    • Durată incadrării: 04.05.2024
    • Salariu: 3300 lei
    • Contact: Tel. 0721375291, e-mail: [email protected]
  3. Catex Industry SA CF 47384072
    • Ocupație: Operator confectioner
    • Număr locuri: 4
    • Localitate: Calarasi
    • Vechime cerută: 1 an
    • Studii: Nedeterminate
    • Durată incadrării: 26.05.2024
    • Salariu: 8 ore, 26.05.2024
    • Contact: Tel. 0242307308

Alte Activități

  1. Generali – Romania CF.2886621
    • Ocupație: Agent asigurare, Consultant asigurare, Inspector daune
    • Număr locuri: 2
    • Localitate: Calarasi
    • Studii: Medii sau superioare
    • Durată incadrării: Nedeterminată
    • Contact: Tel. 0722620784, e-mail: [email protected]
  2. London Com SRL CF 22224238
    • Ocupație: Lucrator Comercial, Modelator-miezuitor
    • Număr locuri: 2
    • Localitate: Calarasi
    • Durată incadrării: Nedeterminată
    • Contact: Tel. 0731280862, e-mail: [email protected]
  3. ARR Electric Distribution CF.47819860
    • Ocupație: Electrician, Muncitor necalificat in domeniul electric
    • Număr locuri: 7
    • Localitate: Calarasi/Bucuresti
    • Durată incadrării: 1 an
    • Salariu: 4592 lei/transport zilnic/diurna
    • Contact: Tel. 0787 668 756, e-mail: [email protected]
  4. Andre&Roby Lefruct SRL CF 27736760
    • Ocupație: Lucrator comercial, Operator calculator, Sofer
    • Număr locuri: 10
    • Localitate: Calarasi
    • Durată incadrării: 1-2 ani
    • Contact: Tel. 0732916589c

Continue Reading

Cele mai vizualizate