Connect with us

Știri

VIDEO. Ziua Națională a României, marcată în localitatea Ciocănești cu depuneri de coroane și fasole cu cârnați

Published

on

Ziua Națională a României a fost marcată cu mare fast și în localitatea Ciocănești din județul nostru. Edilul Pavel Petre alături viceprimar, directorul Dan Melente, inspectorul-șef al Jandarmeriei Călărași, col. Marcu Ionel, soborul de preoți, s-au ocupat de buna desfășurare a minunantului eveniment destinat rememorării a 101 ani de la Marea Unire din 1918

Primar Petre Pavel: Fie că sunt în țară sau în afară, le urez tuturor românilor LA MULȚI ANI! Le doresc să vină în țară și să fim alături pentru a ne aprecia valorile noastre romînești. În fiecare an organizăm cu respect Ziua Națională, cu o fanfară proprie compusă din copiii de la școală, cu cei care ne-au adus faimă în țară și afară. Mulțumesc preoților, profesorilor și conducerii Jandarmeriei care ne-au asigurat evenimentul. Le doresc multă sănătate și activitățile pe care le au. Astăzi declarăm 3 cetățeni din Ciocănești drept cetățeni de onoare. Este pentru prima dată cînd facem asta. Este vorba de dl. medic Briceag Gheorghe, d-lui asistent medical Melente Gheorghe și fostei directoare Mereval Aurelia Alis. Să vă dea Dumnezeu numai bine, dvs., tuturor românilor, și să progresăm în continuare pentru a fi alături de oameni.

Directorul Școlii Gimnaziale, Dan Melente, a explicat ce înseamnă a fi un bun român…Să fii un om onest, un om care își iubește tradiția, un om care să iubească istoria și care aduce un plus de valoare României. Astăzi, de Ziua Națională vă urez să rămâneți români adevărați și să păstrați tradiția pentru a o transmite mai departe generațiilor ce vor urma. La mulți ani ciocăneșteni, la mulți ani călărășeni, la mulți ani români…

Șeful Jandarmeriei Călărași – col. Marcu Ionel: Sunt mândru că sunt român așa cum simt toți românii. Astăzi am reușit să fim alături de mai multe autorități locale, în mun. Călărași, Oltenița, în com. Borcea și com. Ciocănești. Am încercat să fim alături cu colegii noștri în cât mai multe localități, alături de comunitățile locale. Mesajul meu este să fim alături unii de alții și alături de România pe drumul ne care ni-l dorim, un drum minunat. Și anul trecut și în acest an am organizat buna desfășurare a activităților împreună cu Centrul Militar Județean. Efectiv am condus și coordonat activitățile în toate localitățile unde am fost implicați. În afară de defilarea efectivelor și a tehnicii am asigurat măsurile de ordine publică împreună cu colegii de la Poliție. 

Festivitățile au început cu intonarea Imnului de Stat al României, cu slujba organizată de un sobor de preoți din localitate. Directorul Școlii a prezentat semnificația istorică a zile sărbătorite. Primarul localității a vorbit despre respectul Romăniei și le-a urat românilor să creadă dragostea de țară și neam, să lupte pentru aceasta cu tenacitate și speranță. Credeți în puterea și hotărârea voastră! Pe plan local s-au prezentat preocupările bune ale echipei sale către prosperitate și o viață mai bună. El a înmânat 3 diplome de cetățeni de onoare pentru dl. medic Briceag Gheorghe, dlui asistent medical Melente Gheorghe și fostei directoare Mereval Aurelia Alis. S-a dat cuvântul dlui Melente care a evocat o poveste din tinerețe care l-a determinat să râmână în comuna natală. 

Copii și cadre didactice alături de conducerea Primăriei Ciocănești au depus coroane de flori la cele 2 monumente ale celor ce s-au jertfit pentru România. A urmat defilarea unei grupe de jandarmi, a autospecialei de intervenție a ISU din localitate și a fanfarei. După eveniment cei asistenți au fost invitați la o masă câmpenească organizată de către Primărie în Căminul Cultural.

https://youtu.be/XE7q8WZ63PE

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Descinderi: Contrabandiști de țigări, săltați de mascați. Locatarii cred că polițiștii erau abonați la țigările vândute ilegal

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Astăzi, într-o operațiune amplă desfășurată în zona Biserica Anastasia, pe strada Parcului, la blocul K8  din municipiul Călărași, echipaje ale poliției au efectuat descinderi în mai multe scări de bloc și într-o hală, reușind să-i ridice pe contrabandiștii de țigări care acționau în zonă.

Zona liceului Danubius si ea  împânzită de zeci de mașini de poliție și anchetatori care au scotocit mai multe apartamente în căutarea cartușelor netimbrate.

Locuitorii din zonă spun că această activitate ilegală este des întâlnită și că traficanții au operat fără teamă sau frică datorită faptului că inclusiv unii oameni ai legii ar fi cunoscut situația traficanților și i-ar fi protejat.

Continue Reading

Știri

Un bărbat dintr-o comună din Călărași a fost reținut după ce a cultivat canabis. DIICOT a găsit 47 de plante și 6 kilograme de canabis, printre multe altele

Published

on

sursă foto: wirestock/freepik

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Un bărbat care ar fi cultivat canabis într-o comună din județul Călărași a fost reținut joi de către procurorii DIICOT, scrie Agerpres. Ar fi vorba despre două culturi ce erau destinate comercializării. Au fost ridicate de la domiciliului călărășeanului 30 de plante de canabis aflate în diferite stadii de dezvoltare, 17 plante de canabis recoltate, peste șase kilograme canabis, precum și multe alte probe, menționează procurorii într-un comunicat transmis de Agerpres. 

Primele probe arată că în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024, acesta a inițiat și dezvoltat două culturi de canabis, atât în interior, cât și în exterior, destinate comercializării, procurând semințe de nenumărate ori sub diferite identități ficitive,menționează comunicatul.

Pe lângă cele 47 de plante și 6 kilograme de canabis, procurorii au mai identificat o instalație destinată întreținerii culturii, grindere și cântare, obiecte ce purtau urme de substanță, precum și alte mijloace de probă. 

oi a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului, pentru o perioadă de 30 de zile, informează DIICOT, scrie Agerpres.

Continue Reading

Știri

Atac sângeros în Borcea. Un pensionar de 66 de ani a fost atacat cu cuțitul

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Atac sângeros pe o stradă din comuna Borcea din județul Călărași. Un pensionar de 66 de ani a fost atacat de un tânăr de 37 de ani din localitatea în urma unui conflict spontan care a pornit în fața unui bar din localitate.

După ce s-au contrazis, drumurile celor doi s-au despărțit, însă tânărul a simțit că nu a fost suficient ceea ce s-a întâmplat.

A pus mâna pe un cuțit și l-a urmărit pe bărbat până aproape de casă. L-a înjunghiat în zona hemitoracelui drept. Bărbatul a fost internat o săptămână în spital pentru îngrijiri medicale.

În urma acestui incident, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a propus luarea măsurii preventive a arestului preventiv pentru o durată de 30 de zile împotriva inculpatului V.M.G. Dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Călărasi.

La data de 22.04.2024, organele de poliție din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Modelu au reținut inculpatul pentru o durată de 24 de ore.

Continue Reading

Cele mai vizualizate