Connect with us

Știri

VIDEO. Un “psihopat” pe bicicletă vandalizează maşinile din Călăraşi. “Lucrările” sunt încărcate pe Facebook

Published

on

Zeci de călărășeni sunt revoltați din cauza unui personaj local catalogat drept “maniac” sau “psihopat” care se plimbă cu bicicleta și o boxă portabilă pe străzile orașului și vandalizeză mașinile pe care el le consideră staționate neregulamentar sau care nu respectă regulile rutiere în timpul mersului. Personajul este descris de cetățeni ca fiind o persoană cunoscută cu vizibile probleme de natură psihică. Se pare că aceste probleme de sănătate nu au fost încă stabilite de un specialist în domeniu. Personajul se plimbă în voie în fiecare zi pe străzile din Călărași având alături de el, montat pe grătarul bicicletei, o boxă portabilă la care ascultă muzică. “Recitalurile” sunt transmise aproape de fiecare dată live, pe Facebook, pe contul personal.

“Sfânta piatră trebuie sa ii spargă capul!”

Este replica pe care o rostește Marian Florin Stanciu într-o acțiune de “sancționare” a unui conducător auto care nu ar fi respectat regulile de circuție. Marian și-a făcut un obicei începând din această primăvară să folosească pietre pentru a vandaliza mașinile pe care le găsește parcate neregulamentar. Mai mulți călărășeni ne-au contactat pentru a ne face cunoscută această situație încă nererezolvată de autorități.

Surse din IPJ Călărași spun că acest personaj este cunoscut de poliție pentru apucăturile sale. Este cercetat în prezent în mai multe dosare penale pentru distugere auto. “Justițiarul” pe bicicletă a fost reținut la sediul politiei în urmă cu două săptămâni timp de 6 zile consecutive pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere.

Pentru o corectă Informare am solicitat Inspectoratului de Poliție Județean Călărași informații cu privire la numărul plângerilor făcute împotriva acestui cetățean acuzat de mai multe persoane de distruegere și vandalizare. Revenim cu informațiile comunicate oficial.

Advertisement

În cursul zile de vineri, 23 aprilie, pe mai multe grupuri de Facebook au apărut fotografii și informații relatate de diferite persoane cu privire la comportamentul lui Marian Florin Stanciu. 

Relatăm, în rândurile de mai jos, câteva comentarii făcute pe unul dintre grupurile publice în care se discuta despre acest “justițiar”:

Sorin Purcărea E nebun omu
Ilie Daniela Îl impușc daca-l vad prin oras 🤬🤬🤬
Ilie Daniela Pe unde le intra frate ideile astea ?! Câtă plăcere in postarile sale !!!
Ştefan Dragomir Vai de capul lui de idiot!
Nicolae Simona Ce am pățit Eu din cauza lui k nu mai scapm de el doamne e chiar nebun cu capu😅😅😅
Paul Buzoianu Intai invatati in p**a mea sa parcati si sa mergeti cu troacele alea si dupa aia va faceti specialisti in psihologie. E cale lunga de la una la alta
Petre Barbu Sfinta piatra trebuie sa ii sparga capul
Doru Florian Prodan Să îl ia cu cămașa de forță. M-am uitat pe postări și omu e dus rău. Pericol public. Poate se sesizează cineva și îl internează la nebuni.
Ciprian Tigau Eu cred ca a picat la traseu sau nu ia reușit parcările și de asta face el asa dar ori cum nu are toată tigla pe casă
Roxana Belu Ce psihopat 🤣🤣🤣 auzi tu …sfânta piatra …bine ca nu a lăsat și amenzi in geam sau ca nu le-a luat permisul 🤣🤣🤣🤣
Raymond Cox Pisamas pe el . Denuntat il . Faceti ceva . Ca asa merita . Pericol public prezinta omu
Mari Tachtidis E cu ordinea publică. 🙄Până primește o sfântă piatră în cap…
Ștefi Ștefan E dus omu’, nu vad De Ce ar fi treaba lui parcarile oamenilor atâta timp cât nu face parte din cadrul poliției, la care vă zgariat sau spart masina eu zic ca trebuie ciufulit 🤣🤣🤣
Adrian Paun Mia fost vecin de scara ani de zile, nu e in toate mintile
La o simplă vizită pe profilul de Facebook unde Marian își prezintă “lucrările” se poate reține că este foarte activ în fiecare zi, fâcând zeci de postări în interval de doar câteva ore. Nu vorbim despre lucruri diverse pe care acesta le distribuie pe profil, ci despre mașinile vandalizate pe care le “sancționează” apoi le pune pe internet pentru a le face de râs public, crede Marian. VIDEO-ul de jos spune tot ce trebuie despre cetățean.

În data de 22 aprilie, Marian a încărcat pe Facebook trei fotografii în care prezintă 3 procese verbale încheiate în urma unor contravenții constate de un agent de politie din cadrul IPJ Călărași.
Postarea este însoțită de un comentiu pe măsura sancțiunilor aplicate:

“Sunt doar 3 sancțiuni pe care le-am primit într-o singură zi, dar domnii agenți mint in legătură cu data și ora” 

Iar comentariile primite sunt sincere și directe:
Andra Constantin Cât mai multe sa Primești psihopatule!
Jeg penal care distrugi mașini!
Gunoiule !
Cristiana Agiu Andra Constantin mama merita asta sa i futa cineva o bătaie d aia zdravănă…

INTERNAT LA OBREGIA LA SOLICITAREA FAMILIEI

Mama bărbatului de 40 de ani, Ivanciu Floricica ne spune că băiatul său cel mare născut la data de 23 iunie 1980 a fost internat la solicitarea acesteia în urmă cu aproximativ 3 ani la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Profesor Doctor Alexandru Obregia” și la un spital din Lehliu. Mama bărbatului afirmă că fiul său a primit tratament doar cu Diazepam și calmante care nu l-au ajutat deloc.Coform mamei, bărbatul răspunde la toate testele efectuate de specialiști. Mama se ducea la spital la băiat să ducă schimburi, mancare și să discute personal cu mediicii despre starea bărbatului.

 

Advertisement
“Si spunea ca nu ii da decât diazepam…Nu mai tin minte si ca raspunde corect la toate testele intrebari”

Fiul cel mare locuiește pe strada I.L Caragiale din municipiul Călărași într-o casă abandonată alături de alte persoane necunoscute în prezent. În anul 2004 mama băiatului a divorțat de tatăl copilului. De atunci, Marian își vizitează frecvent bunicii din partea mamei care locuiesc în comuna Grădiștea din județul Călărași. Bineînțeles, deplasarea se face tot cu bicicleta.

https://youtu.be/Z6pxDIaNYu4

ȘOCUL CARE A DECLANȘAT TOTUL

Mama băiatului spune că toată această stare a bărbatului s-a declanșat prin octombrie 2013. Au fost evacuați din apartamentul cu 3 camere situat în Călărași, pe strada Speranței, nr.1, etaj 2 în urma unui litigiu pierdut în instanță, proces intentat de S.C. ECOAQUA CĂLĂRAȘI S.A.

“Problemele au început de când am fost evacuați din apartament de către ecoaqua…e foarte simplu pentru mine sa imi explic ce a fost acolo,la evacuare erau doar ei doi, fii. Eu lucram in Genova, taica-su Stanciu Raiu,la Sibiu. Au asistat la încărcarea mobilierului din apartament ,rupt, bucăți peste lavabil, peste haine cu judecătorul acolo cu ei.”

https://youtu.be/pTEufJuEV4A

Advertisement

În urma procesului, familia evacuată din apartamentul situat pe str. Speranței suma de 39.000 lei. De mai mulți ani mama lui Marian  muncește în Geneva, iar tatăl acestuia locuiește în satul Rasa, comuna Grădiștea alături de Daniel, fiul cel mic al familiei într-o casă achiziționată după divorțul soților.

În ciuda faptului că sunt divorțați, fostul soț a primit cheile de la casă fostei soții și o ajută la întreținerea casei pe perioada cât aceasta lipsește din țară, plecată fiind la muncă. Fiul cel mic a plecat și el în afară, prin Spania la muncă, la căpșuni, iar toată răspunderea pentru casa mamei a rămas în fostul soț, tatăl celor doi copii.

https://youtu.be/ramMCmFplwM

“Suntem doi oameni cu supărări,care se plânge unul altuia de oful casei din strada Speranței si de Marin si de tot.”

-S-a stabilit vreun diagnostic pentru fiul dumnevoastră?

Advertisement

– Doctorul mi-a zis ca nu are cum sa il tina ,sa il zapaceasca cu alte medicamente pentru ca e sănătos dar face asa fiindca are tupeu, fiindca e golan, fiindca profită ca eram singura si voia sa se impuna si acum ,daca bea alcool face rau, pentru ca nu trebuie sa bea. De fapt, sănătos de tot nu este, dar medicul si poliția il intreaba daca vrea la nr. 9, daca nu, nu.

