Connect with us

Știri

Jandarmerii călărășeni confiscă 75 kg pește vândut ilegal în Mânăstirea

Published

on

Infracțiuni constatate și sancțiuni contravenționale aplicate de jandarmii călărășeni la Târgurile săptămânale organizate în localitățile Budești și Mânăstirea

 

            Trei infracțiuni și șase sancțiuni contravenționale au fost constatate de jandarmii călărășeni, duminică, 15 decembrie, a.c., în acțiunea desfășurată pe raza localităților Budești și Mânăstirea din județul Călărași, în zona de organizare a Târgurilor săptămânale, cu scopul protejării populației de activitățile comerciale ilicite și combaterii fenomenului infracțional și contravențional în domeniu.

            Astfel, doi bărbați au fost surprinși în localitatea Mânăstirea, în timp ce ofereau spre vânzare  o cantitate de 75 kg. de pește, în condiții improprii de depozitare și fără a deține documente legale în acest sens. Jandarmii le-au întocmit comercianților de ocazie actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comercializare ilegală a peștelui, care au fost înaintate organelor abilitate, in vederea continuării cercetărilor.

Advertisement

Întreaga cantitate de pește a fost ridicată de jandarmi și predată organelor sanitar-veterinare pentru aplicarea măsurilor legale.

            De asemenea, tot la Târgul săptămânal din localitatea Mânăstirea, un bărbat depistat în timp ce oferea spre vânzare diferite articole de îmbrăcăminte, tip sport, inscripționate cu numele unor mărci consacrate în domeniu, nu a fost în măsură să prezinte jandarmilor documentele de proveniență pentru cele 18 de produse comercializate.

            Bunurile, susceptibile a fi contrafăcute, au fost ridicate de jandarmi în vederea verificării, iar comerciantului i-au fost întocmite actele de sesizare, ce au fost înaintate organelor competente pentru continuarea cercetărilor privind săvârșirea infracțiunii de “punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută și sancționată conform Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

 

            Cele șase sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 3000 de lei, au fost aplicate unor comercianți prezenți la Târgul săptămânal din localitatea Budești, pentru fapte prevăzute în Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite.

Advertisement

Jandarmeria Călărași face următoarele recomandări cetățenilor:

 –  să evite cumpărarea unor produse alimentare perisabile, de la persoane necunoscute și neautorizate din punct de vedere sanitar-veterinar, întrucât aceste produse pot reprezenta un adevărat pericol pentru sănătate. 

–   să nu achiziționeze bunuri comercializate în mod ambulant și fără îndeplinirea condițiilor prevăzute de legislația în vigoare, iar atunci când observă astfel de acte de comerț, să sesizeze autoritățile în domeniu.

                                                                                                                                         

 COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Au început lucrările la sediul IPJ Călărași

Published

on

Au început lucrările de execuție în cadrul proiectului ,,Renovarea energetică aprofundată a clădirii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași”.

În cadrul proiectului se vor desfășura activități de renovare energetică aprofundată a clădirii Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, aflată pe Bulevardul Republicii, nr 44, municipiul Călărași, județul Călărași.

Obiectivul proiectului urmărește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumul de energii convenționale, reducerea emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și protejarea mediului înconjurător.

Valoarea totală a proiectului este de 20.537.070,58 de lei.

Termenul de finalizare este 15 decembrie 2025.

Continue Reading

Știri

Reacția PSD Călărași după incidentul din Dichiseni. Ion Samoilă spune că „e o chestiune de cancan” și că primarul PNL „stă mai mult pe la cârciumi decât la primărie”

Published

on

PSD Călărași răspunde alegațiilor cum că actualul primar al comunei Dichiseni din partea PNL ar fi fost victima unui act de vandalism provocat de candidata din partea opoziției, Laura Petre (PSD). Peste 150 de cireși au fost tăiați din curtea primarului din Dichiseni. Ion Samoilă spune că „asta e o chestie tot de campanie, de cancan” și că „noi ne ocupăm cu lucruri serioase”. 

Primarul PNL al comunei Dichiseni, Radu Iulian, a fost victima unui act de vandalism, după ce 150 de cireși au fost tăiați din livada de 3500 de astfel de pomi pe care o are. Gestul a fost imediat asociat cu tensiunile politice existente între candidații locali înscriși în competiția pentru funcția de primar și consilieri local în acest an, însă polițiștii nu au găsit încă niciun potențial suspect. 

PNL Călărași a reacționat printr-un comunicat de presă transmis pe 8 mai 2024, în care spune că a luat act cu „foarte mare dezamăgire” de situația din Dichiseni și precizează că „primarul liberal Iulian Radu, candidat pentru un nou mandat în alegerile locale din data de 9 iunie, este ținta unor atacuri fără precedent din partea competitorilor politici”. 

Laura Petre, candidata din partea PSD la alegerile locale pentru administrația comunei Dichiseni, a răspuns că se demite total de acuzații și că „este regretabil ce i s-a întâmplat domnului Radu Iulian”. Aceasta a mai adăugat că nu vrea să intre „în astfel de polemici”. Mai multe informații despre subiect, pe Călărași Press

Într-o conferință de presă de ieri, PSD Călărași prin secretarul executiv Ion Samoilă a expus un punct de vedere legat de subiect, menționând că alegațiile nu sunt mai mult altceva decât cancan din perioada campaniei electorale. Cu toate astea, PSD-istul îl acuză pe primarul din Dichiseni că „stă mai mult pe la Călărași și pe cârciumi decât pe la primărie”. 

„Nu am informații despre acest subiect. Asta e o chestie tot de campanie, de cancan. Noi ne ocupăm cu lucruri serioase. Cred că la Dichiseni avem un candidat care, nu glumesc, se bate cu șanse reale la câștig. Este o femeie serioasă, știe administrație, n-aș vrea să intru într-o chestie de cancan, că actualul primar stă mai mult pe la Călărași și pe cârciumi decât pe la primărie, dar ăsta e un adevăr și cred că trebuie schimbată situația de la Dichiseni”, a declarat Ion Samoilă într-o conferință PSD de ieri, 9 mai 2024. 

 

Continue Reading

Știri

PSD Călărași își dorește 60% din voturile călărășenilor la alegerile din 9 iunie. Ion Samoilă, secretar executiv PSD: „Dacă în 2020 am fost pe locul 5, acum vrem să fim puțin mai sus”

Published

on

Partidul Social Democrat Călărași își propune să obțină un scor și mai bun la alegerile locale de anul acesta, având în vedere că în 2020 organizația județeană a câștigat 27 de primari și a luat majoritatea în Consiliul Județean. Ion Samoilă spune că feedback-ul din partea călărășenilor este bun și precizează că partidul din care face parte își propune să obțină un scor de 60% pe 9 iunie, potrivit unei conferințe de presă de ieri, în ultima zi de precampanie. Astăzi, 10 mai 2024, a început oficial campania electorală. 

Ion Samoilă, vicepreședinte al Consiliului Județean și secretar executiv al PSD, a vorbit despre perioada de precampanie și despre părerile oamenilor din județ despre activitatea partidului din ultimii patru ani. 

  • „Astăzi este ultima zi de precampanie. În toată această perioadă, Organizația Județeană a avut multe întâlniri în majoritatea localităților din județ. Am avut întâlniri zonale și am discutat cu cetățenii. Am prezentat realizările pe care noi le-am avut în acest mandat. Am ascultat propunerile privind viitorul, ce-și dorește fiecare, în fiecare localitate, în fiecare zonă, le-am notat”.
  • „Aprecierile vreau să vă spun că sunt bune. În majoritate oamenii ne-au creditat în continuare pentru încă un mandat. Inclusiv în municipiul Călărași, am făcut întâlniri zonale, plecând de la Mircea Vodă până în Măgureni, în toate cartierele. Am avut întâlniri cu foarte mulți cetățeni și feedback-ul este unul foarte, foarte bun. Intrăm încrezători în această campanie. Astăzi încheiem precampania. De mâine, oficial, se deschide campania electorală”.

Ion Samoilă a mai precizat și ținta pe care PSD Călărași își propune să o atingă la alegerile locale de pe 9 iunie: un target de 60% la vot direct. 

  • ”În 2020 am intrat în competiție electorală cu 17 primari în funcție și am ieșit cu 27. Am câștigat zece primari și majoritatea în Consiliul Județean. Acum intrăm în această competiție cu 33 de primari în funcție. Sunt convins că pe 9 iunie în urma calculelor făcute de noi ne-am propus ca target că obținem 60% la vot direct. Este un scor bun pe care ne gândim să îl atingem. Avem calcule realiste. Avem șanse reale ca în cel puțin șase localități să ne batem la câștigarea primăriei. Ne respectăm adversarii, dar suntem căliți în aceste bătălii electorale. Vrem să rămânem în vârful clasamentului”.

Secretarul executiv al PSD mai precizează că șanse reale pentru a câștiga noi primari sunt în Dichiseni, Nicolae Bălcescu, Jegălia sau Modelu: „Eu cred că lumea mai se și satură de figura unora și eu cred că și candidații care sunt la al șaselea, al șaptelea mandat încep să dea semne de  oboseală și cred că o rutină trebuie înlocuită”, a mai precizat acesta. 

Astăzi, 10 mai 2024, a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare ce vor avea loc în aproximativ o lună, pe 9 iunie. PSD Călărași transmite că are încheiate toate contractele privind desfășurarea campaniei. 

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate