Connect with us

Știri

Et. 17: Horia Mladinovici va arbitra partida Dunărea – FC Argeş

Published

on

CCA a decis ca partida de la Călăraşi dintre Dunărea şi FC Argeş din cadrul etapei a 17-a, programată miercuri, de la ora 14.00, pe arena Ion Comşa să fie condusă la centru de Horia Gabriel Mladinovici (35 de ani) din Bucureşti. Tot de acolo vin şi cei doi arbitri – asistenţi, Cosmin Vatamanu şi Mihăiţă Necula.

Rezervă va fi Sergiu Anton (tot din Capitală).

Observatori au fost desemnaţi Liviu Seceanu (Galaţi) şi Lucian Cârjă (Constanţa).

Etapa a 17-a

Advertisement

Marţi, 12 noiembrie, ora 19.30

Petrolul Ploieşti – Viitorul Pandurii

Miercuri, 13 noiembrie, ora 14.00

Metaloglobus – Farul Constanţa

UTA Arad – SCM Gloria Buzău

Advertisement

Dunărea Călăraşi – FC Argeş

FK Csikszereda – CSM Reşiţa

Ripensia Timişţoara – ASU Poli

Sportul Snagov – Turris Turnu Măgurele

Miercuri, 13 noiembrie, ora 17.30

Advertisement

Univ. Cluj – Concordia Chiajna

Miercuri, 13 noiembrie, ora 19.30

CS Mioveni – FC Rapid

Pandurii Tg. Jiu stă.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Călărași: A fost emis acordul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru Pasajului de la Lehliu Gară

Published

on

pasaj lehliu

Consiliul Județean Călărași a făcut un pas important în direcția modernizării infrastructurii regionale, dând undă verde pentru construcția Pasajului Lehliu Gară. Acest proiect este una din dorințele primarului Iulian Iacomi din Orașul Lehliu Gară. Pasajul va supratraversa Magistrala 800 București-Constanța, oferind o soluție vitală pentru fluidizarea traficului și eliminarea barierei feroviare.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a semnat contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru implementarea Pasajului de la Lehliu-Gară. Contractul vizează două etape esențiale: elaborarea Studiului de Fezabilitate și acordarea asistenței tehnice în procesul de licitație pentru proiectare și execuție.

Primarii din 36 de localități și conducerea CJ Călărași

Iulian Iacomi – primar Orașul Lehliu Gară

Decizia pentru construcția Pasajului Lehliu Gară a fost luată în 2022 și a primit un sprijin hotărât din partea autorităților locale. Consiliul Județean a votat în ianuarie 2023 un proiect ce prevede construcția pasajului peste calea ferată, similar celui de la Drajna. Parteneriatul între UAT Lehliu Gară și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA a fost aprobat în decembrie 2022, deschizând drumul către demersurile practice pentru realizarea proiectului.

Pasajul Lehliu Gară reprezintă nu doar o investiție în infrastructura rutieră, ci și o promisiune pentru o mai bună conectivitate și dezvoltare regională. Implementarea acestui proiect va aduce beneficii semnificative pentru comunitatea locală și pentru toți cei care tranzitează zona, consolidând astfel poziția județului Călărași în peisajul infrastructural al țării.

Continue Reading

Știri

Probleme în prima zi de campanie electorală în Călărași: Amalia Bellantoni: “Mi-au rupt afișele. Am chemat politia!”

Published

on

amalia bellantoni

Prima zi de campanie electorală în județul Călărași a adus și primele obstacole pentru unul dintre candidați. Amalia Bellantoni, reprezentanta Partidului SOS România în cursa pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași, și-a lansat campania în forță încă de la miezul nopții. Cu toate acestea, începutul său s-a lovit de probleme neașteptate.

Candidata a întâmpinat dificultăți în mai multe localități din județ, unde afișele sale electorale au fost fie deteriorate, fie furate de pe panourile special amenajate pentru afișarea lor. Aceste incidente au fost semnalate imediat autorităților competente, iar Amalia Bellantoni a făcut publică situația pe rețelele de socializare.

Este regretabil să vedem că în chiar prima zi a campaniei electorale, unele acțiuni lipsite de fair-play politic au avut loc în județul nostru“, a declarat Amalia Bellantoni.

Continue Reading

Știri

VIDEO. Câte proiecte europene a atras județul Călărași

Published

on

bogdan mihai

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Administratorul public al județului, Bogdan Mihai, a dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă desfășurate pe 9 mai 2024, că proiectele de investiții în județul Călărași, finanțate prin fonduri europene, au atins un cuantum impresionant. Cel mai important dintre acestea este proiectul de la Ecoaqua SA, evaluat la 500 de milioane de euro, iar restul proiectelor însumează aproximativ 200 de milioane de euro.

Investiții în sănătate și infrastructură

Administrația județului a direcționat fondurile europene către mai multe domenii esențiale, printre care se numără și sănătatea. Mai multe corpuri de spital au fost modernizate, iar unul dintre cele mai importante proiecte este cel al noului corp de spital, care urmează să devină un mic spital regional. În curând, va începe și renovarea ultimei aripi a Spitalului Județean de Urgență Călărași, corpul F,G,H.

Corpul F, G, H al Spitalului din Călărași va fi consolidat

Corpul F, G, H al Spitalului din Călărași va fi consolidat (2023)

Pe lângă investițiile în sănătate, administrația județului a demarat și proiecte importante în domeniul infrastructurii, în valoare de 100 de milioane de euro. Printre acestea se numără și proiectul drumului trans Regio, evaluat la 500 de milioane de euro, care se află încă în faza de pregătire.

Obiective

Pentru perioada următoare, Bogdan Mihai nu a stabilit un target anume, însă și-a exprimat dorința de a atrage cât mai multe fonduri europene pentru investiții în domeniile esențiale. Printre obiectivele propuse se numără finalizarea proiectului ambulatoriului și a parcării supraetajate din proximitatea spitalului, proiect esențial ce va decongestiona traficul din zonă și va îmbunătăți serviciile medicale prin crearea unui nou ambulatoriu.

De asemenea, se are în vedere extinderea ambulatoriului cu încă un etaj, o măsură care va contribui la îmbunătățirea infrastructurii și a serviciilor oferite cetățenilor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate