Connect with us

Actualitate

Primarul din Roseți a terminat de asfaltat localitatea. Acum oferă locuri de casă tinerilor

Published

on

Nu mai este nevoie să vă spunem cine este Nicolae Rîjnoveanu. Cu siguranță numele acestui primar s-a aflat de multe ori atunci când un cetățean al municipiului Călărași a dat exemplu de o localitate îngrijită, asfaltată, condusă de un o chibzuit. Roseți, comuna care se află la o aruncătură de băț de capitala județului Călărași, dar care arată mai bine de 20 de ori față de mun. Călărași.

În comună asfaltarea a peste 95% din străzi s-a terminat. Au fost turnate alei betonate pe străzi și în fața instituțiilor de interes din comună. Proiectele primarului se desfășoară pe durata unui mandat și pe banii guvernului,, sau pe bani europeni. Nu se poate compara munca și rezultatele sale cu cele ale Primăriei Călărași cu îndatorarea acestuia la o bancă pentru proiecte care nu se termină în acest mandat. Scopul este acela de a ilustra un obiectiv important al oricărui primar, mai ales când acesta este social democrat – fiind acela de a acorda locuri de casă pentru tinerii comunei.

Nicolae Râjnoveanu suferă când pleacă tinerii din comună. Se vede pe fața sa când discută acest subiect. De aceea a făcut toate demersurile legale pe lângă Direcția de Muncă din Călărași pentru a integra pe tinerii din localitatea sa în locuri de muncă din municipiu. Aceștia sunt receptivi, mai ales când primarul le-a asigurat și mijloc de transport, un autobuz cu care pot face naveta. 

Nicolae RâjnoveanuTinerii care pleacă să muncească în străinătate vin înapoi acasă, iar cu banii strânși își construiesc case. Am venit în sprijinul acestora legal, pentru că legislația PSD ajută pe tineri ca să își construiască o casă. Anunț pe această cale decizia de încadrare a programului P.U.Z. Construire locuințe pentru tineri – lotizare. Mai multe locuințe se vor realiza în Roseți în tarlaua 52, parcela 224 conform Cărților Funciare  nr 6183 și 5924. Ca primar nu mă preocupă doar să le acord celor care îndeplinesc condițiile legale locuri de casă. Mă oblig să le aduc acolo toate utilitățile necesare construirii caselor și traiului zilnic. Le asigur racordarea la apă, canalizare, rețeaua electrică și mai ales le asigur cel mai important lucru: drumurile de acces, șoseaua și trotuarul. Așadar, natalitatea comunei a crescut. Suntem printre puținele localități din județ cu natalitate pozitivă. Totul se datorează guvernului și legislației elaborate de PSD care este preocupat de oameni – spune primarul Nicolae Rîjnoveanu

Advertisement

CHIAR ȘI MINIȘTRII AU RĂMAS SURPRINȘI DE COMUNA ROSEȚI

Prin luna mai a acestui an, Daniel Suciu, viceprim-ministrul al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice s-a aflat la Călărași, în localitatea Roseți pentru a vedea cu ochii lui lucrările pe care vestitul primar Nicolae Rîjnoveanu a reușit să le facă. Programul de dezvoltare din Roseți cuprindea asfaltarea a nu mai puțin de 19 străzi din comună.
Obiectiv finanţat de MDRAP prin PNDL, valoarea totală a investițiilor fiind de 1.700.000 lei.

Trebuie menționat aici că programele de tip PNDL au adus în județul Călărași până în prezent investiții de 2,4 miliarde lei, fonduri care sunt destinate scoaterii la propriu a satelor călărășene din noroaie.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Polițiștii călărășeni, amenzi usturătoare pentru comercianți, după ce au descoperit sute de kilograme de brânză vândută ilegal și detergent contrafăcut

Published

on

By

Miercuri, pe data de 15 mai, Inspectoratul de Poliție Județean Călărași a transmis, prin intermediul unui comunicat, faptul că polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au descoperit o serie de practici ilegale în comerț, prin intermediul unei acțiuni pentru verificarea legalității activităților comerciale din magazine, piețe, târguri și centre agroalimentare.

Într-o societate comercială din municipiul Călărași s-au descoperit 500 de kilograme de brânză telemea, destinate vânzării, fără documente de proveniență corespunzătoare. Acesta nu a fost singurul caz. În paralel, au fost identificate și confiscate opt pungi de detergent praf, cu o marcă similară cu una înregistrată, semn că metoda contrafacerii este o  tot mai răspândită și în acest domeniu.

Autoritățile au intervenit prompt în acest caz. Împreună cu Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Călărași, au aplicat o amendă de 10.000 de lei pentru nerespectarea legislației și au dispus confiscarea întregii cantități de brânză telemea. Acest demers nu numai că are consecințe financiare semnificative pentru comerciantul în cauză, dar și asupra siguranței alimentare a populației locale.

În plus, dosarul penal deschis pentru punerea în circulație a unor produse contrafăcute subliniază gravitatea situației. Astfel de practici nu numai că aduc prejudicii economiei, dar și pun în pericol sănătatea și siguranța consumatorilor.

Această acțiune a polițiștilor demonstrează necesitatea continuării eforturilor de combatere a criminalității economice. Dincolo de cazurile individuale, aceste investigații arată o rețea complexă de activități ilegale, cu consecințe grave asupra economiei și societății.

Prin urmare, angajamentul autorităților de a continua investigațiile în acest domeniu este crucial pentru protejarea intereselor economice și a sănătății publice. Numai prin abordarea fermă a acestor probleme poate fi asigurat un mediu de afaceri corect și sigur pentru toți cetățenii.

Continue Reading

Actualitate

„SĂPTĂMÂNA ȘCOALA ÎN SIGURANȚĂ”

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În perioada 14-17 mai a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Călărași demarează activitatea „Săptămâna Școală în Siguranță”. Această inițiativă are ca scop conștientizarea populației școlare cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv în prevenirea violenței în mediul școlar și asigurarea unui climat educațional optim.

Activitățile vor fi organizate și desfășurate zilnic, cu precădere de către Biroul Siguranță Școlară, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Călărași, fiind angrenați și polițiști ale altor structuri.Polițiștii punctează subiecte de importanță pentru siguranța școlară, precum prevenirea violenței în mediul școlar, faptele de bullying și cyberbullying, infracțiunile de criminalitate informatică, prevenirea consumului și traficul de droguri printre elevi, precum și infracțiunile la viața sexuală și nerespectarea vieții private.

Activitățile vor fi realizate în mai multe unități de învățământ din județul Călărași.

Continue Reading

Actualitate

Peste 500 de litri de pesticide expirate descoperit de polițiștii călărășeni

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

La data de 13 mai a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au acționat în scopul îmbunătățirii siguranței și sănătății cetățenilor, prevenirii și combaterii faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor, în cadrul Planului național de acțiune „FITOS 2024”.

Ca urmare a verificărilor efectuate la sediul unei societăți comerciale din comuna Vlad Țepeș, județul Călărași, polițiștii au descoperit cantitatea de 593 de litri de produse de protecție a plantelor cu termenul de valabilitate expirat, devenite    deșeuri periculoase.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată

La data de 13 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control, în comuna Ștefan Vodă, județul Călărași, o autoutilitară condusă de un tânăr, de 28 de ani.

În urma controlului efectuat, polițiștii au stabilit că asigurarea RCA este falsă.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Continue Reading

Cele mai vizualizate