-Taica-su nu l-a bătut,nu prea stie de frica
Doamna Ivanciu își descrie fiul ca fiind un om muncitor, sufletist, harnic.
– Cine sa isi faca mila sa il ia cu binisorul pe lângă el, ca munceste de rupe, e harnic, nu pregetă dar are iesiri si pentru ca Poliția il menajeaza, nu ca ar trebui batut dar este ac si de cojocul lui, cum se spune. Acasa, când erau copii tineri ,la liceu ca a facut liceul Agricol…Deci el era cel mai bun copil al meu. Sufletist, darnic cu calm… În fine, este cam tarziu si deja am vorbit cam mult.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Călărași: A fost emis acordul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru Pasajului de la Lehliu Gară

Published

on

pasaj lehliu

Consiliul Județean Călărași a făcut un pas important în direcția modernizării infrastructurii regionale, dând undă verde pentru construcția Pasajului Lehliu Gară. Acest proiect este una din dorințele primarului Iulian Iacomi din Orașul Lehliu Gară. Pasajul va supratraversa Magistrala 800 București-Constanța, oferind o soluție vitală pentru fluidizarea traficului și eliminarea barierei feroviare.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a semnat contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru implementarea Pasajului de la Lehliu-Gară. Contractul vizează două etape esențiale: elaborarea Studiului de Fezabilitate și acordarea asistenței tehnice în procesul de licitație pentru proiectare și execuție.

Primarii din 36 de localități și conducerea CJ Călărași

Iulian Iacomi – primar Orașul Lehliu Gară

Decizia pentru construcția Pasajului Lehliu Gară a fost luată în 2022 și a primit un sprijin hotărât din partea autorităților locale. Consiliul Județean a votat în ianuarie 2023 un proiect ce prevede construcția pasajului peste calea ferată, similar celui de la Drajna. Parteneriatul între UAT Lehliu Gară și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a fost aprobat în decembrie 2022, deschizând drumul către demersurile practice pentru realizarea proiectului.

Pasajul Lehliu Gară reprezintă nu doar o investiție în infrastructura rutieră, ci și o promisiune pentru o mai bună conectivitate și dezvoltare regională. Implementarea acestui proiect va aduce beneficii semnificative pentru comunitatea locală și pentru toți cei care tranzitează zona, consolidând astfel poziția județului Călărași în peisajul infrastructural al țării.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Probleme în prima zi de campanie electorală în Călărași: Amalia Bellantoni: “Mi-au rupt afișele. Am chemat politia!”

Published

on

amalia bellantoni

Prima zi de campanie electorală în județul Călărași a adus și primele obstacole pentru unul dintre candidați. Amalia Bellantoni, reprezentanta Partidului SOS România în cursa pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași, și-a lansat campania în forță încă de la miezul nopții. Cu toate acestea, începutul său s-a lovit de probleme neașteptate.

Candidata a întâmpinat dificultăți în mai multe localități din județ, unde afișele sale electorale au fost fie deteriorate, fie furate de pe panourile special amenajate pentru afișarea lor. Aceste incidente au fost semnalate imediat autorităților competente, iar Amalia Bellantoni a făcut publică situația pe rețelele de socializare.

Este regretabil să vedem că în chiar prima zi a campaniei electorale, unele acțiuni lipsite de fair-play politic au avut loc în județul nostru“, a declarat Amalia Bellantoni.

Advertisement
Continue Reading

Știri

VIDEO. Câte proiecte europene a atras județul Călărași

Published

on

bogdan mihai

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Administratorul public al județului, Bogdan Mihai, a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă desfășurate pe 9 mai 2024, că proiectele de investiții în județul Călărași, finanțate prin fonduri europene, au atins un cuantum impresionant. Cel mai important dintre acestea este proiectul de la Ecoaqua SA, evaluat la 500 de milioane de euro, iar restul proiectelor însumează aproximativ 200 de milioane de euro.

Investiții în sănătate și infrastructură

Administrația județului a direcționat fondurile europene către mai multe domenii esențiale, printre care se numără și sănătatea. Mai multe corpuri de spital au fost modernizate, iar unul dintre cele mai importante proiecte este cel al noului corp de spital, care urmează să devină un mic spital regional. În curând, va începe și renovarea ultimei aripi a Spitalului Județean de Urgență Călărași, corpul F,G,H.

Advertisement
Corpul F, G, H al Spitalului din Călărași va fi consolidat

Corpul F, G, H al Spitalului din Călărași va fi consolidat (2023)

Pe lângă investițiile în sănătate, administrația județului a demarat și proiecte importante în domeniul infrastructurii, în valoare de 100 de milioane de euro. Printre acestea se numără și proiectul drumului trans Regio, evaluat la 500 de milioane de euro, care se află încă în faza de pregătire.

Obiective

Pentru perioada următoare, Bogdan Mihai nu a stabilit un target anume, însă și-a exprimat dorința de a atrage cât mai multe fonduri europene pentru investiții în domeniile esențiale. Printre obiectivele propuse se numără finalizarea proiectului ambulatoriului și a parcării supraetajate din proximitatea spitalului, proiect esențial ce va decongestiona traficul din zonă și va îmbunătăți serviciile medicale prin crearea unui nou ambulatoriu.

De asemenea, se are în vedere extinderea ambulatoriului cu încă un etaj, o măsură care va contribui la îmbunătățirea infrastructurii și a serviciilor oferite cetățenilor.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate