Connect with us

Știri

PSD/ M. Dulce: “Traficul rutier din Călărași este infernal din cauza lucrărilor haotice începute”

Published

on

Fost viceprimar de Călărași, actual consilier și președinte al organizației municipale PSD Călărași, Marius Dulce ne-a explicat în rândurile de mai jos de ce municipiul nostru a ajuns în acest fel. Multe șantiere, lucrări scumpe, care se întind pe o perioadă mare de timp, proiecte începute pe hârtie și spre imposibil de realizat în realitate. Despre toate aceste situații am discutat cu liderul social democraților călărașeni care vine cu explicații clare și precise vizavi de situațiile expuse.

CUM APRECIAȚI LUCRĂRILE DE PE BULEVARDUL N. TITULESCU?

Marius Dulce: În primul rând doresc să spun că acest bulevard, nu că nu îl susținem și că nu ar trebui să modernizăm orașul, dar nu era oportun la acest moment. Știți foarte bine că avem foarte multe probleme. Orașul Călărași se putea dezvolta foarte bine și din exterior, din periferie, cu avem cartierul Măgureni, în care avem nevoie de canalizare. Trebuia să terminăm cartierul Mircea Vodă, care nu s-a finalizat. Ne luptăm deja de trei ani pentru str. Locomotivei, după fiecare ploaie ați văzut ce se întâmplă. Primesc foarte multe mesaje din partea oamenilor, iar executivul primăriei ar trebui să țină cont de doleanțele cetățenilor când fac aceste proiecte. Consider că trebuia să rezolvăm problemele din aceste zone: Măgureni , Mircea Vodă și Cărămidari și străzile pe care nu există canalizare, apoi să revenim pe zonele centrale.

Dacă doriți să îmi dau cu părerea despre aceste lucrări, aș putea să le consider doar șantiere de heirupism, nimic mai mult. M-ar bucura dacă ar reuși ca tronsonul București – B-dul Republicii să îl termine până la începerea anului școlar, în caz contrar va fi o mare problemă.

Advertisement

CUM APRECIAȚI INFRASTRUCTURA DIN CĂLĂRAȘI

Marius DULCE: Infrastrcutura este necesară în Călărași, dar ar trebui să luăm din cartierele mărginașe pentru că acolo sunt cele mai mai probleme: lipsa canalizărilor, inundații, lipsa trotuarelor, lipsa canalizărilor pluviale și multe altele, apoi să intrăm cu aceste modernizări în zonele centrale. Între blocuri, acolo unde există spații verzi s-ar putea face micro parcuri pentru copii. O familie cu doi copii să nu se mai deplaseze doi kilometri pentru a ajunge în parc. Putem face, între blocuri, acolo unde permite, cu minimul necesar, ca să poată destinde copii acolo.

TRAFICUL RUTIER DIN MUN. CĂLĂRAȘI

Marius DULCE: Traficul rutier din Călărași este infernal, deoarece la momentul acesta s-au pornit lucrări haotice, fără a avea o minimă organizare pentru sectoarele blocate. Am ridicat această problemă și în cadrul ședințelor de consiliu local.  Dacă se știa că vor începe lucrările pe str. Grivița, străzile paralele: Rahova, Plevna ar fi trebuit puse la punct, lucru ce nu s-a întâmplat. După Grivița se intră pe Plevna, pe același sens. Puteau fi făcute sensuri unice cu descărcare în str. Sloboziei, Bulevardul Republicii și așa mai departe.

22 SEMAFOARE FANTOMĂ PENTRU CĂLĂRAȘI

Advertisement

Marius DULCE : Nu știu de ce nu l-au dus până la capăt. Au dat vina pe Biroul Rutier Călărași pentru că nu și-a dat acordul. Un fost coleg de partid, Alexandru Chirită a insistat să se facă un sens giratoriu la intrarea în municipiul Călărași, pe prelungirea Sloboziei, după care a dispărut și nu s-a făcut nimic în Călărași. Nu au ținut cont de nimic. În toate orașele mari există intersecții cu sensuri giratorii, la noi nu există așa ceva.

O PROBLEMĂ GRAVĂ! INUNDAȚII ÎN CARTIERELE FĂRĂ CANALIZARE

Marius DULCE: De fiecare dată când municipiul Călărași este lovit de o ploaie mai zdravănă, cartierul Cărămidari și câteva străzi din alte cartiere se inundă cu apă. Disperarea oamenilor se pare că este din ce în ce mai mare. Oamenii din Cărămidari spun că autoritățile ridică din umeri, se fac promisiuni și atât.

Marius DULCE : Problema aceasta a fost identificată de mine, de grupul PSD din cadrul Consiliului Local Călărași de multă vreme. Am zis de nenumărate ori că trebuia să dezvoltăm acele zone. Se putea realiza o rețea de calizare care să colecteze apa menajeră și apa pluvială. Astfel, disconfortul cetățenilor ar fi aproape inexistent.

Primăria Călărași s-a apucat să facă lucrări în alte zone, în centrul orașului, asta pentru arăta că se face ceva. Putem demonstra implicare și prin lucrări desfășurate în cartierele unde lipesc canalizarea și apa curentă.

Advertisement

PESTE 600 DE SALARIAȚI LA PRIMĂRIA CĂLĂRAȘI. MULT SAU PUȚIN?

Marius DULCE : Nu aș avea ce să spun aici. Cu foarte mulți dintre aceștia am lucra, iar cu foarte puțini nu am apucat să lucrez, pentru că s-au mai împrospătat salariații din Primăria Călărași. Ideea este că, cei peste 600 de salariați, trebuiesc folosiți eficient. Numărul acesta reprezintă și direcțiile din subordinea instituției. Stabile competențele prin criterii profesionale. Astfel, poți folosi în mod eficient oamenii, slariații în sprijinul cetățenilor. Nu spun că sunt mulți sau puțini,dar trebuiesc puși la muncă, rezultând avantajul nostru, al cetățenilor din Călărași.

ÎMPRUMUTUL PRIMĂRIEI CĂLĂRAȘI – PESTE 420 MILIARDE LEI VECHI, PENTRU O PERIOADĂ DE 12 ANI

Marius DULCE : Sunt două împrumuturi. Primul a fost făcut în anul 2015, suma fiind de 25 milioane lei (250 miliarde lei vechi).  Au fost făcute foarte multe fundamentări, dar, din păcate ne-am ales doar cu niște lucrări începute. Piața Agroalimentară, o groapă de gunoi la acest moment. S-a spus că se dorește modernizarea Bazarului, ceea ce nu s-a întâmplat. S-a demolat foate mult în zona respectivă, garajele au fost ridicate, iar oamenii au rămas și fără locuri de parcare. Nu cred că se va întâmpla nimic anul acesta acolo. Nici anul viitor. Primarul ar trebui să le spună oamenilor din Bazar ce îi așteaptă și pe ce perioadă. Comerciații își cumpără permanent marfă, așteaptă cu sufletul la gură ziua în care trebuie să se mute de acolo.

ÎNCREDERE ÎN PSD

Advertisement

Președintele organizației municipale a PSD Călărăși, Marius Dulce transmite călărășenilor să aibă încredere în continuare în acest partid. “Am fost, suntem, vom fi mereu lângă cetățeni. Ne-am luptat în permanență pentru interesele cetățenilor. Nu plecăm nicăieri, rămânem, lupăm și vom reuși împreună

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Lacrimi de bucurie! 21.000 lei vor ajunge la cele trei cazuri care au sensibilizat susținătorii Cupei Speranței

Published

on

Într-o perioadă în care discursurile politice sunt omniprezente și promisiunile electorale abundă spațiul public, apar și lucruri bune care dau o rază de speranță. În perioada 20-28 aprilie, Realitatea din Călărași, împreună cu Primăria Municipiului Călărași, a fost gazda celui mai mare și important turneu caritabil de fotbal pentru amatori din județul nostru, Cupa Speranței.

Leonida Jecu, organizatorul acestui eveniment caritabil, a fost impresionat de implicarea comunității, subliniind că, deși evenimentul a fost puțin mediatizat și ignorat de majoritatea politicienilor, el a reprezentat o dovadă clară a solidarității și empatiei călărășenilor. Peste 150 de participanți și sute de spectatori au confirmat succesul și impactul acestui turneu.

„Am plâns de bucurie și emoție la finalul turneului”, a mărturisit Jecu, subliniind că este mândru de faptul că, de șase ani, reușește să aducă la bun sfârșit acest eveniment, doar cu ajutorul prietenilor și fără compromisuri.

“Plâng de fiecare dată la finalul turneelor, de bucurie că Leo, un om simplu, fără susţinere politică, fără bani publici, doar cu ajutorul prietenilor adevăraţi, reuşeşte de şase ani să ducă la bun sfârşit singurul eveniment destinat călărăşenilor simpli ca şi el. Fără compromisuri și fără să lingă clanţe” – scrie Leonida Jecu.

Mulțumiri speciale au fost adresate celor 12 echipe înscrise la turneul caritabil, precum și părintelui protopop Dinu Vasile Viorel și politicienilor locali care au sprijinit inițiativa. De asemenea, un gând aparte de recunoștință a fost adresat deputatului Daniel Florea, singurul politician căruia i-a păsat de acest eveniment.

Echipele înscrise: Sporting Călărași – Komora Călărași – Digi Călărași – Drunk Team Călărași – Sport Team Călărași – United Călărași – Friends Team Călărași – AS Polis – Impact Roseţi – Old Team Călăraşi – Saint Gobain Călăraşi – Setaco Călăraşi;

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Primele rezultate ale tragediei din Spanțov. Macroul consumat, principala cauză

Published

on

Apar noi detalii despre cazul tragediei în care o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce au consumat pește la o masă, în a doua zi de Florii.

Conform rapoartelor Direcției Sanitar Veterinare, cazul tragic al fetiței din județul Călărași, care a pierit în urma consumului de pește, a indicat o contaminare a alimentelor cu bacterii în cantități periculoase.

Conform informațiilor obținute de la libertatea.ro, analizele realizate asupra probelor prelevate atât din magazinul local cât și din frigiderul familiei au indicat prezența unui nivel anormale de bacterii, inclusiv klebsiella și salmonella, ce depășesc limitele permise.

În prezent, autoritățile așteaptă rezultatele ulterioare ale analizelor efectuate de către Direcția Sanitară Veterinară și cele ale probelor prelevate de Direcția de Sănătate Publică.

Advertisement

Vă reamintim că o fetiță de 4 ani și bunica ei au murit, luni, a doua zi după Florii, după ce ar fi mâncat macrou congelat cumpărat de la magazinul din satul Spanțov.

Și familia crede același lucru, însă poliția a deschis o anchetă. Un apel la 112 dar luni dimineață anunță ca o fetiță de 4 ani era în stare de inconștiență. A fost dusă la Spitalul Județean Călărași, intubată, însă, a murit.

Alte câteva ore mai târziu, din casa aceleiași familii a sunat din nou la numărul de urgență 112. De această dată bunicii erau cei care se simțeau foarte rău.

Bunica în vârstă de 59 de ani și bunicul de 66 de ani au fost duși la spitalul municipal din Oltenița. Femeia a murit și ea în scurt timp.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Ecoaqua / Cartierul Măgureni, fără apă din cauza unei avarii

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Municipiul Călărași se confruntă cu o avarie la rețeaua de distribuție a apei, generând oprirea alimentării în cartierul Măgureni. Situația a survenit la intersecția străzilor Petroșani și Păcii, iar echipele operatorului ECOAQUA SA Călărași sunt mobilizate pentru intervenții de urgență.

Conform informațiilor transmise de către operatorul local de apă și canalizare, avaria a fost semnalată la ora 15:30 și se estimează că lucrările de remediere vor dura între 3 și 4 ore. Astfel, locuitorii din cartierul Măgureni vor resimți întreruperea alimentării cu apă pe durata intervenției.

Ne confruntăm cu o situație urgentă la intersecția străzilor Petroșani și Păcii din municipiul Călărași, iar echipa noastră este deja pe teren pentru a remedia avaria cât mai rapid posibil“, au declarat reprezentanții ECOAQUA SA Călărași.

În cazul în care situația se modifică sau apar informații noi, vom revenii cu detalii prin intermediul canalului nostru de comunicare.

Continue Reading

Cele mai vizualizate